Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
28.6.21 16:28
@mojmira píše:
tak to by mě zajímalo, co tě pobavilo na na víně, které přežilo ve sklepě? neznáš pojem vinařství?

Upřímně? V první chvíli ne, nedošlo mi to. Nerozumím tomu, neznám vinařské oblasti a nenapadlo mě, že Břeclavsko je vinařská oblast, kde se tím lidi živí a stojí jim na tom celé živobytí. Myslela sem si, že tam mají nějakou zásobičku z malé vinice, asi jako když má někdo malý sad, vlastně jen pro radost a vlastní zásobu. To ale neznamená, že budu kvůli tomu psát nějaký nesmysly na netu a lidi napadat, že jim nezáleží na životě, ale na víně (nebo barácích). Právě proto, že tomu nerozumím. Pak jsem si informace dohledala.
Já to nemyslela vůbec ve zlém, ženský, jen jsem to blbě napsala.

Příspěvek upraven 28.06.21 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
28.6.21 16:33
@Mar__tanka1983 píše:
Upřímně? V první chvíli ne, nedošlo mi to. Nerozumím tomu, neznám vinařské oblasti a nenapadlo mě, že Břeclavsko je vinařská oblast, kde se tím lidi živí a stojí jim na tom celé živobytí. Myslela sem si, že tam mají nějakou zásobičku z malé vinice, asi jako když má někdo malý sad, vlastně jen pro radost a vlastní zásobu. To ale neznamená, že budu kvůli tomu psát nějaký nesmysly na netu a lidi napadat, že jim nezáleží na životě, ale na víně (nebo barácích). Právě proto, že tomu nerozumím.
Já to nemyslela vůbec ve zlém, ženský, jen jsem to blbě napsala.

Já si právě myslím, že v takové situaci lze předpokládat a nemělo by se tak snadno odsuzovat i jakkoli (ať už zdánlivě nebo skutečně) iracionální jednání nebo uvažování, člověk sám neví, jak by reagoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 16:37
@dicentra píše:
Naprosto nechutný, viníka, pokud se najde, bych exemplárně potrestala :cert: Vkládala jsem to sem pro informovanost, že i ověřenou organizaci může někdo zneužít :cert: My posílali přes Český červený kříž a pro jistotu číslo účtu ověřovali z více zdrojů.

Já přispěju konkrétnímu člověku, se kterým dcera mluvila a viděla na vlastní oči, co zbylo z jeho domu. Má číslo účtu na Fb, ale já jsem snad nucena se ho ještě trapně zeptat a nechat si potvrdit, že je účet jeho. :roll: Nejsem zvědavá podporovat nějakého haj… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.6.21 16:46

@Julča001 No to sem tím právě chtěla říct. Že to, že mě to v první chvíli překvapilo, neznamená, že si o těch lidech budu myslet bůhví co (jak už tu bylo psáno, třeba to, že o co jim jde, když si zachránili život), a ještě to rozmazávat na netu.

Jinak já sama chtěla na Moravu poslat moje staré auto, co sem měla v plánu prodat za pár tisícovek, protože už jezdím jiným, když jsem viděla ty rozmlácený auta u silnic. Pak mi ale došlo, že o ten můj malej střep by už asi nebyl zájem (potřebuje pár drobnějších oprav, na který ty lidi teď nemají čas, a navíc jak ho tam rozumně dostat z Plzně), tak jsem radši poslala přímo peníze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.6.21 16:53
@Mar__tanka1983 píše:
Upřímně? V první chvíli ne, nedošlo mi to. Nerozumím tomu, neznám vinařské oblasti a nenapadlo mě, že Břeclavsko je vinařská oblast, kde se tím lidi živí a stojí jim na tom celé živobytí. Myslela sem si, že tam mají nějakou zásobičku z malé vinice, asi jako když má někdo malý sad, vlastně jen pro radost a vlastní zásobu. To ale neznamená, že budu kvůli tomu psát nějaký nesmysly na netu a lidi napadat, že jim nezáleží na životě, ale na víně (nebo barácích). Právě proto, že tomu nerozumím. Pak jsem si informace dohledala.
Já to nemyslela vůbec ve zlém, ženský, jen jsem to blbě napsala.Příspěvek upraven 28.06.21 v 16:47

když tomu nerozumíš, tak to nekomentuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 16:55
@Julča001 píše:
Myslím, že už ho chytli, tak aspoň něco.

On se brzo najde někdo další. Tihle jen čekají, až bude nekde vybráno hodně peněz. Musí se jim to vyplatit. :cert: Já už mám zkušenost z povodní, kdy jsem poslala peníze na pomoc zaplavenému rodnému městu. S odstupem se ukázalo, že se sbírka jaksi zahadně,, rozešla,, a město nevidělo ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.6.21 17:00
@mojmira píše:
když tomu nerozumíš, tak to nekomentuj

tak promiň no…chtěla jsem pomoct… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.6.21 17:01

@mojmira se zase tak moc nestalo prostě ji to nenapadlo… Řeklo se jak to je a jede se dál. Ona si nestojí na svém názor za každou cenu a neobhajuje nesmyslama jen aby měla pravdu. :palec:

• Citovat
  • Upravit
140240
28.6.21 17:15
@Mar__tanka1983 píše:
tak promiň no…chtěla jsem pomoct… :?

víš, mě to prostě vytočilo, njn, vím jak se ti lidé na to nadělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
28.6.21 17:25

Někdo ve víně vidí jen pití na oslavě a jiný se na tom neskutečně nadře spoustu let, než to konečně začne plodit a dá to úrodu, která aspoň trochu vrátí peníze do toho vražené. Ta dřina se nevrátí nikdy, to je to pouto k rodné zemi, odkazu předků.
Pak ti, co o tom houby ví, ani v tom kraji nikdy nebyli, z toho mají děsnou srandu, ha ha, tak hlavně že jim víno zůstalo. Vidí v tom jen to pití, zábavu, zbytek jim vůbec nedochází.
Nedivím se, že to holky z vinařského kraje zvedne ze židle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
28.6.21 17:43

@mado no jenže paní to rozumně vysvětlila, další reakce už byla dost zbytečná :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
28.6.21 18:09
@Popeladym píše:
On se brzo najde někdo další. Tihle jen čekají, až bude nekde vybráno hodně peněz. Musí se jim to vyplatit. :cert: Já už mám zkušenost z povodní, kdy jsem poslala peníze na pomoc zaplavenému rodnému městu. S odstupem se ukázalo, že se sbírka jaksi zahadně,, rozešla,, a město nevidělo ani korunu.

Jasně, no, určité riziko jistě je, já třeba v tomto věřím Červenému kříži, posílám běžně DMS, také s Darujme.cz mám dobrou zkušenost, tam vyplníš i jméno a příjmení a dostaneš potvrzení k odečtu ze základu daně, Město Hodonín má transparentní účet, tak snad je nějaká kontrola jakž takž a dostane se to, kam má. A když ne, tak ať jim ruce upadnou. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80042
28.6.21 18:14

@Julča001 Ideální trest by byl podle mě jednoduchý. zavřít, zavařit dveře a odejít. Zahodit klíč je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.6.21 18:18
@inkakřivák píše:
@Julča001 Ideální trest by byl podle mě jednoduchý. zavřít, zavařit dveře a odejít. Zahodit klíč je málo.

Takový mlaďoch a už toto. Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
28.6.21 20:41

Někde jsem četla, že to dítě, co umřelo, bylo z Moravskoslezského kraje a bylo tam jen na návštěvě u dědečka, který taky umřel. To je hrozný osud :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný