Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148666
28.6.21 13:12
@Popeladym píše:
A nic, to je celé. Je to pro ně teď jediná možnost, držet se. Velké nestěsti.,
Jasně.Jen jsem nepochopila co jsem napsala tak špatného.Chtěla jsem podpořit.Určitě nebudu psát jak jsou to jenom střechy a můžou být rádi že žijou :nevim:
@Popeladym píše:
Já vím, to nebylo o tom, že bys psala něco špatně. Opravdu ne. :kytka:

Tak pardon. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.6.21 13:19
@aiwwa píše:
Nechcete nechat toho handrkovani? To nikomu nepomůže. Já zažila povodně a bylo to strašné psychicky. Kdyby mi někdo tenkrát řekl, že mám být ráda, že jsem živá, tak dostane jednu do zubů.

Přesně tak, ten zmar, kdy se po pás ve vodě brodíš barákem, který stavěly generace před tebou…a zůstaly ti jen pantofle, co máš na nohou.
Jo, za tři roky si řekneš, jo, jsou to jen cihly a jen věci, za další dva roky si možná řekneš, že ta nucená rekonstrukce vlastně nebyla tak špatná.
Ale v tu danou chvíli chápu i ty, co lezou do polorozpadlého baráku zachránit „porculán po babičce“ nebo příbory z linky. Ono v tu chvíli je to materiálno to jediné hmatatelné co mají.
Asi jako když mě hořce pobavila ta paní, co řekla, že víno ve sklepě to naštěstí přežilo :jazyk: To sem si říkala, že lidi jsou fakt zláštní.

Takže dámy, svůj názor jste řekly a nyní můžete jít do jiných diskusí, ale tady to opravdu není nutné, prudit a zbytečně dráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
28.6.21 14:42

Kontrolujte i u ověřených organizací, kam posíláte finanční pomoc, byl zfalšován QR kód u diecézní charity Brno ;) https://www.facebook.com/…93555957587/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:50

Jako nejpotřebnější se momentálně jeví závitové tyče, elektrocentrály 380 V, bourací kladiva, vrtáky do vrtaček, židle, party stany, nesmazatelné tlusté fixy, tvrdé konferenční desky, zdravotnické vybavení (betadiny, obvazové materiály, náplasti, panthenol na spáleniny od sluníčka), baterky, montážní pěny, kolečka, opalovací krémy, repelenty, ochranné brýle, stavební přilby, řetězy na motorové pily, benzín, nafta, latě, struny do strunových sekaček, štípačky kleště malé i velké, prodlužovací kabely volné i cívky a motorový olej 10W30.

Poptávka je také po schůdkách, žebřících, drobném nářadí, jako jsou klempířská kladívka, hřebíky, lopaty a lopatky, aku nářadí - vrtačky a tak dále, lampičkách na propanbutan nebo na baterie, malých čerpadlech na sprchu, baterkách a bateriích do nich, malých plynových bombách, kšiltovkách pro dělníky a dobrovolníky, slunečních brýlích, svítilnách, hrábích, lihu, odmašťovadlech, střešních deskách, vrutech či lécích, jako jsou voltaren, panadol čípky pro děti a ibalgin.

Nepřijímají se naopak oblečení, desinfekční prostředky, úklidové potřeby, potraviny v konzervách, věci pro děti, plenky, deky, hygienické potřeby, roušky a respirátory.

Poznámka admina: příspěvek je kopírovaný uživatelkou z regionálního média. Po zvážení ponecháváme jako anonymní, uživatelka si nepřeje odhalit místo svého bydliště.

• Citovat
  • Upravit
5653
28.6.21 14:55
@dicentra píše:
Kontrolujte i u ověřených organizací, kam posíláte finanční pomoc, byl zfalšován QR kód u diecézní charity Brno ;) https://www.facebook.com/…93555957587/

Tam je prý nejvíc peněz, tak proto. Bože, jaká hyena! A dnes už zablokovali další účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.6.21 15:04
@sirikit píše:
https://www.lidovky.cz/…n_domov_lros

jj, taky jsem se divala, jsme u generali na vichrici od 70 km/h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.6.21 15:29
@Mar__tanka1983 píše:
Přesně tak, ten zmar, kdy se po pás ve vodě brodíš barákem, který stavěly generace před tebou…a zůstaly ti jen pantofle, co máš na nohou.
Jo, za tři roky si řekneš, jo, jsou to jen cihly a jen věci, za další dva roky si možná řekneš, že ta nucená rekonstrukce vlastně nebyla tak špatná.
Ale v tu danou chvíli chápu i ty, co lezou do polorozpadlého baráku zachránit „porculán po babičce“ nebo příbory z linky. Ono v tu chvíli je to materiálno to jediné hmatatelné co mají.
Asi jako když mě hořce pobavila ta paní, co řekla, že víno ve sklepě to naštěstí přežilo :jazyk: To sem si říkala, že lidi jsou fakt zláštní.Takže dámy, svůj názor jste řekly a nyní můžete jít do jiných diskusí, ale tady to opravdu není nutné, prudit a zbytečně dráždit.

Hodne lidi se tady zivi vinarstvim. Je to pro ne obziva klidne na cely rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
28.6.21 16:05

@PaníBovaryová Já vím, jen mi to prostě v první chvíli, když stojí mezi těma sutinama přišlo úplně na hlavu postavený.
Tak to i myslím - to, že to připadá nám, co jsme to nezažili, na hlavu postavený, neznamená, že pro ně to nemá maximální význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.6.21 16:07
@Mar__tanka1983 píše:
Asi jako když mě hořce pobavila ta paní, co řekla, že víno ve sklepě to naštěstí přežilo :jazyk: To sem si říkala, že lidi jsou fakt zláštní.Takže dámy, svůj názor jste řekly a nyní můžete jít do jiných diskusí, ale tady to opravdu není nutné, prudit a zbytečně dráždit.

tak to by mě zajímalo, co tě pobavilo na na víně, které přežilo ve sklepě? neznáš pojem vinařství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.6.21 16:09
@Mar__tanka1983 píše:
@PaníBovaryová Já vím, jen mi to prostě v první chvíli, když stojí mezi těma sutinama přišlo úplně na hlavu postavený.
Tak to i myslím - to, že to připadá nám, co jsme to nezažili, na hlavu postavený, neznamená, že pro ně to nemá maximální význam.

i ti co to nezažili chápou, že ti lidé se třeba tím živí, tak jako třeba ty prodáváš někde v krámě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.6.21 16:19

Ano víno je zboží.. výsledný produkt za kterým je strašně moc práce navíc jsou to v podstatě peníze. Protože to víno je na prodej. :think:

• Citovat
  • Upravit
dicentra
28.6.21 16:20
@Popeladym píše:
Tam je prý nejvíc peněz, tak proto. Bože, jaká hyena! A dnes už zablokovali další účet.

Naprosto nechutný, viníka, pokud se najde, bych exemplárně potrestala :cert: Vkládala jsem to sem pro informovanost, že i ověřenou organizaci může někdo zneužít :cert: My posílali přes Český červený kříž a pro jistotu číslo účtu ověřovali z více zdrojů.

• Citovat
  • Upravit
4998
28.6.21 16:25
@dicentra píše:
Naprosto nechutný, viníka, pokud se najde, bych exemplárně potrestala :cert: Vkládala jsem to sem pro informovanost, že i ověřenou organizaci může někdo zneužít :cert: My posílali přes Český červený kříž a pro jistotu číslo účtu ověřovali z více zdrojů.

Myslím, že už ho chytli, tak aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dicentra
28.6.21 16:26
@Julča001 píše:
Myslím, že už ho chytli, tak aspoň něco.

Skvělá zpráva, teď ještě ten trest, aby odpovídal situaci :cert:

• Citovat
  • Upravit
4998
28.6.21 16:28
@dicentra píše:
Skvělá zpráva, teď ještě ten trest, aby odpovídal situaci :cert:

Horní hranice sazby je 10 let, je mu 22, v base se naučí to, co ještě neumí a v rozpuku sil vyleze ven :roll: A stejně je to vůl, protože se mu nic odklonit nepodařilo, takže jde jen o pokus o podvod, ovšem ve stavu živelní pohromy je sazba vyšší :P

Příspěvek upraven 28.06.21 v 16:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný