Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pears206
Já třeba žádný použitý oblečení neprodávám, i značkový věci jdou do charity. Co je takový, že bych to už dětem neoblíkla, jde na hadry.
@robínek ja dávám známým, ty hezké věci. Neco nereri. Jinak vyhazuju.
Většina věci je hezká, ale.
@g.sandova píše:
@Pears206 ja to zažila v decaku, to bylo strašný
Tchanovci mají skladiště v bytě, bohužel.
No doufám že moje štěkání je odradilo.
Jsem na to fakt alergická
Jako poslat neznicene oblečení po miminku je ok, nebo hezký oblečení, jinak je to strašně ubohý
Já to včera viděla na té hasičárně ![]()
@g.sandova píše:
Schillerova ted říkala, že podpoří lidi bez pojistek. Nebudou je trestat za „hloupost“, ze to nestihli atd.
Myslím, že spousta lidí, včetně mě, pujde do pojišťovny a ověří si, jak má nastavenou pojistku.
Alča toho nažvaní, naslibuje a pak je vše jinak.
Přesto vám přeji, aby to byla pravda.
@g.sandova píše:
@Pears206 tchyni už vymýšlejí, jak budou posílat starý hadry
Muži jsem řekla, ať jim to zakáže.
No naše prababička taky, ta už sbalila půlku sklepa a byly to samý zázraky. Nejvíc mě rozsekal kompot z roku 1999. Fakt síla jako, no už je pět plných pytlů tam kam to patří -v popelnicích. Ona to samozřejmě netuší. Zabily se tím dvě mouchy jednou ranou, ona má pocit jak pomůže a my jsme rádi, že si konečně uklidila ten sklep, protože vždy nám zakázala a tím něco dělat a přesně věděla, kde co má, takže zbavit se toho nešlo. Důchodci no
.
@Venett píše:
Já to včera viděla na té hasičárně
Počkej, co konkrétně? Něco mi uteklo?
@g.sandova píše:
Počkej, co konkrétně? Něco mi uteklo?
Ne, ty vyklizené hadry ze všech koutů, zkrátka nevhodné no ![]()
@DanielaD píše:
Alča toho nažvaní, naslibuje a pak je vše jinak.Přesto vám přeji, aby to byla pravda.
Hlavně aby ta dobrá vůle a solidarita za pár dní až týdnů, a to jak ze strany státu, tak i ze strany lidi, nevyprchala! Ale brzo budou volby, tak si snad někdo z politiků a vlády na to zas vzpomene, byť by to udělal jenom z populizmu.
Stát by jím také mohl trochu ulehčit život zjednodušením různých formalit, třeba rychlým a jednodušší vydáváním osobních dokladů, odkladem daní a odpuštěním penále pro firmy a živnostníky, zjednodušenou rekonstrukcí účetnictví a pod.
Jinak teď hejtman JM kraje hlásil, že je úplně zničeno min. 70 domů a že jenom škody na infrastruktuře budou přes 12 miliard a v soukromém sektoru ještě mnohem vyšší. To je nějak moc vysoký odhad, ne?
I když vezmu 10M za barák, a to se do toho vleze i nějaké to auto, tak je to 700M + k tomu nějaké opravy, firmy a pod., ale že by to bylo mnohem víc než 12 miliard? Snad si z toho zas někdo z vedení neudělá výhodný kšeft… ![]()
Oblečení po synovi dávám kamarádce. Některé si nechá a to které nechce dá jedné chudé rodině s více dětmi.
Uz nechteji nic, ani jidlo. Ani nechteji, aby tam jezdili dobrovolní hasici.
@jege píše:
Hlavně aby ta dobrá vůle a solidarita za pár dní až týdnů, a to jak ze strany státu, tak i ze strany lidi, nevyprchala! Ale brzo budou volby, tak si snad někdo z politiků a vlády na to zas vzpomene, byť by to udělal jenom z populizmu.Stát by jím také mohl trochu ulehčit život zjednodušením různých formalit, třeba rychlým a jednodušší vydáváním osobních dokladů, odkladem daní a odpuštěním penále pro firmy a živnostníky, zjednodušenou rekonstrukcí účetnictví a pod.
Jinak teď hejtman JM kraje hlásil, že je úplně zničeno min. 70 domů a že jenom škody na infrastruktuře budou přes 12 miliard a v soukromém sektoru ještě mnohem vyšší. To je nějak moc vysoký odhad, ne?
I když vezmu 10M za barák, a to se do toho vleze i nějaké to auto, tak je to 700M + k tomu nějaké opravy, firmy a pod., ale že by to bylo mnohem víc než 12 miliard? Snad si z toho zas někdo z vedení neudělá výhodný kšeft…
Už tvůj základní počet nedává smysl - úplně zničeno, tzn z domu nezůstalo nic.. no a kde jsou ty domy, ktere jsou zničeny na méně jak 100%? Ta poškozená plocha je dost velká.
Jen škoda na střední škole v Hodoníně je odhadovaná snad až na 100mil (teď nevím kde jsem to četla).. A je tam škody a škody.
Ano, nevěřím že vše půjde jen potřebným, ale ta škoda je neskutečně obří už od pohledu.
@vokishka píše:
Uz nechteji nic, ani jidlo. Ani nechteji, aby tam jezdili dobrovolní hasici.
No ti nahlášení nejspíš jo, jsou určení od pátku, vyrážejí dnes po půlnoci ![]()
Jídlo už včera moc nechtěli ![]()
@Venett píše:
No ti nahlášení nejspíš jo, jsou určení od pátku, vyrážejí dnes po půlnociJídlo už včera moc nechtěli
Jo, predem domluveni jo, zřejmě budou stridat, někteří pojedou domu.