Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Někdo se tady ptal na křížky na domech. Děcka, nevím. Někdo říkal, že to si hasiči dělali křížky, když byla kontrola nemovitostí, jestli jsme ok, neuchází plyn. Kde nikdo nebyl, tak si udělali křížek. Ale kdo ví, jak to je?
Některý barák má zelený křížek a nejde dolů. Pak je tady ulice, kde je několik vedle sebe domů. Mají zelený a jdou všechny čtyři v té řadě budou bourat. Pak jsem zahlédla oranžový a červený křížek. Nerozumím tomu. Je teda fakt, že přes den není čas pátrat. Jak jsou teď ty zahrady otevřené a někdo cizí projde. Tak se zastaví a nějaké info nám dá. To se vždycky dozvíme, který další jde bourat. A dneska hasiči povídali, že na středu je předpověď dešťů. A mají obavu, že déšť to na některých dokoná. Teď jsme zmatení, že co statik, tak jiný názor. To by se jeden pos… My jsme tady měli každý den jiného, dneska zas jiný a s ním stavební úřad šel dom od domu a každý jiný názor.
@Venett píše:
No muž tam dnes přijel, působí v Hodoníně a do telefonu mi říkal, že je to horší než na fotkách vypadá. Víc po příjezdu![]()
Katastrofa, a to Stř. Č. Stebno taky nevypadá dobře, viděla jsem teď ve zprávách
Děkujeme, že přijel pomáhat. Vážíme si toho.
Neviděla jsem za celý život brečet tolik chlapů. Že je žena citlivá, viditelně prožívá emoce. To jsem zvyklá. V ten čtvrtek byl šok a takové to zděšení, že co budeme všichni dělat. Pocit že se můžeme jít oběsit nebo si lehnout na kolej. Myslím si, že nikdo nespal. A většina už kolem 5h. ráno šla ven a obejít obec, aby jsme vlastně zjistili, jaký se stal masakr. A to brečel snad každý tady, že je to v ha.zlu.
My nevidíme televizi. Asi je to i dobře. Máme pouze třeba net v mobilu a to taky blbne signál.
Nám opravdu hodně pomohla pomoc dobrovolníků i psych. uklidnit, že to bude dobré. Že to půjde. Takže teď je pocitově líp. Bez každé fyz. pomocí a jakékoli pomoci by to bylo strašné.
@Kelsey píše:
Někdo se tady ptal na křížky na domech. Děcka, nevím. Někdo říkal, že to si hasiči dělali křížky, když byla kontrola nemovitostí, jestli jsme ok, neuchází plyn. Kde nikdo nebyl, tak si udělali křížek. Ale kdo ví, jak to je?
Některý barák má zelený křížek a nejde dolů. Pak je tady ulice, kde je několik vedle sebe domů. Mají zelený a jdou všechny čtyři v té řadě budou bourat. Pak jsem zahlédla oranžový a červený křížek. Nerozumím tomu. Je teda fakt, že přes den není čas pátrat. Jak jsou teď ty zahrady otevřené a někdo cizí projde. Tak se zastaví a nějaké info nám dá. To se vždycky dozvíme, který další jde bourat. A dneska hasiči povídali, že na středu je předpověď dešťů. A mají obavu, že déšť to na některých dokoná. Teď jsme zmatení, že co statik, tak jiný názor. To by se jeden pos… My jsme tady měli každý den jiného, dneska zas jiný a s ním stavební úřad šel dom od domu a každý jiný názor.Děkujeme, že přijel pomáhat. Vážíme si toho.
Neviděla jsem za celý život brečet tolik chlapů. Že je žena citlivá, viditelně prožívá emoce. To jsem zvyklá. V ten čtvrtek byl šok a takové to zděšení, že co budeme všichni dělat. Pocit že se můžeme jít oběsit nebo si lehnout na kolej. Myslím si, že nikdo nespal. A většina už kolem 5h. ráno šla ven a obejít obec, aby jsme vlastně zjistili, jaký se stal masakr. A to brečel snad každý tady, že je to v ha.zlu.
My nevidíme televizi. Asi je to i dobře. Máme pouze třeba net v mobilu a to taky blbne signál.
Nám opravdu hodně pomohla pomoc dobrovolníků i psych. uklidnit, že to bude dobré. Že to půjde. Takže teď je pocitově líp. Bez každé fyz. pomocí a jakékoli pomoci by to bylo strašné.
Tohle je to nejmenší, co z jiných krajů můžeme udělat, vyslat jednotky JSDH, kluci se domlouvali hned v pátek ![]()
Paradoxně jsme byli na jednodenním pobytu kousek od vás, slečna servírka v kavárně už nám večer hlásila škody na svém domově ve Valticích, ale později přišel opravdový šok ![]()
Držte se a přeji pevné nervy
![]()
@Kelsey píše:
Některý barák má zelený křížek a nejde dolů. Pak je tady ulice, kde je několik vedle sebe domů. Mají zelený a jdou všechny čtyři v té řadě budou bourat. Pak jsem zahlédla oranžový a červený křížek. Nerozumím tomu. Je teda fakt, že přes den není čas pátrat. Jak jsou teď ty zahrady otevřené a někdo cizí projde. Tak se zastaví a nějaké info nám dá. To se vždycky dozvíme, který další jde bourat. A dneska hasiči povídali, že na středu je předpověď dešťů. A mají obavu, že déšť to na některých dokoná. Teď jsme zmatení, že co statik, tak jiný názor. To by se jeden pos… My jsme tady měli každý den jiného, dneska zas jiný a s ním stavební úřad šel dom od domu a každý jiný názor.Děkujeme, že přijel pomáhat. Vážíme si toho.
Je nás s vama hodně.
A je to opravdové. Velice bych nám všem přála, aby nám toto vydrželo. To by se žilo dobře. Ty křížky na těch domech mě dostaly. Úplně mě z toho mrazilo, když to v TV ukázali. Neumím to vyjádřit…
Dneska ráno chodila skupina lidí od obce a zapisovala si, jaké máme požadavky. Co nám chybí. Tak jsem za nás a sousedy hlásila, že potřebujeme centrálu, která utáhne pračku. Oni mají nějakou starší, která utáhne pouze ledničku. A Adra odpoledne silnější centrálu dovezla. Takže zítra dáme na kupu naše a sousedovic špinu a zkusíme to. Snad to bude fungovat a opereme si. To jsou takové maličkosti, které jsou jindy běžné a teď to potěší, jak dostat lízátko.
Možná to vyzní jako že to myslím divně,
Ale velmi Vám všem přejí aby jste za půlroku seděli o vánocích u stromečku a každý už ve svém.
Hlavně šťastnější, že jste to zvládli, že jako Češi dokážeme držet pospolu a taky že vy v těch obcích jste jedná velká rodina.
Ať už v opraveném domě nebo v novém postaveném domě. Pro některé lidí to bude hrozné přijít o domy, které postavili jejich předci. Ale snad i když budou muset domy zbourat a postavit nové bude je v tom všem smutku, strachu a naštvanosti těšit, že dům stojí na stejném pozemku, možná stejný jak byl ten minulý, možná jiný, ale s láskou v srdci Kolik dobrých lidí má kolem sebe a vždy mít bude.
Nenecháme Vás v tom nikdy. Dokud budou sbírky, tak budu posílat peníze
![]()
@Kelsey opravdu celá republika je s vámi, ve zprávách nic jiného, na ČT 24 to jede pořád, jak pomoci, jak neuškodit, co posílat, koordinace dobrovolníků, správná čísla účtů, že ty bouřky, co hlásí budou zatím záležitost Čech, hejtman je tam pořád, slibuje pomoc se stavebním materiálem, že dal pokyn nedodávat nikomu jinému než vám, dojednali možnost dotace 5 milionů na dům.
Opravdu obrovská solidarita, desítky milionů na účtech a plné kulturáky pomocí.
Vím, že vám to už domy a psychickou pohodu nevrátí, ale opravdu jsou všichni s vámi. I to rabování dementoval policejní mluvčí, prý to byl omyl, co se vysvětlil.
Hodně sil vám všem ![]()
@mado píše:
@Kelsey opravdu celá republika je s vámi, ve zprávách nic jiného, na ČT 24 to jede pořád, jak pomoci, jak neuškodit, co posílat, koordinace dobrovolníků, správná čísla účtů, že ty bouřky, co hlásí budou zatím záležitost Čech, hejtman je tam pořád, slibuje pomoc se stavebním materiálem, že dal pokyn nedodávat nikomu jinému než vám, dojednali možnost dotace 5 milionů na dům.
Opravdu obrovská solidarita, desítky milionů na účtech a plné kulturáky pomocí.Vím, že vám to už domy a psychickou pohodu nevrátí, ale opravdu jsou všichni s vámi. I to rabování dementoval policejní mluvčí, prý to byl omyl, co se vysvětlil.
Hodně sil vám všem
S tim rabovanim to neni az tak jisty, mluvili s hasicem nebo snad policejni mluvci a pry sel nekdo pres les pro motorove pily. Bylo to u te hajenky, co zemrel deda a vnucka.
Dneska na ct24 říkal policejní mluvčí, že rabování se nepotvrdil, že to byl omyl.
Nevím, nebyla jsem u toho, ale v tomhle bych věřila policejnímu oficiálnimu orgánovi.
U té 86 leté paní nemá rekonstrukce smysl, raději by měla jít do domova důchodců. Kdyby měla vnoučata a pravnoučata, kterým by mohla odkázat dům, bylo by to něco jiného. Jestli měla oba syny mamanky (pár takových znám) a nechtěla ať žijí svůj život, měla by si sáhnout do svědomí.
Jestli někdo nemá pojištění je to jeho problém. Asi si neváží svého bydlení, a místo šetření a nějaké finanční gramotnosti utrácí, každého věc. My třeba platíme dost peněz jako pojistku na dům, než jezdit dvakrát ročně na dovolenou do zahraničí a mít dvě nové auta, raději jsme pojistili dům a šetříme když se něco pokazí.
A jak tady někdo psal, raději zažiji deset tornád než jednu vážnou nemoc. Moje prababička říkala nejde o život, jde o h… a měla svatou pravdu
.
edit adminem - umazány citlivé údaje
Jsi vůbec normální? A ještě se pod to nepodepsat? Doufám, že zneužití anonymity @admin odhalí.
Nemůžeš srovnávat tornádo s vážnou nemocí. I s tou můžeš ještě slušnou řádku let kvalitně žít. Tornádo není žádný větřík, bylo spoustu zraněných lidí, když doma létaly střepy z vymlácených oken a věci, několik lidí zemřelo včetně malého dítěte. Tornádo odhodilo autobus, kterým cestovala ta zraněná dívka. I Kelsey tady měla vlastně obrovské štěstí, píše, že nebyli v té době doma a že se vraceli z města(asi autem).
Názor můžeš mít jaký chceš. Ale srovnávat přání mít 10 tornád než vážnou nemoc
Buď ráda, že jsi zivelnou pohromu nezažila. Nejde jen o barák, ale i o holý život.
Te pani zemrel jeden syn, druhy ma roztrousenou sklerozu a k tomu tornado. Kdyz uz teda chces srovnavat.
Co je tobě do toho, jestli si pami zrekonstruuje barák? I kdyby chtěla, je ti po tom kulový. Ty domove důchodců.
To je zase hnus. Sedni si na ruce příště. A paní má vnoučata. Má dceru, učitelku.
Podívej, i když je mi třeba líto, jak jsi na tom zdravotně, tak nic ti nedává právo vynášet nad někým soudy a určovat, co v jeho životě má nebo nemá smysl. A že z jedné reportáže dokážeš určit, kdo byl a nebyl mamánek…Jednak to tam nebylo vůbec řečený (kromě toho, že ji z toho baráku vyprostil vnuk) a jednak ti dva synové asi v poslední době měli a mají dost starostí sami se sebou, přičemž ten jeden bude za chvíli taky rád, že se ráno postaví na nohy, takže řešit, jestli měli nebo neměli ženskou je trochu bezpředmětný.