Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
29.6.21 19:29
@aiwwa píše:
Který kraj? :hug:
Ústecký kraj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
29.6.21 19:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.6.21 20:09
@Venett píše:
@topazio @Moise :hug: :hug:

Bouřky už se valí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
29.6.21 20:12
@topazio píše:

Na nás se valí teď něco taky, akorát jsem došla domů z práce, tedy kamarádka mě vzala cestou autem domů, fujavice jako blázen, rychle jsme s holkou sklidily balkon, muž a syn končí za dvě hodiny, doufám že se mi dostanou domů celí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
29.6.21 20:14
@topazio píše:

Uz je to snad za nami. Vichr byl poradnej :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
29.6.21 20:15

U nas pred chvili taky. mordor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
29.6.21 20:19

U nás už taky se to ženě. Jenom ať už nepřijde nikdo k úhoně zas. Mám obavy pro změnu že záplav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
29.6.21 20:22

Tady zatím klid, snad to tak zůstane,28 stupňů, jsem JVM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.6.21 20:58
@Alriga píše: Žít v nepojištěné nemovitosti je jistě nezodpovědné. Nicméně opravdu se mohlo stát, že jako „naschvál“ šlo o moment, kdy majitele pojištění řešili. Rozsah škod je výrazně tragický a postiženy jsou velké komunity, takže není, kdo by pomohl, v průšvihu jsou všichni.Možná by místní zodpovědné dámy mluvily jinak, kdyby byly mezi těmi nešťastníky.
V roce 2002 jsme prodávali dům, který byl ve vlastnictví naší rodiny 100 let. Naposledy v něm bydlela moje stará teta, která ve městě celý život pracovala, účastnila se veřejného života. Při první vlně povodní jsme zaslali jako rodina velkou částku charitě. Druhá vlna nás těžce zasáhla. Jelikoz ale už v té době neměla teta v domě trvalé bydliště, přešla do místního senior domu v 92 letech, tak jsme neměli nárok ani na přistavení kontejnerů ani na jinou pomoc od města. Tehdy mi to přišlo velice kruté a nikdy na ten pocit osamocení v nouzi nezapomenu…

No právě a jsou tam i děti, ty mají jít do děcáku, protože rodiče nemají kde bydlet? Přírodní katastrofy ovlivní nějaký region na dlouhou dobu, pokud se nechají ti lidé padnout na dno, ještě se to stokrát vrátí. Dát jim nějaké peníze od státu je prevence před budoucími průšvihy. A fakt bych se nebála, že se na tom někdo z postižených napakuje. Není materiál, nejsou lidi, kupa starostí… Ještě to bude „zajímavý“. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.6.21 20:59

Hádám, že pojišťovny na tom nakonec vydělají. Každý se teď letí pojistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
29.6.21 21:08
@robínek píše:
No právě a jsou tam i děti, ty mají jít do děcáku, protože rodiče nemají kde bydlet? Přírodní katastrofy ovlivní nějaký region na dlouhou dobu, pokud se nechají ti lidé padnout na dno, ještě se to stokrát vrátí. Dát jim nějaké peníze od státu je prevence před budoucími průšvihy.

ano s tím souhlasím

a asi by mi chytrý přišlo, moc to nezdůrazňovat

tzn pomoct i nepojištěným, protože JE průser, ale nedělat si na tom mediální předvolební kampaň, neslibovat neslíbitelné…pomoct, ale potichu

protože signály typu " není třeba se pojistit, stát to za vás zatáhne" obecně nejsou dobré, pak si další a další lidi opět najdou důvod proč se nemá smysl pojistit a nepojistí se a příště to máme opět to samý… plus nějaký zklamaný, kteří budou čekat kdo ví co a ono nebude…

:think:

bejt to moudrý vládce, tak pomůže hutně, ale nebude o tom tolik mluvit a fotit se a slibovat a kasat se

jenže, volby, že… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.6.21 21:14
@Borrealis píše:
ano s tím souhlasím

tzn pomoct i nepojištěným, protože JE průser, ale nedělat si na tom mediální předvolební kampaň, neslibovat neslíbitelné…pomoct, ale potichu

protože signály typu " není třeba se pojistit, stát to za vás zatáhne" obecně nejsou dobré, pak si další a další lidi opět najdou důvod proč se nemá smysl pojistit a nepojistí se a příště to máme opět to samý… plus nějaký zklamaný, kteří budou čekat kdo ví co a ono nebude…

bejt to moudrý vládce, tak pomůže hutně, ale nebude o tom tolik mluvit a fotit se a slibovat a kasat se

Nemyslím, že by tyhle signály měly extra vliv, jsou lidi, co se nepojistí stejně nikdy nebo to zanedbají, nekontrolují to atd. Ti by se nezodpovědně chovali předtím a dělat to budou zas. Že by někdo pravidelně platil pojistky a po téhle katastrofě se na to vykašlal, to si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
29.6.21 21:21
@Borrealis píše:
ano s tím souhlasím

Presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.6.21 21:37
@Oli.Lyon píše:
Lucenka je spolehlivá, u ni obvykle hodně trpim a jestli ti uniklo napriklad jeji napadani stingy, naprosto nechutne, rada ti po sz poslouzim. Je to zla ženská a ted zrovna jen sklízí co zasila. Na ni ohledy brat nedokazu.

Lucenku už přeskakuju, vsugerovala jsem si, že je za provokativní příspěvky placená, protože si odmítám připustit, že by někdo tohle (nemyslím jen tuhle diskuzi ale celkově její styl všude) mohl psát vážně a činil tak dobrovolně a zdarma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.21 21:39
@smajlik345 píše:
@inkakřivák Chápu a upřímně se mi taky líbí jak je ta paní bojovnice. Mám příbuznou o rok menší, znám její zdr. stav, ale oproti paní se ona jen lituje a spíš by seděla a čekala co udělají druzí. Takže paní má taky moje sympatie a upřímně všichni co s tím bojují.
@Kelsey prosím tě. Asi troufala otázka, jak dlouho budete potřebovat pomoc? Já tento týden nemohu, ale pak bych jsem vždy aspoň na pár dní přijela pomoc

To nedokážu odpovědět, jak dlouho budeme potřebovat pomoct. Oprava je na dýl. To je jasné. My se pokusíme opravit to nejdůležitější, ať můžeme fungovat a vrátit koncem léta děcka domů. Teď tu hrůzu nám pomohli odklidit dobrovolníci, hasiči a vojáci od Bučovic. Každý dobrovolník byl úžasný. Stihli jsme vyklidit od pátku suť u nás, vedle u sousedů, u dalších dvou sousedů a stodolu sousedů. Ta šla ke dnu a spadla k jiným na zahradu. Každý den tady bylo plno lidí. A tak sehraných lidí, kteří se neznají a jinak by asi ani k seznámení nikdy nedošlo. To byla v tuhle chvíli nejcennější pomoc. Ale teď dál je to v režii firem. My na vše potřebujeme doklady. Už tu máme od dnes střechaře, ať dají fólií a přelaťují, plechy. Asi už zítra mají dovézt krytinu. Jestli to stihnou, tak ve čtvrtek nebo pátek budou pokládat. Pak se budou muset vytrhat v podkroví všechny sádroše, vata, že to je mokré, vinyl je poškrábaný a byla pod ním asi voda. Jen koupelna a WC obklad, dlažba je naštěstí úplně ok. Dneska střechaři zjistili, že jsou přeseknuté kabely na elektriku ve stěně pod střechou. Asi jak nám spadnul ten štít na střechu nebo nevíme.

Teď nejvíc pomoc u nás potřebují lidi, kterým jde dům na demolici. Je málo techniky a velkých strojů, aby se odváželo, nabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný