Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka a kam bys utekla? Ten pás byl široký téměř kilometr. Si max můžeš vybrat jestli na tebe vevnitř spadne strop nebo tě venku zabijí nějaké létající kusy. Můžeš mít sice pojistku, ale pokud máš hypo, pak ta pojistka pokryje max tu hypotéku. A co ten zbytek? Kde budeš bydlet? Spousta lidí byla zaměstnaná ve firmách, které byly postižené taky. Takže jsi bez příjmu a novou hypo ti nikdo nedá. Stejně tak spousta starších lidí bydlela ve starých domech, které sice byly pojištěny, ale jejich hodnota byla nižší a i když pojistku dostanou, tak to nebudou 3 miliony na nový dům. A kam půjdou? V tomto by měl na prvním místě pomoc stát.
@lucenka píše:
Tak někteří natáčeli z okna, další to sledovali na terase a už nestihli utéct. Takže ne všichni se schovalu. Dost lidí netuší, kam se v takovém případě schovat.
Ano, zato ty bys byla organizovaná… Už neobtěžuj, jsi omezena, až to bolí.
@lucenka
Když nestačilo, že tě žádají ostatní, ať toho necháš.
Tak tě žádám já. Prosím, už přestaň! Opravdu stačilo toho moralizování. Nedovedeš si vůbec představit, jakou máme situaci, co všichni v sobě prožíváme. Co si poneseme. Tyhle řeči coby a kdyby se mělo udělat nikomu nepomáhají. Spíš obráceně.
@Kelsey píše:
@lucenka
Tak tě žádám já. Prosím, už přestaň! Opravdu stačilo toho moralizování. Nedovedeš si vůbec představit, jakou máme situaci, co všichni v sobě prožíváme. Co si poneseme. Tyhle řeči coby a kdyby se mělo udělat nikomu nepomáhají. Spíš obráceně.
Držte se. ![]()
@jkra píše:
Ano, zato ty bys byla organizovaná… Už neobtěžuj, jsi omezena, až to bolí.
Přesně. Omezená je to výstižné slovo.
Zcela beze srandy si myslím, že naše vláda by měla mít připravený nějaký plán, který bude závazný a platit pro jakoukoliv vládu ohledně způsobu a metodiky řešení takovýchto katastrof.
A v tom by určitě už nemělo být, že kdo se absolutně nestaral, bude dostávat jako ten, kdo se staral nebo dokonce budou budoucí Alenky hlásat, že těm starajícím se z podpory něco bude odečítat. ![]()
Je společensky škodlivé budovat v lidech pocit rovnostářství a tím vedení k nezodpovědnosti.
Kdo má na cígo, na vínečko, na zájezdy, má i na pojistky. Tady se lidi nestarají o nic, ani o své zdraví, ani kolikrát neplatí povinné poplatky na sociální nebo zravotní pojištění nebo za popelnice a nechávají dluhy svým dětem. Z nezodpovědnosti lidí jsem byla otrávená už dávno před touhle katastrofou.
Nějaké rozdíly mezi lidmi jsou a podle toho se k nim má stát stavět.
Patřím k těm, co se nedojmou nad výlevy lidí, že by to raději nepřežili. Bohužel. Jsem vychovaná jinak.
A kdo byl nezodpovědný, tak může být velmi rád, že by mohl skončit v obecním bytě, já to nepovažuji za neštěstí, ale za jeho maximální štěstí. Abychom si dobře rozumněli - dostal jste někdo z vás zdarma bydlení? Nebo snadno přišel k bytu, jelikož se dům stal neobyvatelný? Možná jedna skupina lidí ano, ale není to pravidlo. Takže bych nerada četla, že je neštěstí, když se část lidí musí odstěhovat do nájemních bytů, protože už je třeba starší a nemá energii si obnovovat rozbitý dům. To je prostě život. A lidi to tak musí vzít.
@topazio píše:
Admin by ji měl zarazit.
Co teď dělám špatně? Že píšu, že by tinlidi měli být líp varování předem? To je špatně?
tak se omlouvám, že jsem přemýšlela, jak v takové situaci chránit lidské životy.
Dobrý den.
Pilně nahlašujete příspěvky z této diskuse…
Za všechny hlášení děkuji, vše pročítám a zodpovědně zvažuji kroky.
Vy všichni, kteří zde diskutujete mimo téma diskuse, a do toho - za mě - patří i rozvíjení teorií „co by, kdyby“!, vlastně porušujete pravidla tím, že diskutujete OT.
Poprosím vás, diskutujte k tématu, nerozšiřujte OT diskuse, necyklete se na výměně názorů. Je normální, že se neshodnete…
Tahle diskuse je v zásadě velmi povzbudivá, je zde spousta povzbudivých příspěvků, vyjádření empatie a cítím, že je hodně energie napřeno na Moravu… Nenechte se rozhodit těmi, kdo to takto necítí a mají názor jiný. Prosím…
Hezký den.
Petra
@lucenka píše:
Co teď dělám špatně? Že píšu, že by tinlidi měli být líp varování předem? To je špatně?tak se omlouvám, že jsem přemýšlela, jak v takové situaci chránit lidské životy.
Sama nevím co bych tváří v tvář takové hrůze dělala. Fakt meleš blbě, dej už pokoj.
Dobrý den.
@lucenka, myslím, že jste se vyjádřila dost. Každý má svůj názor, nikdo vám ten váš nebere. Moc prosím, ukončete - a to samozřejmě platí i na ostatní (viz. můj příspěvek výše) - tyto dohady.
Nemáte-li již co říci k základnímu příspěvku, jděte si povídat jinam…
Děkuji velmi…
Petra
@Kelsey ani už nevím co napsat, držte se všichni, vím že psané slovo moc nepomůže, ale ![]()
@lucenka píše:
Co teď dělám špatně? Že píšu, že by tinlidi měli být líp varování předem? To je špatně?tak se omlouvám, že jsem přemýšlela, jak v takové situaci chránit lidské životy.
Jsi tu špatně. Pocti svým intelektem meterologicky ústav, ti ocení tvého génia.
Příspěvek upraven 30.06.21 v 10:13
@Kelsey píše:
@lucenka
Já jsem tady zaregistrovala, že jsi přímo ze zasažené oblasti. Tak jen kdybys měla nápad s čím bych ti mohla napřímo pomoct, napiš sz. Nic není problém - dovézt, odvézt, poslat, zařídit. Jsem stavařka, takže cokoli kolem statiky, projektu, řízení na úřadech… nebo aspoň poradit. ![]()
@admin píše:
Dobrý den.Pilně nahlašujete příspěvky z této diskuse…
Za všechny hlášení děkuji, vše pročítám a zodpovědně zvažuji kroky.
Vy všichni, kteří zde diskutujete mimo téma diskuse, a do toho - za mě - patří i rozvíjení teorií „co by, kdyby“!, vlastně porušujete pravidla tím, že diskutujete OT.
Poprosím vás, diskutujte k tématu, nerozšiřujte OT diskuse, necyklete se na výměně názorů. Je normální, že se neshodnete…Tahle diskuse je v zásadě velmi povzbudivá, je zde spousta povzbudivých příspěvků, vyjádření empatie a cítím, že je hodně energie napřeno na Moravu… Nenechte se rozhodit těmi, kdo to takto necítí a mají názor jiný. Prosím…
Hezký den.
Petra
Je opravdu problém dodržet původní varování a zabanovat ty uživatele, kteří nepřestávají dehonestovat lidi postižené přírodní katastrofou, aniž by o nich cokoliv věděli? Myslím, že většina by se velmi ráda necyklila, ale na ty nehoráznosti, co tu z některých padají, se nereagovat nedá. Vy máte možnost je aktivně zastavit, my ne.