Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20848
30.6.21 10:12
@bertoldina píše:
Je opravdu problém dodržet původní varování a zabanovat ty uživatele, kteří nepřestávají dehonestovat lidi postižené přírodní katastrofou, aniž by o nich cokoliv věděli? Myslím, že většina by se velmi ráda necyklila, ale na ty nehoráznosti, co tu z některých padají, se nereagovat nedá. Vy máte možnost je aktivně zastavit, my ne.

Prosím vás, neplevelme tuto diskusi ještě i další touto OT diskusí :(

Přečtěte si znovu příspěvky uživatelky, na kterou si stěžujete a zamyslete se nad tím, zda byste jí vy osobně ten ban dala za to, co a jak zde píše.
Skutečně si přejete, abych ban dávala za názory (bez vulgarit, hnusů, extrémů)? :think:

Věřte mi, prosím, že se snažím to tu udržet v mezích… :nevim:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
30.6.21 10:12
@jednoslunicko píše:
Já jsem tady zaregistrovala, že jsi přímo ze zasažené oblasti. Tak jen kdybys měla nápad s čím bych ti mohla napřímo pomoct, napiš sz. Nic není problém - dovézt, odvézt, poslat, zařídit. Jsem stavařka, takže cokoli kolem statiky, projektu, řízení na úřadech… nebo aspoň poradit. :srdce:

Co jsem si tak všimla, tak JSDH jsou v kontaktu s místními, hodně toho koordinují a zajišťují, např. u nás (Pardubický kraj) vyhlásili a vyvěsili, co aktuálně chybí, včera to lidi přivezli na sběrné místo a dnes jednotka odvážela, jelo s nima i několik místních tesařů, zedníků, projektantů a statiků. Nevím, z jak blízkýho jsi okolí, určitě taky najdeš nějakýho koordinátora v místě bydliště :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
30.6.21 10:15

@Kelsey jak jste dopadli s pračkou?
Držte se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
30.6.21 10:21
@admin píše:

Přečtěte si znovu příspěvky uživatelky, na kterou si stěžujete a zamyslete se nad tím, zda byste jí vy osobně ten ban dala za to, co a jak zde píše.
Skutečně si přejete, abych ban dávala za názory (bez vulgarit, hnusů, extrémů)? :think:

Petra

Ano, já bych jí vyhodila. Uvědom te si, že někomu tam umřeli příbuzní, lidé jsou z toho psychicky špatni, prii o všechno. Diskuze se jmenuje katastrofa na Moravě, ne jsem chytrá jak rádio a všechno bych udělala jinak. Mele tady akorát nesmysly. Třeba by si v této diskuzi chtěl někdo odpočinout od toho stresu co má. A pak čte takové hlouposti? Jako nezlob te se, ale ona je fakt mimo misu.

edit adminem - umazány vulgarity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
30.6.21 10:24
@osvc píše:
Co jsem si tak všimla, tak JSDH jsou v kontaktu s místními, hodně toho koordinují a zajišťují, např. u nás (Pardubický kraj) vyhlásili a vyvěsili, co aktuálně chybí, včera to lidi přivezli na sběrné místo a dnes jednotka odvážela, jelo s nima i několik místních tesařů, zedníků, projektantů a statiků. Nevím, z jak blízkýho jsi okolí, určitě taky najdeš nějakýho koordinátora v místě bydliště :oops:

Tak zatím posílám peníze na účty. Mám to sice trochu z ruky, ale pomoct osobně taky není problém. Jinak přes komoru (ČKAIT) jsme přihlášení k profesní pomoci, tak uvidíme, jestli to bude potřeba nebo jestli to zvládnou místní projektanti. Zas na druhou stranu, kdybych měla dům srovnaný se zemí, tak se na nějaké řešení projektu vyprdnu, koupím první typový projekt a stavím. Co se tak mezi projektanty bavím, tak jediný problém by mohl nastat na úřadech. Měly by ale postupovat podle paragrafu § 177 stavebního zákona - mimořádné postupy v případě živelné katastrofy a nevysírat s papírama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
30.6.21 10:33
@admin píše:

Petra

Ano, dala. Protože z mého hlediska osoby pracující v pomáhající profesi, a to i s lidmi po různých neštěstích, to hnusy jsou. A je mi jedno, kdo je píše, do čeho se tu stylizuje a že explicitně nepoužívá sprostá slova. Protože sprosté a ubližující je to obsahem a evidentně nestačí, ani když ji o mlčení požádá člověk, kterého to přímo osobně zasáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.21 10:33
@jednoslunicko píše:
Já jsem tady zaregistrovala, že jsi přímo ze zasažené oblasti. Tak jen kdybys měla nápad s čím bych ti mohla napřímo pomoct, napiš sz. Nic není problém - dovézt, odvézt, poslat, zařídit. Jsem stavařka, takže cokoli kolem statiky, projektu, řízení na úřadech… nebo aspoň poradit. :srdce:

Moc děkuji. Pro nás konkrétně nic v tuhle chvíli. My máme štěstí, že můj otec pracuje jako zedník pro stavební firmu ve Zlíně a manžel má zázemí firmy. Že nám pomáhají zajistit materiál a lidi pošlou. Jsme teď pořád na telefonu nebo sem jezdí. Teď řešíme, kde seženeme okna. Některé nejsou rozbité. Ale tím tlakem netěsní žádné. Interiérové dveře to úplně zničilo. Dneska jsme se dívali, že v kuchyni-obýváku se nám začala tvořit plíseň na podhledu. Ale my to nějak do konce prázdnin alespoň část opravíme nebo co půjde, ať se nám můžou vrátit děcka domu. Ségra nám je dva dny dovezla na chvilku a zas je odvezla pryč. Teď to tady pro děti není.
Ale bude tady spousta lidí, kteří třeba takovou oporu nemají. Když patříš mezi odborníky. Prosím, tak kontaktuj krizové štáby postižených obci a nabídni pomoc jakoukoli jim. Určitě školní zařízení potřebují pomoc. My nevíme, kde dáme děti v září. To se do září nestihne. Kde se dá tolik dětí? To vypadá na nějaké polní školy a školky. Pak mladé rodiny potřebuji pomoct. Kde třeba mají čerstvé dostavěno, nastěhováno a půlka baráku jim uletěla. Teď pracuje třeba pouze chlap, žena je doma na mateřské. My alespoň oba pracujeme. Ale chudáci mladé rodiny. Které teprve začínají se vším. Starší lidé žijící sami. Tak prosím, tam směřovat pomoc. Hodně lidem půjde dům na demolici. Tak jim nabízet pomoc. Ať můžou začít stavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
30.6.21 10:34
@jednoslunicko píše:
Tak zatím posílám peníze na účty. Mám to sice trochu z ruky, ale pomoct osobně taky není problém. Jinak přes komoru (ČKAIT) jsme přihlášení k profesní pomoci, tak uvidíme, jestli to bude potřeba nebo jestli to zvládnou místní projektanti. Zas na druhou stranu, kdybych měla dům srovnaný se zemí, tak se na nějaké řešení projektu vyprdnu, koupím první typový projekt a stavím. Co se tak mezi projektanty bavím, tak jediný problém by mohl nastat na úřadech. Měly by ale postupovat podle paragrafu § 177 stavebního zákona - mimořádné postupy v případě živelné katastrofy a nevysírat s papírama.

Zatím jsem slyšela, že by to tak mělo být, jenže známe to :roll: Nejsem absolutně z oboru, takže o tuhle formu pomoci jsem se nezajímala, jen jsme se bavili s místním tesařem, že oni tam jsou potřeba teď, projektanti přijdou na řadu pozděj, je fajn, že to někdo koordinuje, uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál, co nakonec po nich budou chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.21 10:36
@aiwwa píše:
@Kelsey jak jste dopadli s pračkou?
Držte se. :hug:

Máme od Adry půjčenou tu centrálu. Nějakou silnou. Která utáhne i pračku, ledničku souběžně. Jen rychlovarná konvice to vyhazuje. Takže musíme vše vypnout, když chtějí chlapi kafe. Uvařit vodu a zas můžeme vše zapnout. Jsem si myslela, že je problém v konvici nebo v té centrále a dělá to všem. Ta rychlovarná má největší odběr a vyhazuje to.
Máme ji dohromady se sousedy na praní a oni mají půjčenou druhou, ať jim jede lednice. Nějak se to musí pytlíkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.21 10:47

Ban nikomu nedávejte. My to vidíme i v reálu v okolí. Teď se prostě ukazují rozdílné povahy, empatie a neempatie lidí.
Včera tady paní, které se téměř nic nestalo. Asi tři tašky ji uletěly. A nadávala vedle rodině v domě, ať si uklidí ten bordel na jejím trávníku. Že ho má nový. A těm vedle budou zítra bourat barák. Nulová empatie.
Nebo k nám na nájezd přijel kluk s tím naběračem, že tady máme velkou plochu před domem a je už volná, jestli to tam může vyvážet a pak to odvozí na tatře. Jen to potřebuje někde skládat na kupu. Že o tři domy mu bylo nadáno, že tom mají uklizeno a nebude to tam ani dočasně odklízet. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.6.21 10:49
@Kelsey píše:
Ban nikomu nedávejte. My to vidíme i v reálu v okolí. Teď se prostě ukazují rozdílné povahy, empatie a neempatie lidí.
Včera tady paní, které se téměř nic nestalo. Asi tři tašky ji uletěly. A nadávala vedle rodině v domě, ať si uklidí ten bordel na jejím trávníku. Že ho má nový. A těm vedle budou zítra bourat barák. Nulová empatie.
Nebo k nám na nájezd přijel kluk s tím naběračem, že tady máme velkou plochu před domem a je už volná, jestli to tam může vyvážet a pak to odvozí na tatře. Jen to potřebuje někde skládat na kupu. Že o tři domy mu bylo nadáno, že tom mají uklizeno a nebude to tam ani dočasně odklízet. Tož tak.

Realita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
30.6.21 10:50

@Kelsey Prosím tě, máme dodávku, je sice menší, ale pouze třímístná, takže dozadu se vejde věcí dost, pustí nás tam, když bychom přijeli pomoct se stěhováním? Nebyl by problém jezdit fakt celý den, nebo máme zkusit oslovit koordinátory? Neradi bychom dělali zmatky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
30.6.21 10:54

Dobrý den, @Kelsey

No, co na to říci. Je to jako vždy a všude. Krize třídí lidské charaktery… Upřímně doufám, že tam na Moravě zažíváte spíš ty chvíle, které vám vhání do očí slzy dojetí :hug:
Snad se brzy váš život vrátí do normálních kolejí!

Přeji hodně sil! Jsme s vámi, držte se! :kytka:

Petra

PS:…já osobně jsem dlouho nevěděla, kam poslat finanční dar na pomoc Moravě. Ptala jsem se proto holek z redakce, kam poslaly. Všechny do jedné reagovaly, každá psala kam a proč poslala svou finanční pomoc… ;-) Vím, že jsou to jen peníze - ale doufám, že se dostanou tam, kde pomohou. Redakce eMimina je s váma, Moravo! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
30.6.21 10:59

@Kelsey tak to je bezva, pračka a lednice je základ. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
30.6.21 11:01
@Kelsey píše:
Nebo k nám na nájezd přijel kluk s tím naběračem, že tady máme velkou plochu před domem a je už volná, jestli to tam může vyvážet a pak to odvozí na tatře. Jen to potřebuje někde skládat na kupu. Že o tři domy mu bylo nadáno, že tom mají uklizeno a nebude to tam ani dočasně odklízet. Tož tak.

No, některé názory by si lidi mohli nechat aspoň na později. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný