Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1709
30.6.21 05:35
@lucenka píše:
Ale pojistku máš platnou. Takže zase startuješ zbytečně jak čertík z krabičky, protože píšu o lidech bez pojistky.

Panebože nech ty lidi na pokoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
30.6.21 05:35

@lucenka Prosim tě už vážně mlč! Zaloz si diskuzi na téma Nechci státní podporu pro nepojistene lidi na Moravě a realizuj se tam. Tahle diskuze má sloužit jako podpora hluboce zasazenym lidem něčím, co tu ještě nikdy předtím v takové míře nebylo. Nemas-li slova podpory, nebo nabídku pomoci, tak mlč.

@admin Níže kopiruji zakladajici příspěvek. @lucenka je dlouhodobě OT, to je porušení pravidel. Žádám tedy zásah admina. Dekuji

@lll2220 píše:
Tuto diskuzi jsem založila pro ty, kteří pomoc potřebují a kteří mohou pomoc nabídnout. :srdce:Když jsem ráno otevřela internet, tak mě polilo horko… Strašně mě mrzí, co se tam stalo. S malým miminkem nedokážu přijet a pomoct manuálně. Mohu ale poslat nějaké oblečení, hračky. Držte se!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.6.21 06:03

Já si myslím, že je dost těžké určit, které příspěvky jsou OK a které za hranou. I Lucenka má svým způsobem pravdu, ať se Vám to líbí nebo ne.
Admin to soudit podle mě nebude, spíš diskuzi zamkne :nevim:

Pořád myslím na ty lidi z toho autobusu. 4 roky jsem pravidelně jezdila dálkovým mezinárodním autobusem na intr. Já jsem jezdila českou trasu asi 80 km, ale byla to mezinárodní linka. Nastupovala jsem na výchozí zastávce. Pokud bylo nějaké extrémní počasí a padaly kroupy, což jsem zažila asi čtyřikrát po tu dobu, autobus nevyjel, měl zpoždění, počkal, až se extrémní situace přežene. Myslím si, že řidiči mají pro tyto případy nějaké postupy, podle kterých se mají řídit(řeší se to na pravidelných školeních) a linky nemusí vyjet. Těžko říct, jak rychle to přišlo a jak to kdo mohl odhadnout, ale taky si říkám, proč ten autobus nezůstal stát v Břeclavi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 06:10

@Pears206 mohl vyjizdet v dobe, kdy se jeste nic nedelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.6.21 06:14
@Pears206 píše:
Já si myslím, že je dost těžké určit, které příspěvky jsou OK a které za hranou. I Lucenka má svým způsobem pravdu, ať se Vám to líbí nebo ne.
Admin to soudit podle mě nebude, spíš diskuzi zamkne :nevim:Pořád myslím na ty lidi z toho autobusu. 4 roky jsem pravidelně jezdila dálkovým mezinárodním autobusem na intr. Já jsem jezdila českou trasu asi 80 km, ale byla to mezinárodní linka. Nastupovala jsem na výchozí zastávce. Pokud bylo nějaké extrémní počasí a padaly kroupy, což jsem zažila asi čtyřikrát po tu dobu, autobus nevyjel, měl zpoždění, počkal, až se extrémní situace přežene. Myslím si, že řidiči mají pro tyto případy nějaké postupy, podle kterých se mají řídit(řeší se to na pravidelných školeních) a linky nemusí vyjet. Těžko říct, jak rychle to přišlo a jak to kdo mohl odhadnout, ale taky si říkám, proč ten autobus nezůstal stát v Břeclavi :(

Ten autobus je strašný, tam se není kam schovat. Navíc většina lidí v autobusu stále není zvyklá používat bezpečnostní pásy.

• Citovat
  • Upravit
74217
30.6.21 06:17

Ten autobus jel Hodonín - Břeclav. V půli cesty je to potkalo. Tam neměl šanci ani dojet. Hlavně přestaňte spekulovat, jestli udělal chybu nebo nechybu řidič. Řidič a nikdo za nic nemůže. Když to byla taková síla, že to cokoli nasálo a přeneslo. Nás to chytlo v Hodoníně.
Kdybych řídila já mojí malou nákupní tašku, tak jsme po smrti možná nebo v lepším případě dolámaní. Manžel má velké auto, zachoval si klidnou hlavu. I přestože nám děcka brečely v autě, já zapištěla, když nám před autem přistál kontejner. Jednou teda zařval, ať jsme všichni ticho. Když jsem začala hysterčit, že se nemůžu zpět dovolat sousedce. Ona volala, aby nám řekla, ať se okamžitě vrátíme, že u nás je konec světa a signál výparník. Jaký to musel být tlak, když na druhé straně baráku nebylo v podkroví rozbité okno a dceři to rozdrtilo displej na mobilu. My jsme to v tom Hodoníně chytili okrajově, když jsme jeli domů a tam ta spoušť teprve přišla. Nedovedu si úplně představit, co se odehrávalo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.6.21 06:17
@Moise píše:
@Pears206 mohl vyjizdet v dobe, kdy se jeste nic nedelo..

Ale taky mohl potom zůstat stát na nějaké zastávce. Břeclav je od Moravské Nové Vsi asi 10 km a autobus má mezizastávky.
My toho máme autobusem najezdeno dost, sice jako rodina máme auto, ale neřídím a můj muž dálkové trasy nedává, zvlášť jako jediný řidič. Ani můj otec dálkové trasy nejezdil. Zažila jsem zastavení dopravy. Moje děti taky zažily situaci, že autobus sjel z dálnice na nejbližší odpočívadlo a počkal.

Nemyslím si, že by se to vůbec nedalo předpokládat. V ten den odpoledne jsme seděli u příbuzných u bazénku a dívali jsme se na radar v mobilu. Nejsme tak daleko a taky jsme k vůli předpovědi a extrémnímu horku nic neplánovali. Na jižní Moravě úplně bílo-bouřky, které se málokdy vyskytují, málokdy vidím na radaru tuto barvu, většinou bývá barva fialova, žlutá, zelená a do toho černé křížky. A to bylo pár hodin před tím, než se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
30.6.21 06:20
@Pears206 píše:
Ale taky mohl potom zůstat stát na nějaké zastávce. Břeclav je od Moravské Nové Vsi asi 10 km a autobus má mezizastávky.
My toho máme autobusem najezdeno dost, sice jako rodina máme auto, ale neřídím a můj muž dálkové trasy nedává, zvlášť jako jediný řidič. Ani můj otec dálkové trasy nejezdil. Zažila jsem zastavení dopravy. Moje děti taky zažily situaci, že autobus sjel z dálnice na nejbližší odpočívadlo a počkal.Nemyslím si, že by se to vůbec nedalo předpokládat. V ten den odpoledne jsme seděli u příbuzných u bazénku a dívali jsme se na radar v mobilu. Nejsme tak daleko a taky jsme k vůli předpovědi a extrémnímu horku nic neplánovali. Na jižní Moravě úplně bílo-bouřky, které se málokdy vyskytují, málokdy vidím na radaru tuto barvu, většinou bývá barva fialova, žlutá, zelená a do toho černé křížky. A to bylo pár hodin před tím, než se to stalo.

Vzdyt nedavno v diskusi psali ruzne, ze podle radaru u nich padaji kroupy pritom ani nekaplo. Fakt si myslis, ze ridic na kazde zastavce sleduje radar? Navic nikdo neznal presne misto, kde bude bourit a o tornadu se nikomu ani nesnilo. Kdyby zustal v zastavce a tornado bylo zrovna tam, tak to by to pekne schytal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
30.6.21 06:21
@Lenka_Hal píše:
Jo a mimochodem, pocasi nam tu radi bezne, nedavno jsme meli varovani nejvyssiho stupne a tornado se uz pomalu formovalo. Zrovne mne v souvislosti s tornady rikat neco o teple USA domova, no nevim nevim. :think: Tohle tu neni zase nijak vyjimecne, ja ziju v „Tornado Alley“.

A když už tam nějaké to tornádo proletí těmi dřevěnými krabičkami, pomáhá stát a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.6.21 06:23

Mluví se o tom, že nějaký chlap (lovec tady těch tornád nebo co) to celé předpovídal. Ale nikdo ho neposlouchal. Stejně co by kdo udělal, kde by se schoval? Tady žádné kryty nemáme. Jediné snad do těch vinných sklepů. Kdyby se to vědělo předem, tak si myslím, že budou strašné zmatky. Nevím, jak by se dalo takové hrůze zabránit?
Zvířata jsou chytrá. Sousedovic kočka ve čtvrtek odnesla koťata do sklepa. Soused ji nadal, jestli není úplně blbá. A zanesl je zpět. Kočka je tam zas odnesla. Prý ptáci dělali strašný povyk, než se to stalo.
Lítali poplašně a řvali u toho. Jak v hororu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.6.21 06:27
@vokishka píše:
Vzdyt nedavno v diskusi psali ruzne, ze podle radaru u nich padaji kroupy pritom ani nekaplo. Fakt si myslis, ze ridic na kazde zastavce sleduje radar? Navic nikdo neznal presne misto, kde bude bourit a o tornadu se nikomu ani nesnilo. Kdyby zustal v zastavce a tornado bylo zrovna tam, tak to by to pekne schytal.

Nikde nepíšu, že je to chyba řidiče. Navíc to Kelsey už vysvětlila. Její příspěvek jsem si přečetla až po odeslání mého, když má někdo rozepsaný příspěvek, nové napsané mezi tím mu nenaskakují, což by možná chtělo vylepšit.

Jo, máš pravdu, že o takové síle se nikomu nesnilo a nikdo to nepředpokladal, ale výstrahy byly. Měli jsme pustene rádio a opakovaně varovali před bouřkami, že budou nejsilnější na jižní Moravě, na novinkách to psali taky.

A myslím si, že dopravce by počasí sledovat měl a včas dávat pokyny svým řidičům. U dlouhých tras to jakž takž funguje, už za krále klacka, kdy jsem jezdila já, měl řidič v autobuse vysílačku a na každé zastávce komunikoval s dispečinkem. Myslím si ale, že po této zkušenosti se spolupráce zlepší i u dopravců malých tras.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
30.6.21 06:30
@Pears206 píše:
Nikde nepíšu, že je to chyba řidiče. Navíc to Kelsey už vysvětlila. Její příspěvek jsem si přečetla až po odeslání mého, když má někdo rozepsaný příspěvek, nové napsané mezi tím mu nenaskakují, což by možná chtělo vylepšit.

Jo, máš pravdu, že o takové síle se nikomu nesnilo a nikdo to nepředpokladal, ale výstrahy byly. Měli jsme pustene rádio a opakovaně varovali před bouřkami, že budou nejsilnější na jižní Moravě, na novinkách to psali taky.

A myslím si, že dopravce by počasí sledovat měl a včas dávat pokyny svým řidičům. U dlouhých tras to jakž takž funguje, už za krále klacka, kdy jsem jezdila já, měl řidič v autobuse vysílačku a na každé zastávce komunikoval s dispečinkem. Myslím si ale, že po této zkušenosti se spolupráce zlepší i u dopravců malých tras.

nemuzu si pomoct. Ten dispecink mel presne informace o tom, kde se tormado vytvori? Odkud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
30.6.21 06:34
@matkabagristy píše:
nemuzu si pomoct. Ten dispecink mel presne informace o tom, kde se tormado vytvori? Odkud?

Kdyby se měla zastavit veškerá doprava pokaždé, když jsou předpovídány bouřky, tak nemáme ani rohlík k snídani!

• Citovat
  • Upravit
56113
30.6.21 06:36
@Pears206 píše:

A myslím si, že dopravce by počasí sledovat měl a včas dávat pokyny svým řidičům. U dlouhých tras to jakž takž funguje, už za krále klacka, kdy jsem jezdila já, měl řidič v autobuse vysílačku a na každé zastávce komunikoval s dispečinkem. Myslím si ale, že po této zkušenosti se spolupráce zlepší i u dopravců malých tras.

Silná bouřka x napadne tě tornado? Teď v sobotu jsem jela z Německa. Azuro. behem minuty privalak, autoprede mnou skončilo ve svodidlech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
30.6.21 06:36
@Pears206 píše:

Nikdo nevedel, ze a kde bude tornádo. Za jak dlouho to potom preslo, deset patnact minut? A ze nejake tornado je nevedel nikdo krome tech dotcenych, tezko to vedel nekdo na dispečinku. U nas i v MHD si volaji, kdyz je ve městě nahly problém. Ale musi o něm vědět. A bila na radaru je kolem nas kazdou chvíli, zpetne pak zjistim, ze bud jen poradny lijak nebo male krupičky, ty i u nás padaly teď několikrát, bez skod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný