Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Popeladym píše:
Jo, třeba je to,, normální pravda,, Přesto si myslím, že nějaký čas snesla odkladu. Nechápu tu urputnou potřebu omilat tu pořád to stejné dokola s pocitem,,, udeřila jsem hřebík na hlavičku,,
No, tak se omezíme na plytké " držte se ".
Toho také už bylo dost, myslím. Média obrací neustále pozornost k jižní Moravě, přehlíží ostatní regiony, kde se staly podobné věci. Naštěstí už se v TV zeptal moderátor, jestli ty charity budou také mít v hledáčku ty ostatní místa.
Jinak dohady o tom, co by kdy kdo měl dělat, mi připomnělo situaci, když jsem v práci narazila na 3 padesátileté, obézní kolegy, jak rozebírali chyby našeho fotbalového mužstva v nějakém zápase. Říkám, no jo, chlapi, měli nechat hrát vás, že jo? A jeden na to: „Tak ono by stačilo, kdyby se s náma aspoň poradili.“ ![]()
@topazio to jo já minule řekla že by se měla lé..t a dostala sem na 2 dny Ban… Asi má výhody a může tu moralizovat kde koho ![]()
@robínek píše:
Kdyby někoho zajímalo jak je to s možností předpovídat tornáda a včas varovat obyvatelstvo:
https://www.chmi.cz/…ado_2021.pdf
Ve zkratce: u nás to nejde, v USA mají jiné radary, tam jsou schopni varovat před možností vzniku tornád, ovšem pro velká území.
U nás je tornád málo a jsou většinou slabá. Tornádo nebylo důsledkem klimatické změny.
KLimaticke zmeny nezpusobuji tornada, ale zpusobi castejsi vyskyt tech extremnich udalosti, v tomto pripade i velkych tornad. A podle mistnich statistik se tu zacinaji objevovat v prumeru drive (v ramci sezony) nez tomu bylo driv.
@Lenka_Hal píše:
KLimaticke zmeny nezpusobuji tornada, ale zpusobi castejsi vyskyt tech extremnich udalosti, v tomto pripade i velkych tornad. A podle mistnich statistik se tu zacinaji objevovat v prumeru drive (v ramci sezony) nez tomu bylo driv.
Citovala jsem jen z toho článku. Přesněji tam píšou, že to tornádo na Hodonínsku klimatická změna nezpůsobila.
@LaPaloma píše:
No, tak se omezíme na plytké " držte se ".
Toho také už bylo dost, myslím. Média obrací neustále pozornost k jižní Moravě, přehlíží ostatní regiony, kde se staly podobné věci. Naštěstí už se v TV zeptal moderátor, jestli ty charity budou také mít v hledáčku ty ostatní místa.
Já se na plytké,, držte se,, neomezuju. Ale tahle diskuze, narodíl od jiných, naprosto jalových, dojemně podporujících kdejakou hysterickou plačku, by podporující být měla. A ne, aby tady ti zasaženi dostávali ještě,, přes hubu,,
@LaPaloma píše:
A ty asi rád život ve snech, že. Od chlapa to není tak časté. Já mám zase před očima více reality.
Nebo si myslíš, jako opravdu myslíš, že bude někdo při hromadném neštěstí řešit, jestli jedna babička, která si díky synovi nechtěla pojistit barák, zaměstná celý národ, aby se nemusela přestěhovat o pár kilometrů dál, nedej bože ke svému dítěti?
Jsi jako chlap plačka. Neumím si tě představit v situaci starosty obce.Jinak pro upřesnění, ano, přežili. Zato nepřežilo dítě a mladý kluk, pro mně to je prostě horší a vždycky bude. Rozhodně se více dojmu nad pocity matky, která přišla o dítě než nad tvým problémem.
No vidis, ja zase tebe ne (bez urazky). Nejaka mira empatie v teto profesi je podle mne nutna. ![]()
@LaPaloma píše:
A ty asi rád život ve snech, že. Od chlapa to není tak časté. Já mám zase před očima více reality.
Nebo si myslíš, jako opravdu myslíš, že bude někdo při hromadném neštěstí řešit, jestli jedna babička, která si díky synovi nechtěla pojistit barák, zaměstná celý národ, aby se nemusela přestěhovat o pár kilometrů dál, nedej bože ke svému dítěti?
Jsi jako chlap plačka. Neumím si tě představit v situaci starosty obce.Jinak pro upřesnění, ano, přežili. Zato nepřežilo dítě a mladý kluk, pro mně to je prostě horší a vždycky bude. Rozhodně se více dojmu nad pocity matky, která přišla o dítě než nad tvým problémem.
No za to vy dvě s Lucenkou jste strašně chytré, ještě, že vás máme. Nám už jste to tady sdělily, tak už nemusíte plýtvat jsou „inteligencí“ a „nadanim“ tady a můžete jít rozdávat svoje moudra jinam. Nejlépe to tam jít říct těm lidem, pokud budete mít štěstí, jen vás vypakujou. No ještě je tu naděje, že kdyby jste to viděly na vlastní oči, že vám dojde, že vaše názory nejsou v tuto chvíli na místě. Já tam v pondělí byl, je to strašný. Tak už vážně prestante. Nevím na co si to jako hrajete. A prestante laskavě míchat jablka a hrušky, nikdo tady nepíše, že nejhůře na tom nejsou ty rodiny, které přišly o někoho blízkého. To je snad jasný, ale to nic nemění na tom, že si ti co přežili zaslouží pomoc. Těm zemrelym už bohužel pomoci nejde, to ale přece ještě neznamená, že se nepomůže někomu, komu se pomoci dá.
@stinga píše:
no přesně tak, nelze dlouhodobě žít u příbuzných - obce opravdu musí nějak zařídit dočasné bydlení pro ty, kteří se do baráků nemohou vrátit
U nas jedna vetsi obec postavila bytovku se ctyrmi byty, nekomu obce zaridily pecovatelak nebo domov duchodcu. Manzelka kolegy delala reditelku DD, pamatuju si, ze u nich nekteri duchodci zakotvili, nekdo na cas, nez rodina treba opravila dum, nekdo naporad. A nase okresni mesto uvolnilo byty, na jak dlouho dostali ti lidi smlouvu, to nevim, ale nejakou dobu neplatili najem.
@sirikit píše:
Díky a respekt.![]()
Dobrý den ještě jednou.
Jenom se chci zeptat - s podobnými neštěstími se opravdu pojí spousta zajímavých, i když, jak vidno v tomto vláknu, často kontroverzních otázek.
V této diskusi jsou zjevně povoleny jenom účastné příspěvky typu „je to hrozný, držte se“ a informace o tom, kdo jak pomohl a co je ještě potřeba, což je v pořádku a já to plně respektuji.
Pokud by ale někdo měl přece jenom zájem probrat i navazující témata (ano, často související i s fujky blejky politikou![]()
), má si založit příslušné vlákno, nebo bude diskuse už rovnou hodnocena jako nehumánní, neetická a jako taková nevhodná pro tento portál?
Jsme diskusní fórum. Prostor pro diskutování o čemkoliv, ale v rámci mezí. Těmi jsou pravidla serveru a také, samozřejmě, pravidla slušného chování. Vše v rámci zákonů této země… ![]()
Stačí vám tato odpověď?
![]()
Petra
@admin píše:
Jsme diskusní fórum. Prostor pro diskutování o čemkoliv, ale v rámci mezí. Těmi jsou pravidla serveru a také, samozřejmě, pravidla slušného chování. Vše v rámci zákonů této země…
Stačí vám tato odpověď?![]()
Petra
Určitě, díky. ![]()
Už jste slyšeli nebo četli, že jeden poslanec se vyjádřil, že JM je největší covidové doupě a pomoc v dlouhodobějším horizontu bude potřeba organizovat a určit pravidla? Zdroj Novinky, idnes a další servery. Že je špatně, že lidem, kteří tam přijíždějí, nikdo nekontroluje očkování a nepožaduje testování a to je rizikové. Jezdí tam i lidi ze zahraničí.
Vím, že postiženým a jejich rodinám je to úplně fuk, ale další téma do případné diskuze s tím související.
@LaPaloma píše:
Ještě to není hotový chlap, Je to kluk stejně starý jako můj syn. A píše rozumně. A jestli v dnešních mladých aspoň z půlky empatie, slušnost a rozum, jako je v tomhle klukovi @Matt 02 tak se o budoucnost tyhle země až tak nebojim.
A jsem ráda že ne každý je tak ostrý jako ty, až je to o strach aby se k sebe ještě nepořezal ![]()
Smrt všech těch sedmi lidí je velmi bolestná, o tom žádná.
@LaPaloma píše:
Kam jsi zmizel, mudrlante? Nečetla jsem od tebe žádný příspěvek s hlubokou myšlenkou kromě tohoto.
Na rozdíl od tebe a některých jiných kravek necítím potřebu jitřit vášně a pocity lidí, kteří jsou momentálně v těžkým průse. ru…
![]()
Očekávám hlášení adminovi a ban a beru ho…
![]()
@Pears206 píše:
Už jste slyšeli nebo četli, že jeden poslanec se vyjádřil, že JM je největší covidové doupě a pomoc v dlouhodobějším horizontu bude potřeba organizovat a určit pravidla? Zdroj Novinky, idnes a další servery. Že je špatně, že lidem, kteří tam přijíždějí, nikdo nekontroluje očkování a nepožaduje testování a to je rizikové. Jezdí tam i lidi ze zahraničí.Vím, že postiženým a jejich rodinám je to úplně fuk, ale další téma do případné diskuze s tím související.
necetla, ale taky me to napadlo. ![]()