Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
30.6.21 18:01
@mojmira píše:
jo, jo, máš pravdu, já tudy jela tři dny po sobě a to jen Hodonín a Pánov a úplně stačilo :(

Některým by ten smutný pohled prospěl. Třeba by se projevilo více empatie. Vezla jsem včera večer vajíčka, která jsem měla doma asi tři plata na začátek obce známé, která teď vaří dobrovolně tady pro lidi. Ať to zpracuje. A připadala jsem si, že jedu do jiného státu. Jsem se jí ptala, jak se jmenuje jejich pěkná planeta. Ona sama tady u nás v rozpadlé planetě nebyla. Nedokáže to přijmout. Takže uvaří a její muž to veze sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.6.21 18:04

Na fc jsem viděla 1 fotku, která mi udělala velkou radost. Jak to v jedné vesničce (nevím v které, ale já doufám, že pomalu ve všech zasažených) vypadá.
Jste úžasní všichni co tam jste. :hug: Doufám, že i já budu moci přiložit ruku k dílu

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
30.6.21 18:06
@Moise píše:
Ja je videla ve zpravach. Taky jsme takhle staveli a vim, jaka je to pakarna. A pokud se nepletu, tak nemeli deti a chteli je prave privest do toho domu :?

Až je najdeš dej prosímtě odkaz :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14723
30.6.21 18:07
@aiwwa píše:
Věděla jsem že vyrukujes s otrepanou frází, že to platíme z daní. Hele, kolik jsi poslala na Moravu? A zažila jsina vlastní kůži nejakou živelnou pohromu?

kolik - neřeknu, ledaže se začnete chlubit i vy, nakonec jsem zavrhla ty velké charity, tam už je dost a vybrala jsem si jako příjemce pečovatelský dům Hodonín, jelikož si myslím, že nedostanou tolik dotací
Nezažila - záměrně jsem nekoupila pozemek v dosahu řeky. Hrozí nám spíš ty vichřice a jiné běžné škody typu požár. Viděla jsem jenom Prahu po 100leté povodni, taky nic moc.
A jelikož odškodné budeme hradit všichni stejným dílem, tak by bylo spravedlivé, aby to do budoucna dostávali i poškození vodou, co nestaví v záplavové oblasti a jsou pojištěni. Samozřejmě bych neměla nic proti pro neodškodňování lidí, co si schválně staví v záplavové zóně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.6.21 18:09
@Kelsey píše:
Některým by ten smutný pohled prospěl. Třeba by se projevilo více empatie. Vezla jsem včera večer vajíčka, která jsem měla doma asi tři plata na začátek obce známé, která teď vaří dobrovolně tady pro lidi. Ať to zpracuje. A připadala jsem si, že jedu do jiného státu. Jsem se jí ptala, jak se jmenuje jejich pěkná planeta. Ona sama tady u nás v rozpadlé planetě nebyla. Nedokáže to přijmout. Takže uvaří a její muž to veze sem.

Taky budete mít krásnou planetu. A já doufám, že brzy :-) Upřímně jsem si nikdy nemyslela, že budu mít tak velkou radost (největší co jsem kdy měla) z toho, že uvidím několik domů s opravenou (a skoro hotovou) střechou :)

• Citovat
  • Upravit
116088
30.6.21 18:10

@LaPaloma no vidíš, my nejsme v záplavove oblasti a stejně jsme v r. 2002 měli povodně. Já fakt nechápu čemu vadí, že ti chudáci dostanou dotace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:10
@LaPaloma píše:
kolik - neřeknu, ledaže se začnete chlubit i vy, nakonec jsem zavrhla ty velké charity, tam už je dost a vybrala jsem si jako příjemce pečovatelský dům Hodonín, jelikož si myslím, že nedostanou tolik dotací
Nezažila - záměrně jsem nekoupila pozemek v dosahu řeky. Hrozí nám spíš ty vichřice a jiné běžné škody typu požár. Viděla jsem jenom Prahu po 100leté povodni, taky nic moc.
A jelikož odškodné budeme hradit všichni stejným dílem, tak by bylo spravedlivé, aby to do budoucna dostávali i poškození vodou, co nestaví v záplavové oblasti a jsou pojištěni. Samozřejmě bych neměla nic proti pro neodškodňování lidí, co si schválně staví v záplavové zóně.

Spousta lidi to ale nedelala schvalne. Pamatuju si pripad Troubek, kde meli hodne casto lide vazane pojistky na konkretni pozemek. Takze museli postavit tam, kde dum puvodne stal nebo nedostali nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
30.6.21 18:11

@LaPaloma Netuším, jakým způsobem bude odškodňovat stát, ale pokud jde o soukromé sbírky, je mi úplně jedno, kdo moje peníze dostane - jestli pojištěný nebo nepojištěný. Ono je nejlepší - pro klid svojí duše - nevědět, kolik a odkud dostali ostatní. člověku pak začne v hlavě „hlodat“, aniž by to sám chtěl a dobré to není myslím k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:13
@aiwwa píše:
Věděla jsem že vyrukujes s otrepanou frází, že to platíme z daní. Hele, kolik jsi poslala na Moravu? A zažila jsi na vlastní kůži nejakou živelnou pohromu?

Ja zazila..dokonce opakovane, naposledy s pomerne velkymi skodami :? Presto si myslim, ze to, co se ted deje, neni nejstastnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
@aiwwa píše:
@LaPaloma no vidíš, my nejsme v záplavove oblasti a stejně jsme v r. 2002 měli povodně. Já fakt nechápu čemu vadí, že ti chudáci dostanou dotace.

Co jí vadí? Jí nevadí, že dostanou dotace. U ní se nedostatek empatie neprojevuje tím, že se nedokáže vcítit do momentálního pocitu jiných. Ona trpí fixní ideou, že ví a zná všechno nejlíp, dokáže věci domyslet do všech důsledků a nikdo ji akorát neposlouchá. Bohužel má poměrně černobílé vidění světa (mladí jsou nezkušení, důchodci patří do důchoďáku). Takže ona nedokáže soucítit s babičkou, která přišla o střechu nad hlavou. Jí vadí, že babka neskáče tak, jak Paloma píská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
@Moise píše:
Spousta lidi to ale nedelala schvalne. Pamatuju si pripad Troubek, kde meli hodne casto lide vazane pojistky na konkretni pozemek. Takze museli postavit tam, kde dum puvodne stal nebo nedostali nic :?

A oni v Troubkách vůbec něco od pojišťoven dostali? Vždyť v záplavovém území tě nikdo na záplavu nepojistí. Si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:14
@smajlik345 píše:
Na fc jsem viděla 1 fotku, která mi udělala velkou radost. Jak to v jedné vesničce (nevím v které, ale já doufám, že pomalu ve všech zasažených) vypadá.
Jste úžasní všichni co tam jste. :hug: Doufám, že i já budu moci přiložit ruku k dílu

To vypada pekne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 18:14
@smajlik345 píše:
Až je najdeš dej prosímtě odkaz :kytka:

Vecer zkusim najit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
30.6.21 18:16
@smajlik345 píše:

No paráda! Aspoň pojistná hydroizolace a latě - s tím už se dá chvíli vydržet :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116088
30.6.21 18:17
@smajlik345 píše:

Super. :palec: :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný