Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
30.6.21 19:56
@Kelsey píše:
Ban nikomu nedávejte. My to vidíme i v reálu v okolí. Teď se prostě ukazují rozdílné povahy, empatie a neempatie lidí.
Včera tady paní, které se téměř nic nestalo. Asi tři tašky ji uletěly. A nadávala vedle rodině v domě, ať si uklidí ten bordel na jejím trávníku. Že ho má nový. A těm vedle budou zítra bourat barák. Nulová empatie.
Nebo k nám na nájezd přijel kluk s tím naběračem, že tady máme velkou plochu před domem a je už volná, jestli to tam může vyvážet a pak to odvozí na tatře. Jen to potřebuje někde skládat na kupu. Že o tři domy mu bylo nadáno, že tom mají uklizeno a nebude to tam ani dočasně odklízet. Tož tak.

To je strašný. A to to vidí na vlastní oči. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
30.6.21 19:59
@fera21 píše:
Co jí vadí? Jí nevadí, že dostanou dotace. U ní se nedostatek empatie neprojevuje tím, že se nedokáže vcítit do momentálního pocitu jiných. Ona trpí fixní ideou, že ví a zná všechno nejlíp, dokáže věci domyslet do všech důsledků a nikdo ji akorát neposlouchá. Bohužel má poměrně černobílé vidění světa (mladí jsou nezkušení, důchodci patří do důchoďáku). Takže ona nedokáže soucítit s babičkou, která přišla o střechu nad hlavou. Jí vadí, že babka neskáče tak, jak Paloma píská.

Ale stran kovidu pela úplně jinak. Protože kovid se ji dotyka a boji se. To same lucenka, to same borrealis… A tady smahem poslou babku do důchodaku, pac tornádo. Kdyby kovid, to by byla jiná. A tesim se na vysvetleni, jak nemam pravdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
30.6.21 19:59
@Kelsey píše:
Ta jedna chudinka měla polámané nohy. Jiná poraněné oko. Další zabil smrk, který letěl od souseda. Ale toho vysokého smrku jsme se báli. Náš malý vždycky říkal, když začalo foukat, že to spadne. A měl pravdu. Ty ošklivé chlévy souseda jsou minulostí. Začal je dobrovolně bourat. Statik nenaléhal, ale doporučil. Teď tady bude světla.

Hodně síly :hug: a díky za info :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
30.6.21 20:18

@Kelsey Tak to je uzasna zprava ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148896
30.6.21 20:27

Teď jsem přišla z práce, tak se omlouvám jestli to tu už někdo psal, teď na čt 1 koncert Pomoc pro Moravu 💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.6.21 20:28
@Oli.Lyon píše:
Ale stran kovidu pela úplně jinak. Protože kovid se ji dotyka a boji se. To same lucenka, to same borrealis… A tady smahem poslou babku do důchodaku, pac tornádo. Kdyby kovid, to by byla jiná. A tesim se na vysvetleni, jak nemam pravdu :mrgreen:

Ale to se pleteš. Ostatní tady říkají, že si babka postaví barák, že na to má energii. Já o tom pouze pochybuji a reálně to vidím tak, že buď jí obec zajistí byt nebo vezme místo v pečovateláku nebo půjde ke svým dětem.
Je mi jedno, co s ní bude. Není to o jedné stařence. To jenom, že se tu nad ní roztejkali, ale je ona sama ve stejné situaci? Stejně pomoženo musí být všem, ne jedné, protože ji zmedializovali.
Taky bys neměla vykládat, že se nějak extra bojím covidu, nakonec si to můžou přečíst na správném vlákně. Já se nechala očkovat, abych neměla potíže s cestováním - viz třeba dnes Slovensko - a taky potíže s nemocí - protože nechci výpadky příjmů. To je dost racionální přístup k věci, jak předejít problémům. Mám ve zvyku jim předcházet a nečekat na milost jiných.
Proti dotacím nic nemám, pokud je dostanou všichni, nepokrátí je pojištěným a do budoucna se bude věc opakovat při jiných problémech. Nesouhlasím s takovým řešením jenom v tomto případě, protože to považuji za kampaň před volbami. Politici se předhání, aby řekli, jak pochází z toho kraje.
Rozhodně nemám ambice řešit jednu starou babku a už vůbec ne v souvislosti covid versus pro mně anonymní babča. Mohla se očkovat a covida si vyřešit. Její volba stejně jako nepojistit barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.6.21 20:32
@Alriga píše:
V roce 2002 nám dům uprostřed města zaplavil potůček, který má běžně koryto cca 5m hluboko pod úrovní povrchu. Voda nám v domě zůstala 14 dní. Pojištění bylo, ovšem dům byl téměř na stržení. Na základě této zkušenosti stjim pevné za tím, že v případě takovýchto pohrom mají pomáhat všichni všem, tedy stát. Nikoli cpát miliony na Hrad.

Mnohokrát řečeno - ano pomáhat, ale všem a spravedlivě. Ty jsi pokud chápu dobře, nedostala ani kontejner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
30.6.21 20:33
@LaPaloma píše:
Ale to se pleteš. Ostatní tady říkají, že si babka postaví barák, že na to má energii. Já o tom pouze pochybuji a reálně to vidím tak, že buď jí obec zajistí byt nebo vezme místo v pečovateláku nebo půjde ke svým dětem.
Je mi jedno, co s ní bude. Není to o jedné stařence. To jenom, že se tu nad ní roztejkali, ale je ona sama ve stejné situaci? Stejně pomoženo musí být všem, ne jedné, protože ji zmedializovali.
Taky bys neměla vykládat, že se nějak extra bojím covidu, nakonec si to můžou přečíst na správném vlákně. Já se nechala očkovat, abych neměla potíže s cestováním - viz třeba dnes Slovensko - a taky potíže s nemocí - protože nechci výpadky příjmů. To je dost racionální přístup k věci, jak předejít problémům. Mám ve zvyku jim předcházet a nečekat na milost jiných.
Proti dotacím nic nemám, pokud je dostanou všichni, nepokrátí je pojištěným a do budoucna se bude věc opakovat při jiných problémech. Nesouhlasím s takovým řešením jenom v tomto případě, protože to považuji za kampaň před volbami. Politici se předhání, aby řekli, jak pochází z toho kraje.
Rozhodně nemám ambice řešit jednu starou babku a už vůbec ne v souvislosti covid versus pro mně anonymní babča. Mohla se očkovat a covida si vyřešit. Její volba stejně jako nepojistit barák.

Empatie. Ta ti chybi. Ta omáčka okolo je zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.6.21 20:34

@Moise Troubky si pamatuji tak, že byla vesnicí vydaná stavební uzávěra na určité oblasti, aby se tam nakonec nestavělo. Ze lidi právě chtěli znovu na špatných místech stavět. Ale že by pojišťovna trvala na postavení baráku v zátopové oblasti, to si vůbec nevybavuji, že bych někdy v životě slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.6.21 20:35

@Oli.Lyon Není, nemůžeš vykládat ***, když jsi se na konkurenčním vlákně projevovala tak, jak ses projevovala. Pár lidí ti psalo něco o ohleduplnosti.

Edit adminem: vulgarismy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
30.6.21 20:37

@LaPaloma Nemohla by sis aspoň tu opakovanou „babku“ nechat od cesty? Tituluj si tak vlastní babičku, pokud tě tak vychovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
30.6.21 20:39
@LaPaloma píše:
@Oli.Lyon Není, nemůžeš vykládat kokotiny, když jsi se na konkurenčním vlákně projevovala tak, jak ses projevovala. Pár lidí ti psalo něco o ohleduplnosti.

Aaaa, tak jo, nevim sice o cem mluvíš, ale evidentně jsem se trefila. :lol: Jo pockej, ty myslis tu holku, co se stresovala, že ostatní v 17 vypadají výborně a ja ji napsala, ze to není pravda. Ty ses fakt vtipná, fakt :D konkurenční vlakno taky nevim, co přesně znamená, a ze zrovna ty se uchylis k podpasovkam, tos mě prekvapila. Dyt ty vis vsechno nejlip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
30.6.21 20:40
@LaPaloma píše:
@Moise Troubky si pamatuji tak, že byla vesnicí vydaná stavební uzávěra na určité oblasti, aby se tam nakonec nestavělo. Ze lidi právě chtěli znovu na špatných místech stavět. Ale že by pojišťovna trvala na postavení baráku v zátopové oblasti, to si vůbec nevybavuji, že bych někdy v životě slyšela.

to nebylo jen přímo v Troubkách, ale takové pojistky byly. Jinak vesnice se obnovila, asi ne do původní podoby, ale pár let zpět měli nějakou aféru ohledně načerno postavených protipovodňových hrází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
30.6.21 20:41
@LaPaloma píše:
Rozhodně nemám ambice řešit jednu starou babku a už vůbec ne v souvislosti covid versus pro mně anonymní babča. Mohla se očkovat a covida si vyřešit. Její volba stejně jako nepojistit barák.

S vytučněným souhlasím… ostatním prosím tímto tonem ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
30.6.21 20:57
@Oli.Lyon píše:
Aaaa, tak jo, nevim sice o cem mluvíš, ale evidentně jsem se trefila. :lol: Jo pockej, ty myslis tu holku, co se stresovala, že ostatní v 17 vypadají výborně a ja ji napsala, ze to není pravda. Ty ses fakt vtipná, fakt :D konkurenční vlakno taky nevim, co přesně znamená, a ze zrovna ty se uchylis k podpasovkam, tos mě prekvapila. Dyt ty vis vsechno nejlip.

Takže asi dobře víš, že k tomu sklony nemám, že?

K té 17-ti leté - já tě na jiných vláknech nečtu, o žádné 17 nic nevím. Píšu čistě o Koronavirus - máte strach? Tam jsme měli celkem dost rozepří. A asi dobře víš proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný