Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80106
1.7.21 06:41
@mojmira píše:
@LaPaloma přestaň laskavě používat slovo babka, nikdo ti nedala právo, takhle nazývat starší paní

Ne že bych nesouhlasila, souhlasím. Tohle se ale objevuje úplně běžně ve spoustě diskuzí, zejména na téma tchyně, občas i na vlastní matku. Běžně tam zaznívá - pošli babu/bábu/babku do pr… Takže zrovna tady už mě to nezarazi. Nakonec mně se ta babča líbí a fandím jí. I když si myslím, že na rekonstrukci už nebude mít sílu. Že ten šok ji dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
1.7.21 06:45

@Lenka_Hal Ještě dotaz. Ty podpůrné programy jsou hrazeny státem? Nebo jsou třeba církevní? Co jsem pochopila, hodně jsou to dobrovolnické dobročinné organizace, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
1.7.21 06:58
@inkakřivák píše:
Ne že bych nesouhlasila, souhlasím. Tohle se ale objevuje úplně běžně ve spoustě diskuzí, zejména na téma tchyně, občas i na vlastní matku. Běžně tam zaznívá - pošli babu/bábu/babku do pr… Takže zrovna tady už mě to nezarazi. Nakonec mně se ta babča líbí a fandím jí. I když si myslím, že na rekonstrukci už nebude mít sílu. Že ten šok ji dostane.

tohle slovo mě vždy naštve, ve všech diskuzích. je to neúcta ke starším lidem, pro mě je to vždy babička, nebo stařenka, to se říká na Slovácku. Nikdy ne baba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
1.7.21 06:58

Stále se tady bavíte o pojištění / nepojištění. Je mižné, že pojisku mají, ale ne na živelnou pohromu, prostě běžnou pojistku, tak jak má 80% obyvatel v ČR.

Lidé na jižní Moravě, jsou jiní než v př. v Praze. Velice pracovití, dřina 365 dní. Přátelští, drží pohromadě, vždy když se cokoliv semlelo, dokázali se ze všeho vyhrabat sami. Museli, nikdo jim nepomohl.
Je to Morava, o té se nikdy moc nemluví.

Vážím si jejich srdečnosti i toho co vše kdy dokázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
1.7.21 07:06

Ve skutečnosti to tam vypadá hůř, než obrázky na netu, nebo v TV. Nikdy jsem nic tak hrozného neviděla. Mimo jiné, i plakat muže jak mladé, tak stařéčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
1.7.21 07:08

Nemyslim si, ze je nutne, aby si nektere delaly novou diskuzi. Ty jejich tapety pres pul jedne stranky to uz stejne zabily, tak si diskuzi muzou nechat. Kazdymu muze byt houby po tom, zda byla diskuze vytvorena na zaklade emoci a touze litovat. Tak hlavne ze tu jsou ty raciaonalni damy, aby ukazaly, ze takhle tedy ne.

• Citovat
  • Upravit
80106
1.7.21 07:15

@Yorkmut A co se smířit s tím, že každý je jiný. Někdo se při této diskuzi třeba rozpláče nad tou hrůzou, co ty lidi potkala, někdo je prostě víc racionální, takže začne přemýšlet, jak nejlépe pomocí, někoho to zajímá z jiného pohledu - jak by měl tyhle situace řešit stát, aby to řešení bylo účinné, rychle a spravedlivé. A navíc asi takto - schválně, kam mě zaradis? Těch lidí je mi líto, je totragedie. Poslala jsem pomoc. A přesto se mi nelíbí způsob,,dáme vám 2 mega".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
1.7.21 07:17
@inkakřivák píše:
@Yorkmut A co se smířit s tím, že každý je jiný. Někdo se při této diskuzi třeba rozpláče nad tou hrůzou, co ty lidi potkala, někdo je prostě víc racionální, takže začne přemýšlet, jak nejlépe pomocí, někoho to zajímá z jiného pohledu - jak by měl tyhle situace řešit stát, aby to řešení bylo účinné, rychle a spravedlivé. A navíc asi takto - schválně, kam mě zaradis? Těch lidí je mi líto, je totragedie. Poslala jsem pomoc. A přesto se mi nelíbí způsob,,dáme vám 2 mega".

A kde mas to, ze nejsem smirena s tim, ze je kazdy jiny? Za me to tu znicily, nekomu je to fuk. A proc bych to nemohla napsat? Vsak se diskutuje.

• Citovat
  • Upravit
18270
1.7.21 07:18

Nehádejte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
1.7.21 07:30

@Yorkmut Nemyslím, že to zničily. Napsaly svůj pohled na problém do otevřené diskuze. A ostatní, místo co by si řekly,,no co, každý jsme jiný", je začaly nahlašovat a napadat. Přitom stačilo říct jednoduše nesouhlasím. Na ten názor mají právo a přijde mi směšné žalovat adminum, že nejsou dostatečně empatické. Jak děti ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
1.7.21 07:31
@sirikit píše:
Já vidím zřejmou analogii.
Paloma ani já se zbytečně nedojímáme a už vůbec nedáváme to, jak nás cizí tragédie případně zasáhla, na odiv - protože alespoň mně to připadá často jako laciné gesto typu „podívejte, jak s těmi lidmi cítím“ (a jak jsem tím pádem dobrý člověk :andel: ).
Pokud to někdo dělá, jeho věc, ale ať mě prosím netlačí k témuž. :kytka:Zkus mi prosím odpovědět na otázku z jednoho z předchozích příspěvků.
Jak bys řešila podobná neštěstí systémově do budoucna?
Rovnou, velkorysou pomoc státu plošně všem?
A pokud ne, proč tedy jenom někomu?
Pokud ano - může si tato země v dlouhodobém horizontu podobnou štědrost dovolit?

ale proč by měla @Lenka_Hal nebo kdokoli tady z diskutujících řešit systémově pomoc po katastrofách? :zed:
copak Lenka nebo Matt nebo kdokoli tady jsme politici, jsme vláda, máme nějakou pravomoc řídit pomoc? ne, v podstatě si tu všichni jen plácáme svůj názor - a ty s Palomou stále vykřikujete, jak to má řešit vláda, jak to mají řešit pojišťovny - ale ta vláda ani ty pojišťovny fakt nebudou svou práci řídit nějakými názory z emimina, to je to stejné, jako když chlapi diskutují u piva - bla bla bla - nikoho to nezajímá,
tak se obrať třeba s otevřeným dopisem na vládu, to by mělo nějaký smysl, ale tím, že nám tu s Palomou pořád píšete, že nepojištěným se nemá dostat pomoc od státu, tím nic nevyřešíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
1.7.21 07:33
@inkakřivák píše:
@Yorkmut Nemyslím, že to zničily. Napsaly svůj pohled na problém do otevřené diskuze. A ostatní, místo co by si řekly,,no co, každý jsme jiný", je začaly nahlašovat a napadat. Přitom stačilo říct jednoduše nesouhlasím. Na ten názor mají právo a přijde mi směšné žalovat adminum, že nejsou dostatečně empatické. Jak děti ve školce.

A to je vec nazoru. Ty si to nemyslis, ja ano, za me znicily. Nema cenu se presvedcovat o nazoru te druhe, nevim jak ty, ale ja ho menit nebudu. To porad neznamena, ze clovek neni smireny s tim, ze jsou lide ruzni.

• Citovat
  • Upravit
76739
1.7.21 07:33
@Yorkmut píše:
A kde mas to, ze nejsem smirena s tim, ze je kazdy jiny? Za me to tu znicily, nekomu je to fuk. A proc bych to nemohla napsat? Vsak se diskutuje.

ano, také mám názor, že zničily tuto diskusi, není třeba jejich názor, na který mají samozřejmě právo, psát agresívně stokrát dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.7.21 07:35

Už se tu nehádejte. A oslovení babka je neslušné k paní, která prožila tragédii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80106
1.7.21 07:47

@topazio A babča lze? Pro mne je to prostě označení takové optimistické bábinky, která se nevzdává. Čupr babča.
@stinga Pak by tato diskuze měla tak deset stran. Každá by tu jednou napsala,, držte se, je to hrůza, je mi to líto" a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný