Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80083
1.7.21 07:48

@topazio Oslovení babka je neslušné vždy, tragédie sem, tragédie tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18657
1.7.21 07:58
@DanielaD píše:
Lidé na jižní Moravě, jsou jiní než v př. v Praze. Velice pracovití, dřina 365 dní. Přátelští, drží pohromadě, vždy když se cokoliv semlelo, dokázali se ze všeho vyhrabat sami. Museli, nikdo jim nepomohl.
@DanielaD píše:
Nehádejte se

Tady si protirecis. Na jednu stranu se tu nemají hádat a sama das jako příklad Prazaky. Jakoze sorry, ale me to urazi. U nás se taky maka a lidé jsou pracoviti. Na Moravě se zas chlasta 24/7 a každý druhy je alkac :nevim: platí to? Asi ne vid… my zaprdeny Pražáci jsme poslali ne zrovna malou částku na podporu. Trochu popremyslejte kdo ty peníze posila. Určitě nejvíc někdo kdo děla ve fabrice za minimalku nebo z lokalit kde je víc lidi na pracaku než ty co fakt pracuji. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
1.7.21 08:02
@hospodki píše:
Tady si protirecis. Na jednu stranu se tu nemají hádat a sama das jako příklad Prazaky. Jakoze sorry, ale me to urazi. U nás se taky maka a lidé jsou pracoviti. Na Moravě se zas chlasta 24/7 a každý druhy je alkac :nevim: platí to? Asi ne vid… my zaprdeny Pražáci jsme poslali ne zrovna malou částku na podporu. Trochu popremyslejte kdo ty peníze posila. Určitě nejvíc někdo kdo děla ve fabrice za minimalku nebo z lokalit kde je víc lidi na pracaku než ty co fakt pracuji. :roll:

no ty wogo, tak jedem další level, budeme se hádat, kdo víc přispěl? :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: no to snad ne,
a když už, tak někteří z těch fabrik a lidí na pracáku, tam najeli fyzicky a makají tam, to je také potřeba - peníze samotné nic nespraví,
a hlavně a především - není žádná POVINNOST pomáhat Moravě, kdo chce, ať něco pošle, a kdo nechce, nemusí se cítit špatně - ničí povinnost to není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.7.21 08:03
@Pears206 píše:
Není to o závisti. Zrovna takovým lidem přispívat taky nechci, ač je to velmi smutné. Už proto, že jim přispěje hodně lidí, neznalých sociálního systému. Zvlášť, když jsou v tom děti, působí to dojmem, že budou o hladu, nebudou. Ono sice chvíli trvá, než se sirotčí a vdovský důchod vyřídí, ale potom se vyplácí zpětně ode dne úmrtí té osoby. Pokud někdo zemřel při výkonu rizikového povolání, rodina dostane ještě peníze z pojistky z práce. Tito lidé potřebují překlenout jen začátek. Sdílím názor, že se na ně prostřednictvím sbírky vybere neúměrně moc peněz, které by měly být použity jinde, jak se všechno vyřídí a suma z pozůstalostních důchodů přistane na účtu.A je jen dobře, že lidi přemýšlí nad pojistkami a důchody a uvědomí si včas, že rodina bude zabezpečena. Neposílají bezhlavě své peníze do každé sbírky. Nevidím v tom hyenismus ani závist. Jen racionální uvažování.

Nemáš tak úplně pravdu. Tady záleží na původu těch řečí. Pokud někdo, z tebou uvedených důvodů, na tu akci nejde, tak pak snad můžeme jeho jednání označit za projev racionality a uvažování. Pokud tam ale někdo leze, cpe do kasičky prachy, „aby všichni viděli, že jsem dal“, a pak chodí a pomlouvá, že dostali moc, to už není projev racionality, to je obyčejná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
1.7.21 08:06

Jak je dnes na jihu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18657
1.7.21 08:07
@stinga píše:
no ty wogo, tak jedem další level, budeme se hádat, kdo víc přispěl? :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: no to snad ne,
a když už, tak někteří z těch fabrik a lidí na pracáku, tam najeli fyzicky a makají tam, to je také potřeba - peníze samotné nic nespraví,
a hlavně a především - není žádná POVINNOST pomáhat Moravě, kdo chce, ať něco pošle, a kdo nechce, nemusí se cítit špatně - ničí povinnost to není!

V pohodě, můj příspěvek není o příspěvcích, ale hlavně o tom, ze někdo kdo říká at se tu lidi nehadame, tak zase sije do další skupiny lidi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.7.21 08:13
@sirikit píše:
Já vidím zřejmou analogii.
Paloma ani já se zbytečně nedojímáme a už vůbec nedáváme to, jak nás cizí tragédie případně zasáhla, na odiv - protože alespoň mně to připadá často jako laciné gesto typu „podívejte, jak s těmi lidmi cítím“ (a jak jsem tím pádem dobrý člověk :andel: ).
Pokud to někdo dělá, jeho věc, ale ať mě prosím netlačí k témuž. :kytka:Zkus mi prosím odpovědět na otázku z jednoho z předchozích příspěvků.
Jak bys řešila podobná neštěstí systémově do budoucna?
Rovnou, velkorysou pomoc státu plošně všem?
A pokud ne, proč tedy jenom někomu?
Pokud ano - může si tato země v dlouhodobém horizontu podobnou štědrost dovolit?

Podívej, já taky nemám rád ten „americkej“ způsob lítosti, kdy se furt dokola vykřikuje Bože, můj Bože. Já se ani v téhle situaci nezmůžu na nic jinýho než abych řekl, že je to hrůza. Ale to, co tady předvádí Paloma a ještě dřív Lucenka, to už není odlišný osobnostní rys, to už je normální přezíravá bezohlednost. Kdyby jsme nebyli v on-line světě, tak by taky chodily mezi těma rozvalinama a do zblbnutí těm lidem opakovaly, že se to zaplatí z našich daní? Asi ne. Ale od stolu, černobíle, bez znalosti konkrétních případů, rozhodovat a určovat o osudech lidí, kam mají nebo nemají jít (zvlášť u té paní, na jejíž sbírku nemusely dát ani korunu), to je pro mě prostě nepředstavitelný a odporuje to těm řečem o racionalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
1.7.21 08:14

@stinga Prostě škatulkování a pausalizovat je hloupost. Všude žijí stejní lidé. Ano lze myslím říct, že na Moravě jsou ještě třeba ty rodiny semknutejsi, ty širší rodiny. To ano. Ale z toho, co psala Kelsey, je vidět, že i tam žijí bezohlední sobci. A jsme u toho, že prostě lidí jsou různí. A to se projevuje i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75753
1.7.21 08:30
@fera21 píše:
Podívej, já taky nemám rád ten „americkej“ způsob lítosti, kdy se furt dokola vykřikuje Bože, můj Bože. Já se ani v téhle situaci nezmůžu na nic jinýho než abych řekl, že je to hrůza. Ale to, co tady předvádí Paloma a ještě dřív Lucenka, to už není odlišný osobnostní rys, to už je normální přezíravá bezohlednost. Kdyby jsme nebyli v on-line světě, tak by taky chodily mezi těma rozvalinama a do zblbnutí těm lidem opakovaly, že se to zaplatí z našich daní? Asi ne. Ale od stolu, černobíle, bez znalosti konkrétních případů, rozhodovat a určovat o osudech lidí, kam mají nebo nemají jít (zvlášť u té paní, na jejíž sbírku nemusely dát ani korunu), to je pro mě prostě nepředstavitelný a odporuje to těm řečem o racionalitě.

Tohle je prostě diskuse.
Holky o možnostech té paní nerozhodovaly, ale měly na ně jednoduše svůj, pro mě racionální, pro jiného cynický, názor.
Já, právě proto, že mám bohaté zkušenosti nejenom se svými svěřenými důchodci, vím, že stavba, následné dotažení a údržba domu je obrovský nápor i na mladé lidi v plné kondici. Natož na stařenku 70-80+.
Chápu, že lidé mají nutkavou touhu po dobrých koncích, ale minimálně v mé sociální bublině mají staří lidé buď štěstí, že o ně mohou pečovat děti nebo jiní příbuzní - a to kontinuálně, nebo zkrátka dobrovolně opouštějí domky, o které už se nezvládají starat, a nechají o sebe profesionálně pečovat v některém zařízení pro seniory.
Ti úplně osamělí v nich často rozkvetou, protože konečně mohou přesunout úklid, vaření a péči o sebe samé na někoho jiného.
Já rozhovor s tou paní neviděla, a určitě jí přeji šťastný život v plném zdraví do sta.
Ale vážně nevím o nikom, kdo by byl schopen ve vysokém věku postavit a udržovat dům. :think:
Nicméně pokud se to paní s pomocí okolí podaří a v novém domku stráví alespoň několik spokojených let, klobouček a hluboká úklona. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
1.7.21 08:31

@hospodki
To byl příměr, proti Praze nic nemám.. pouhé srovnání, neber si to osobně. Fakt nemá cenu dál pokračovat v hádkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75753
1.7.21 08:38
@stinga píše:
ale proč by měla @Lenka_Hal nebo kdokoli tady z diskutujících řešit systémově pomoc po katastrofách? :zed:
copak Lenka nebo Matt nebo kdokoli tady jsme politici, jsme vláda, máme nějakou pravomoc řídit pomoc? ne, v podstatě si tu všichni jen plácáme svůj názor - a ty s Palomou stále vykřikujete, jak to má řešit vláda, jak to mají řešit pojišťovny - ale ta vláda ani ty pojišťovny fakt nebudou svou práci řídit nějakými názory z emimina, to je to stejné, jako když chlapi diskutují u piva - bla bla bla - nikoho to nezajímá,
tak se obrať třeba s otevřeným dopisem na vládu, to by mělo nějaký smysl, ale tím, že nám tu s Palomou pořád píšete, že nepojištěným se nemá dostat pomoc od státu, tím nic nevyřešíte

Tohle je diskuse a v té se už z definice diskutuje, přesto, že s tímhle faktem má překvapivá spousta lidí obrovský problém. ;)
V Koronaviru jsme naklábosily tisíce stránek svých „pouze názorů“ a asi nikdo nečekal, že z nich budou členové vlády při svém rozhodování čerpat - i když to tak občas vypadalo. :mrgreen:

Baví mě, jak pořád nikdo nedokázal ani teoreticky odpovědět na moji už podruhé opakovanou otázku ze včerejška:
Jak naložit s " tornádovým precedentem" řešení podobných katastrof do budoucna.
TEĎ je prostě potřeba hlava nehlava pomoci a koho by zajímalo, co bude za měsíc, po volbách a za rok? ;)
Vy tomu říkáte empatie.
Já tomu říkám krátkozrakost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
1.7.21 08:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
1.7.21 08:49

@bse.pedro Ale o hovadech tu snad nikdo nemluvil. To bych si snad všimla. Jen o tom, že spousta lidí prostě pojistku nemá a to je nezodpovědné. Což je fakt. Protože ti třeba praskne do baráku blesk a kde jsi? A nikdo ti nepomůže. Anebo ti to shodí strom na barák a jsi v háji. Protože to bude jeden barák, tak nic, žádná sbírka, žádné dary. Proto celkem chápu, že by měl existovat třeba nějaký fond, ze kterého by se pomáhalo, ale vždy. Ne že teď ano, protože 120 baráků se musí sundat, a za měsíc ne, protože to je jen Pedrův jeden dům. To není koser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
1.7.21 09:35
@bse.pedro píše:
A stačilo by to… A vedle by určité uživatelky měly 15 jiných vláken, kde by řešily dokolečka dokola, jaký hov.ada jsou ti, kteří nemají pojistku, nebo jí nemají co půl roku aktualizovanou a bylo by to cajk… :pankac: 8)
Tady je to podobný, jako kdyby si šel někdo ulevit, že mu např. někdo z rodiny umírá na rakovinu a půlka lidí by mudrovala, jestli ten idi.ot chodil na pravidelné prohlídky a zdravě se stravoval… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

jo, to jsi docela trefně shrnul :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.7.21 09:37
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Ale o hovadech tu snad nikdo nemluvil. To bych si snad všimla. Jen o tom, že spousta lidí prostě pojistku nemá a to je nezodpovědné. Což je fakt. Protože ti třeba praskne do baráku blesk a kde jsi? A nikdo ti nepomůže. Anebo ti to shodí strom na barák a jsi v háji. Protože to bude jeden barák, tak nic, žádná sbírka, žádné dary. Proto celkem chápu, že by měl existovat třeba nějaký fond, ze kterého by se pomáhalo, ale vždy.Ne že teď ano, protože 120 baráků se musí sundat, a za měsíc ne, protože to je jen Pedrův jeden dům. To není koser.

Za mě je to logický. Když necháš obyvatele 120 baráků, ať si poradí sami, tak bude mít ten region dost velký problém, společnost bude mít problém. U jednoho baráku se to nějak vstřebá. Spravedlivý to není, ale za mě je to logický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný