Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jednoslunicko píše:
Ano, ale na tohle jsem se poradkyně taky ptala a když se koukla, tak každá pojišťovna má jinak nastavenou rychlost větru, od které plní škody způsobené větrem. To asi taky každý neví. Samozřejmě tornádo už žádná pojišťovna doufám neokecá. Píšu to jen pro ty, co revidují pojistku jako další věc, kterou je potřeba zkontrolovat.
Většinou se plní od rychlosti 75 km/h.
@jednoslunicko píše:
Ano, ale na tohle jsem se poradkyně taky ptala a když se koukla, tak každá pojišťovna má jinak nastavenou rychlost větru, od které plní škody způsobené větrem. To asi taky každý neví. Samozřejmě tornádo už žádná pojišťovna doufám neokecá. Píšu to jen pro ty, co revidují pojistku jako další věc, kterou je potřeba zkontrolovat.
Ano ![]()
@robínek píše:
Ale takhle by to nebylo.Vzhledem k osobnostnímu nastavení těch uživatelek je jasný, že potřebují konflikt, exhibici a dohadovačky, aby vynikly. Kdyby si založily svoje vlastní vlákno, tak by buď za chvíli zaniklo, protože by je to nebavilo, nebo by se začaly hádat mezi mezi sebou a nakonec se vzájemně požraly, takže by skupinka zase zanikla. Tady mají všechno: pocit, že jsou výjimečné, protože jdou proti proudu, ten adrenalin, že se můžou dohadovat, a navíc aspoň na chvíli pocit, že našly kámošky. Tak trochu empatie, chlape, nech je, ať si hrajou. A buďme upřímní, bez nich by asi zaniklo i tohle vlákno, protože zase spoustu lidí baví se hádat s nima.
Až dostanou všechny ban, tak to tady taky skončí.
Tak to je hodne presne. ![]()
@jednoslunicko píše:
@Kelsey To mně mrzí. Byla bych na tom stejně. Náznak větru nebo deště a měla bych v gatích. Pokud se to časem nezlepší a neodezní to, je to na řešení s odborníkem
No, časem možná. Ale jak jsem slyšela o té psychologické pomocí na místě, tak to by mne osobně spíš vytáčelo, i když je to dobře miněno. Ale bohudík za každého, komu to pomůže. Já si fakt neumím představit, jak by mě v této situaci psycholog,, utěšil,, Když se dcera z té oblasti vrátila, tak říká,, bylo mi trapný odjet do svého komfortu a ty lidi tam nechat,,
@jednoslunicko píše:
hledala jsem to, pojistovny kryji vichrici od cca 70 km/h
@Popeladym píše:
Je.
Fakt si nekdo pojisti barak bez zivelnych pohrom?
Nevylucuju, ze nejaky takovy produkt neni, ale urcite neni urceny jako zakladni pojisteni domu.
@Popeladym píše:
No, časem možná. Ale jak jsem slyšela o té psychologické pomocí na místě, tak to by mne osobně spíš vytáčelo, i když je to dobře miněno. Ale bohudík za každého, komu to pomůže. Já si fakt neumím představit, jak by mě v této situaci psycholog,, utěšil,, Když se dcera z té oblasti vrátila, tak říká,, bylo mi trapný odjet do svého komfortu a ty lidi tam nechat,,
Na tyhle situace nepřijíždějí „jen“ psychologové, ale krizoví interventi, cílem není utěšit. Jistě, ne každý to potřebuje, ale dá se třeba i probrat, jak to řešit s dětmi, na co se připravit. Jak prostě fungovat dál.
Vy furt řešíte pojistky. My zjišťujeme, že se žádnou tou pojišťovnou se nedá absolutně domluvit. Jsme pro ně obtížný hmyz. Na náměstí sedí nějaký manažer, který se ti směje do obličeje nebo tam dají holku, které tomu nerozumí a neumí odpovědět. Je jedno, která je to pojišťovna a nejhorší se jeví opravdu Generali, kterou máme my bohužel. Od dnes až Uniqua a ta prý taky vysírá.
Likvidátora od Generali jsme dosud neviděli.
My jsme se rozhodli, že to vše předáme firmě, kde dělá muž. Je to velká firma, ať si to vyfakturují mezi sebou. Jim pojišťovna po hlavě skákat nebude, jak to zkouší na obyčejné lidi.
@bertoldina píše:
Na tyhle situace nepřijíždějí „jen“ psychologové, ale krizoví interventi, cílem není utěšit. Jistě, ne každý to potřebuje, ale dá se třeba i probrat, jak to řešit s dětmi, na co se připravit. Jak prostě fungovat dál.
Ano, já vím. Orientuju se.
@inkakřivák píše:
@Yorkmut A co se smířit s tím, že každý je jiný. Někdo se při této diskuzi třeba rozpláče nad tou hrůzou, co ty lidi potkala, někdo je prostě víc racionální, takže začne přemýšlet, jak nejlépe pomocí, někoho to zajímá z jiného pohledu - jak by měl tyhle situace řešit stát, aby to řešení bylo účinné, rychle a spravedlivé. A navíc asi takto - schválně, kam mě zaradis? Těch lidí je mi líto, je totragedie. Poslala jsem pomoc. A přesto se mi nelíbí způsob,,dáme vám 2 mega".
Presne tak. Ja se pripojuji k tobe, souhlasím s pohledem Sirikit, Lapalomy i Lucenky. A ta zprava, ze pojisteni nema 70% lidi, je teda silena.
Neprijdu si o to mene empaticka. Naopak, bojuji s tim, abych neposilala uplne kazdemu, jak o tom psala Pears.
Sama mam pochazim a mam rodice na JVM. Kdyz jsem videla tu zkazu, brecela jsem. Tech lidi a vseho je mi opravdu lito. ![]()
Na zacatku jsem poslala Hodoninu, ted uz mame jednu konkretni rodinu, od muze z prace, kam smerujeme pomoc.
Kam bych teda mela patrit? ![]()
Vy tu zase pějete hovadiny, jedna jak druhá. Pojistky se uzavírají se soukromými subjekty. (A to dokonce i povinné ručení.) Státu by mělo být u zadele, jestli má někdo uzavřené pojištění na tohle tornádo. Buď ať vyplatí všem poškozeným stejně. A tím myslím v rozsahu toho poškození domu anebo ať se na to vybodne úplně a stará se jen o svoje věci jako je dopravní infrastruktura, školy apod. Jinak si do budoucna zadělává na pěkný malér. A to nejenom v penězích, ale lidi nezapomínají. A závist lidská s klidem může přerůst v extrémismus. Stačí dobrý rétor co se prohlásí za dobrodince.
A jinak. Aktualne je na vsech transparentních uctech vybrano 900 mio korun! ![]()
To myslim mluvi za vsechno. ![]()
Ja se tady porad ucim.
Nehlede na fakt, ze reseni situace zajima vsechny, pokud nepouzije terminologii hlupak, sosa od statu, baba, apod tak proste neni racionalni.
Tady to prekrucovani toho, co se tu deje, me neprestava fascinovat.
@Kelsey @aiwwa Věřím, že ten strach zůstane. A klidně bych vyhledala pomoc psychologa, to jsou obrovské stresy, které se podepíšou i na fyzickém zdraví.
Pojišťovny jsou prostě takové, nerady platí. A fakt se vám směje do očí? To bych si klidně stěžovala. Na neetické chování a spojila bych to současně s upozorněním, že si najdu jinou pojišťovna známým je určitě nebudu doporučovat.
Doufám že u vás neprší, u nás denně.