Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vokishka píše:
Tak nějaký odborník říkal, že paneláky by to měly vydržet, jen přijdou o střechy, okna, případně zateplení. A to je rozhodně menší majetková i citová škoda, to má pravdu.
Uprimne, nas prazsky panelakovy byt na metru hodnotu ma, ale citovou pro me jen některé predmety v nem, fotky. Jinak je to pro me proste panelakova skatule, obvodove zdi. Nejake extra city k nemu nechovam ![]()
@Konnny píše:
Uprimne, nas prazsky panelakovy byt na metru hodnotu ma, ale citovou pro me jen některé predmety v nem, fotky. Jinak je to pro me proste panelakova skatule, obvodove zdi. Nejake extra city k nemu nechovam
no právě, ta ženská měla pravdu.
@topazio píše:
Naštvala mě jedna známá. Řekla, že bydlím v paneláku a že by případné tornádo jen rozbilo okna. A že jsou to jen paneláky.Prý rodinné domy mají vyšší cenu a citovou hodnotu než paneláky. Naše životy by to prý nezasáhlo.
V Hodoníně paneláky vydržely. Ale nechci to nijak zlehčovat. Nevím, jak moc je to tornádo lízlo. Krajní paneláky vůbec nevím. Ve středu města žijí tcháni v paneláku a tam dobré. Viděla jsem včera cestou do obchodu pouze v Bažuli bytovky a ty jsou chudiny hodně očesané. To byl ten pás, kterým se to valilo. My jsme téměř vyjížděli, když to tam v ten čtvrtek letělo krajem města to tornádo. Vím, že to sejmulo domov pro seniory a kočičí, psí útulek už není.
No já myslim, ze z toho paneláku by to tornádo hodně věci vycuclo. Možná by zustal stat, ale rozhodně by neprisel „jen o okna a strechu“, myslim, ze by v něm zustaly po tornadu holobyty
@Kelsey psí útulek je rozbitý, všichni psi přežili,
ale kočičí útulek pokud myslíš depozita Kočky SOS Hodonín jsou všichni v pořádku, žádné to nepostihlo, i kočky plašanky ve voliéře jsou v pořádku
@Kelsey píše:
V Hodoníně paneláky vydržely. Ale nechci to nijak zlehčovat. Nevím, jak moc je to tornádo lízlo. Krajní paneláky vůbec nevím. Ve středu města žijí tcháni v paneláku a tam dobré. Viděla jsem včera cestou do obchodu pouze v Bažuli bytovky a ty jsou chudiny hodně očesané. To byl ten pás, kterým se to valilo. My jsme téměř vyjížděli, když to tam v ten čtvrtek letělo krajem města to tornádo. Vím, že to sejmulo domov pro seniory a kočičí, psí útulek už není.
Upřímně jsem si dnes na vás vzpomněla a jsem za vás ráda, že se s tím autem byli tam kde jste byli. A je mi líto všech co v tu chvílí byli v autě či v autobuse a blíž tornádu, bez možnosti se schovat ![]()
@vokishka píše:
Neměla, pro me má ten byt velkou hodnotu. Dlouho jsme hledali než jsme našli co jsme chteli, jeho cena je zeď skoro 9 mega takže víc než kolik vyjde postavit nový bungalov. Těch bytu má jen nás barák 80 a hodnota se pohybuje od 4 mega za garsonka až po 10 za 4kk. Hodnota jednoho baráku je min půl miliardy a ze jich na našem sídlišti je pozehnane. To kolik jsme v tom bytě nechali času na zvelebování a vzpomínky, děti atp. Je jedno jestli je to barák nebo byt. Možná o to horsi. Takhle to postihlo třeba 1000 domu tj 3000 lidi. To je 1/3 našeho sídliště. Tim rozhodne nezlehcuji situaci a prohnat se to po obvodu pražských sídlišť, tak se bavime o desítkách tisíc. Navíc my máme asi 2 patra vylity beton a zbytek cihly. Nechci ani přemýšlet jak by to rozložilo tu část z heluzek.
@vokishka píše:
Tak nějaký odborník říkal, že paneláky by to měly vydržet, jen přijdou o střechy, okna, případně zateplení. A to je rozhodně menší majetková i citová škoda, to má pravdu.
Nevíš který. Mě by to upřímně zajímalo, protože paneláky jsou přece stavěné z panelu a to není tak pevné jak cihla? (ale v bytě nežiju, takže jsem nikdy neměla ani důvod se zajímat jak je postaven)
Já vždy žila v domnění, že cihla by oproti dřevostavbě měla vydržet. No už nežiju…
@Kelsey myslím na vás na všechny. Nedokáži si představit co musíte týden už prožívat. Já na cokoli co se podívám v domě, vidím od té doby hodnotu peněz, že vše stojí peníze a úplně na vše budou lidé potřebovat peníze, aby měli opět domov.
A dnes taky mám pořád v hlavě, co jste museli před týdnem prožívat ![]()
@Anonymní píše:
Neměla, pro me má ten byt velkou hodnotu. Dlouho jsme hledali než jsme našli co jsme chteli, jeho cena je zeď skoro 9 mega takže víc než kolik vyjde postavit nový bungalov. Těch bytu má jen nás barák 80 a hodnota se pohybuje od 4 mega za garsonka až po 10 za 4kk. Hodnota jednoho baráku je min půl miliardy a ze jich na našem sídlišti je pozehnane. To kolik jsme v tom bytě nechali času na zvelebování a vzpomínky, děti atp. Je jedno jestli je to barák nebo byt. Možná o to horsi. Takhle to postihlo třeba 1000 domu tj 3000 lidi. To je 1/3 našeho sídliště. Tim rozhodne nezlehcuji situaci a prohnat se to po obvodu pražských sídlišť, tak se bavime o desítkách tisíc. Navíc my máme asi 2 patra vylity beton a zbytek cihly. Nechci ani přemýšlet jak by to rozložilo tu část z heluzek.
Hlavně, je to pro rodinu domov. A je jedno, jestli panelák nebo dům.
@Moise píše:
Hlavně, je to pro rodinu domov. A je jedno, jestli panelák nebo dům.
To rozhodne!
@Kelsey píše:
na Brněnské ČS Unicorn, tam myslím uletěla střecha a naproti, jak jsou ty dvojdomky, tam také, tak nějak na střídačku a na Pánově tam zůstaly ty paneláky nepoškozené, rod. domky jsou zničené
Mi třeba překvapilo, že ten náš skládaný betonový plot, který jsme dělali loni se rozletěl po zahradě. On byl ve druhé třetině zahrady. Tam je hodně volný prostor. Takže to nasálo a bylo. V ten jsem doufala, že to dá a nerozchodil to. Ten dřevěný a přivrtaný na sloupky, který se dělal minulý týden, tak ten přežil a kousek betonového u terasy zůstalo. Ale to si myslíme, že to zůstalo, protože to bylo chráněné od souseda.
@Anonymní píše:
jenomže ono se spíš předpokládá, že paneláky přijdou právě „jen“ o okna, střechy. Ne že se ten byt zbourá.
@smajlik345 píše:
Nevíš který. Mě by to upřímně zajímalo, protože paneláky jsou přece stavěné z panelu a to není tak pevné jak cihla? (ale v bytě nežiju, takže jsem nikdy neměla ani důvod se zajímat jak je postaven)
Já vždy žila v domnění, že cihla by oproti dřevostavbě měla vydržet. No už nežiju…@Kelsey myslím na vás na všechny. Nedokáži si představit co musíte týden už prožívat. Já na cokoli co se podívám v domě, vidím od té doby hodnotu peněz, že vše stojí peníze a úplně na vše budou lidé potřebovat peníze, aby měli opět domov.
A dnes taky mám pořád v hlavě, co jste museli před týdnem prožívat
nevím, to bylo hned v pátek po tornádu, dopoledne v těch speciálech. Navíc prý mezi panelákama ztratí sílu, potřebuje rozmach.
@vokishka píše:
Bydlím v paneláku, máme tu byt a souhlasím, ta citová hodnota je jinde, ta je v mě rodině, ne ve zdech.