Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9243
1.7.21 18:20
@vokishka píše:
Tak nějaký odborník říkal, že paneláky by to měly vydržet, jen přijdou o střechy, okna, případně zateplení. A to je rozhodně menší majetková i citová škoda, to má pravdu.

Uprimne, nas prazsky panelakovy byt na metru hodnotu ma, ale citovou pro me jen některé predmety v nem, fotky. Jinak je to pro me proste panelakova skatule, obvodove zdi. Nejake extra city k nemu nechovam :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
1.7.21 18:21
@Konnny píše:
Uprimne, nas prazsky panelakovy byt na metru hodnotu ma, ale citovou pro me jen některé predmety v nem, fotky. Jinak je to pro me proste panelakova skatule, obvodove zdi. Nejake extra city k nemu nechovam :?

no právě, ta ženská měla pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.21 18:21
@topazio píše:
Naštvala mě jedna známá. Řekla, že bydlím v paneláku a že by případné tornádo jen rozbilo okna. A že jsou to jen paneláky. :cert: Prý rodinné domy mají vyšší cenu a citovou hodnotu než paneláky. Naše životy by to prý nezasáhlo.

V Hodoníně paneláky vydržely. Ale nechci to nijak zlehčovat. Nevím, jak moc je to tornádo lízlo. Krajní paneláky vůbec nevím. Ve středu města žijí tcháni v paneláku a tam dobré. Viděla jsem včera cestou do obchodu pouze v Bažuli bytovky a ty jsou chudiny hodně očesané. To byl ten pás, kterým se to valilo. My jsme téměř vyjížděli, když to tam v ten čtvrtek letělo krajem města to tornádo. Vím, že to sejmulo domov pro seniory a kočičí, psí útulek už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
1.7.21 18:24

No já myslim, ze z toho paneláku by to tornádo hodně věci vycuclo. Možná by zustal stat, ale rozhodně by neprisel „jen o okna a strechu“, myslim, ze by v něm zustaly po tornadu holobyty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
1.7.21 18:41

@Kelsey psí útulek je rozbitý, všichni psi přežili,
ale kočičí útulek pokud myslíš depozita Kočky SOS Hodonín jsou všichni v pořádku, žádné to nepostihlo, i kočky plašanky ve voliéře jsou v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.7.21 18:54
@Kelsey píše:
V Hodoníně paneláky vydržely. Ale nechci to nijak zlehčovat. Nevím, jak moc je to tornádo lízlo. Krajní paneláky vůbec nevím. Ve středu města žijí tcháni v paneláku a tam dobré. Viděla jsem včera cestou do obchodu pouze v Bažuli bytovky a ty jsou chudiny hodně očesané. To byl ten pás, kterým se to valilo. My jsme téměř vyjížděli, když to tam v ten čtvrtek letělo krajem města to tornádo. Vím, že to sejmulo domov pro seniory a kočičí, psí útulek už není.

Upřímně jsem si dnes na vás vzpomněla a jsem za vás ráda, že se s tím autem byli tam kde jste byli. A je mi líto všech co v tu chvílí byli v autě či v autobuse a blíž tornádu, bez možnosti se schovat :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.21 18:59
@vokishka píše:

Neměla, pro me má ten byt velkou hodnotu. Dlouho jsme hledali než jsme našli co jsme chteli, jeho cena je zeď skoro 9 mega takže víc než kolik vyjde postavit nový bungalov. Těch bytu má jen nás barák 80 a hodnota se pohybuje od 4 mega za garsonka až po 10 za 4kk. Hodnota jednoho baráku je min půl miliardy a ze jich na našem sídlišti je pozehnane. To kolik jsme v tom bytě nechali času na zvelebování a vzpomínky, děti atp. Je jedno jestli je to barák nebo byt. Možná o to horsi. Takhle to postihlo třeba 1000 domu tj 3000 lidi. To je 1/3 našeho sídliště. Tim rozhodne nezlehcuji situaci a prohnat se to po obvodu pražských sídlišť, tak se bavime o desítkách tisíc. Navíc my máme asi 2 patra vylity beton a zbytek cihly. Nechci ani přemýšlet jak by to rozložilo tu část z heluzek.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
1.7.21 19:00
@vokishka píše:
Tak nějaký odborník říkal, že paneláky by to měly vydržet, jen přijdou o střechy, okna, případně zateplení. A to je rozhodně menší majetková i citová škoda, to má pravdu.

Nevíš který. Mě by to upřímně zajímalo, protože paneláky jsou přece stavěné z panelu a to není tak pevné jak cihla? (ale v bytě nežiju, takže jsem nikdy neměla ani důvod se zajímat jak je postaven)
Já vždy žila v domnění, že cihla by oproti dřevostavbě měla vydržet. No už nežiju…

@Kelsey myslím na vás na všechny. Nedokáži si představit co musíte týden už prožívat. Já na cokoli co se podívám v domě, vidím od té doby hodnotu peněz, že vše stojí peníze a úplně na vše budou lidé potřebovat peníze, aby měli opět domov.
A dnes taky mám pořád v hlavě, co jste museli před týdnem prožívat :hug:

• Citovat
  • Upravit
56295
1.7.21 19:00
@Anonymní píše:
Neměla, pro me má ten byt velkou hodnotu. Dlouho jsme hledali než jsme našli co jsme chteli, jeho cena je zeď skoro 9 mega takže víc než kolik vyjde postavit nový bungalov. Těch bytu má jen nás barák 80 a hodnota se pohybuje od 4 mega za garsonka až po 10 za 4kk. Hodnota jednoho baráku je min půl miliardy a ze jich na našem sídlišti je pozehnane. To kolik jsme v tom bytě nechali času na zvelebování a vzpomínky, děti atp. Je jedno jestli je to barák nebo byt. Možná o to horsi. Takhle to postihlo třeba 1000 domu tj 3000 lidi. To je 1/3 našeho sídliště. Tim rozhodne nezlehcuji situaci a prohnat se to po obvodu pražských sídlišť, tak se bavime o desítkách tisíc. Navíc my máme asi 2 patra vylity beton a zbytek cihly. Nechci ani přemýšlet jak by to rozložilo tu část z heluzek.

Hlavně, je to pro rodinu domov. A je jedno, jestli panelák nebo dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.21 19:01
@Moise píše:
Hlavně, je to pro rodinu domov. A je jedno, jestli panelák nebo dům.

To rozhodne!

• Citovat
  • Upravit
140240
1.7.21 19:29
@Kelsey píše:
V Hodoníně paneláky vydržely. Ale nechci to nijak zlehčovat. Nevím, jak moc je to tornádo lízlo. Krajní paneláky vůbec nevím. Ve středu města žijí tcháni v paneláku a tam dobré. Viděla jsem včera cestou do obchodu pouze v Bažuli bytovky a ty jsou chudiny hodně očesané. To byl ten pás, kterým se to valilo. My jsme téměř vyjížděli, když to tam v ten čtvrtek letělo krajem města to tornádo. Vím, že to sejmulo domov pro seniory a kočičí, psí útulek už není.

na Brněnské ČS Unicorn, tam myslím uletěla střecha a naproti, jak jsou ty dvojdomky, tam také, tak nějak na střídačku a na Pánově tam zůstaly ty paneláky nepoškozené, rod. domky jsou zničené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.21 20:01

Mi třeba překvapilo, že ten náš skládaný betonový plot, který jsme dělali loni se rozletěl po zahradě. On byl ve druhé třetině zahrady. Tam je hodně volný prostor. Takže to nasálo a bylo. V ten jsem doufala, že to dá a nerozchodil to. Ten dřevěný a přivrtaný na sloupky, který se dělal minulý týden, tak ten přežil a kousek betonového u terasy zůstalo. Ale to si myslíme, že to zůstalo, protože to bylo chráněné od souseda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
1.7.21 20:19
@Anonymní píše:

jenomže ono se spíš předpokládá, že paneláky přijdou právě „jen“ o okna, střechy. Ne že se ten byt zbourá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65208
1.7.21 20:20
@smajlik345 píše:
Nevíš který. Mě by to upřímně zajímalo, protože paneláky jsou přece stavěné z panelu a to není tak pevné jak cihla? (ale v bytě nežiju, takže jsem nikdy neměla ani důvod se zajímat jak je postaven)
Já vždy žila v domnění, že cihla by oproti dřevostavbě měla vydržet. No už nežiju…@Kelsey myslím na vás na všechny. Nedokáži si představit co musíte týden už prožívat. Já na cokoli co se podívám v domě, vidím od té doby hodnotu peněz, že vše stojí peníze a úplně na vše budou lidé potřebovat peníze, aby měli opět domov.
A dnes taky mám pořád v hlavě, co jste museli před týdnem prožívat :hug:

nevím, to bylo hned v pátek po tornádu, dopoledne v těch speciálech. Navíc prý mezi panelákama ztratí sílu, potřebuje rozmach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
1.7.21 20:30
@vokishka píše:

Bydlím v paneláku, máme tu byt a souhlasím, ta citová hodnota je jinde, ta je v mě rodině, ne ve zdech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný