Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148843
1.7.21 20:33
@Moise píše:
Hlavně, je to pro rodinu domov. A je jedno, jestli panelák nebo dům.

To určitě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 20:35
@vokishka píše:
nevím, to bylo hned v pátek po tornádu, dopoledne v těch speciálech. Navíc prý mezi panelákama ztratí sílu, potřebuje rozmach.

Něco podobného jsem slyšela v tv taky. Že vesnice a domy jsou ohrožené více než městská vysoká zástavba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
1.7.21 20:36
@Anna766 píše:
Bydlím v paneláku, máme tu byt a souhlasím, ta citová hodnota je jinde, ta je v mě rodině, ne ve zdech.
🤦🏻‍♀️ Tak to snad nemusí byt ani vyrceno. To jako ze lidi v baráku mají tu citovou hodnotu v tom baráku? Vyznívá to fakt blbě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
1.7.21 20:38
@vokishka píše:
jenomže ono se spíš předpokládá, že paneláky přijdou právě „jen“ o okna, střechy. Ne že se ten byt zbourá.

asi ne, ale vnitřky by taky dost utrpěly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
1.7.21 20:45
@hospodki píše: 🤦🏻‍♀️ Tak to snad nemusí byt ani vyrceno. To jako ze lidi v baráku mají tu citovou hodnotu v tom baráku? Vyznívá to fakt blbě.

Ale ne, jen že když si ti lidé postaví dům vlastníma rukama, nebo tam žijou několik generací, tak nějak asi víc k tomu přilnou, nevím jak to jinak napsat.Zase není třeba v tom hledat bůhví co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
1.7.21 21:00
@hospodki píše: 🤦🏻‍♀️ Tak to snad nemusí byt ani vyrceno. To jako ze lidi v baráku mají tu citovou hodnotu v tom baráku? Vyznívá to fakt blbě.

Já svůj dům stavěla svýma rukama.tak nejen domov, ale prostě i v těch zdech mám city.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.21 21:38

Každý má nějakou vazbu ke svému bydlení. Člověk si něco buduje vlastníma rukama, tráví tam čas. Pak stačí 7 minut a je to v háji. Může se začít znovu. Známý tři ulice dál dva dny zpět boural. Nevím přesně kolik let má ta jeho babička. Ale posadila se na židli před dům, který kdysi sama vlastníma rukama stavěla a ubrečená sledovala, jak jí to bortí. Ale citlivé je to i pro mladé. Za náma dneska přišel na chodník před barákem sousedovic kluk, má asi 25-26r., dům jeho rodičů jde k zemi. Taky brečel. Snažil se držet, ať si toho nevšimneme. Ale to nezakryješ. Jejich děda 98r. jim řekl, že už nechce žít, už nemá důvod žít, když ho stěhovali k rodině. Nikdo se nemůže zlobit na lidi, že mají citové vazby, když si něco sami budují.
Taky jsem odmítla nabídku bytu od kolegyně. Že oni mají dostavěno, přestěhováno a být jim zůstal volný. Je to dál. Nechceme odsud pryč. Spali jsme u sousedů několik nocí, když hrozilo, že to popadá. My teď druhou noc spíme doma na matracích. Jsou to teda polní podmínky. Je tady cítit plíseň. K sousedům se vrátím sama přespat, když mého povolají na noční, než budou zpět okna a funkční dveře. Že celou dobu oprav mít volno nebude. A okna, dveře mohou trvat, až šest týdnů nám bylo sděleno. Mají toho moc teď. Jen střešní budou nejpozději v pondělí.
V sobotu začneme balit věci na stěhování k našim, co jde použít nebo co se vyhodí úplně budeme třídit, že musíme úplně vyklidit prostor, ať můžeme odmontovat ty sádrokartony a vatu a vytrháme podlahy příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
1.7.21 21:44
@Matt 02 píše:
Vůbec nic si z ní nedělejte, všichni normální lidi jsou vámi a myslíme na Vás všechny tam. Vím, že ona umí vytočit, to fakt nejde na to nereagovat, ale vy si šetřete síly a energii na důležitější věci :kytka:.
Člověče, teď budu sice OT, ale už ti to musím říct :mrgreen: potkávám tě v mnoha diskuzích a jsi pro mě jeden z nejsympatičtějších uživatelů, hrozně fajn kluk :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.7.21 22:04

Ono když člověk staví dům pro svoji rodinu nebo žije v domě, který stavěli jeho rodiče či prarodiče před x lety a tedy stavba domů byla o dost těžší než dnes a vše dělali doopravdy vlastními rukami (to i dnes, jen např. i zakl. desku si museli vylít sami nepřijelo žádné auto…)
Tak ta vazba je samozřejmě i v rodině, ale i v tom domě. Pamatuješ si jak jsi ten dům stavěla, máš s ním spojeno spoustu vzpomínek. To je pro ty lidí velká rána, hlavně jak přijdou o celý dům. Možná když přijdou o část domů, tak menší, ale nevím nechci soudit.

• Citovat
  • Upravit
5653
1.7.21 22:04
@Amalthea píše: Člověče, teď budu sice OT, ale už ti to musím říct :mrgreen: potkávám tě v mnoha diskuzích a jsi pro mě jeden z nejsympatičtějších uživatelů, hrozně fajn kluk :palec:

Jo, pro mě taky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
1.7.21 22:06

@Kelsey hlavně pevné nervy a mnoho sil. Nedivim se, taky bych brecela. Obavám se, ze to hodně staroušku emočně položí a odejdou. :,( Poslední rok a půl divny covidem a omezenými návštěvami a pak přijdou o domov. Tohle zlomí i mladého zdravého a odolneho. Stalo by za to vám zajistit možnost nějakého psychologa a kdo potřebuje, tak se s nim o vsem pobavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
1.7.21 22:31
@Kelsey píše:
Každý má nějakou vazbu ke svému bydlení. Člověk si něco buduje vlastníma rukama, tráví tam čas. Pak stačí 7 minut a je to v háji. Může se začít znovu. Známý tři ulice dál dva dny zpět boural. Nevím přesně kolik let má ta jeho babička. Ale posadila se na židli před dům, který kdysi sama vlastníma rukama stavěla a ubrečená sledovala, jak jí to bortí. Ale citlivé je to i pro mladé. Za náma dneska přišel na chodník před barákem sousedovic kluk, má asi 25-26r., dům jeho rodičů jde k zemi. Taky brečel. Snažil se držet, ať si toho nevšimneme. Ale to nezakryješ. Jejich děda 98r. jim řekl, že už nechce žít, už nemá důvod žít, když ho stěhovali k rodině. Nikdo se nemůže zlobit na lidi, že mají citové vazby, když si něco sami budují.
Taky jsem odmítla nabídku bytu od kolegyně. Že oni mají dostavěno, přestěhováno a být jim zůstal volný. Je to dál. Nechceme odsud pryč. Spali jsme u sousedů několik nocí, když hrozilo, že to popadá. My teď druhou noc spíme doma na matracích. Jsou to teda polní podmínky. Je tady cítit plíseň. K sousedům se vrátím sama přespat, když mého povolají na noční, než budou zpět okna a funkční dveře. Že celou dobu oprav mít volno nebude. A okna, dveře mohou trvat, až šest týdnů nám bylo sděleno. Mají toho moc teď. Jen střešní budou nejpozději v pondělí.
V sobotu začneme balit věci na stěhování k našim, co jde použít nebo co se vyhodí úplně budeme třídit, že musíme úplně vyklidit prostor, ať můžeme odmontovat ty sádrokartony a vatu a vytrháme podlahy příští týden.

Ježiš, úplně se ježím… :( :( :( Naše rodina žije v tomhle domě čtvrtou generaci…
Vůbec se Vám nedivím, že se odsud nehnete. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
1.7.21 23:20
@Amalthea píše: Člověče, teď budu sice OT, ale už ti to musím říct :mrgreen: potkávám tě v mnoha diskuzích a jsi pro mě jeden z nejsympatičtějších uživatelů, hrozně fajn kluk :palec:

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
1.7.21 23:39

Ooooo, děkuji. Až se malinko červenám :lol: :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.7.21 23:44
@Matt 02 píše:
Ooooo, děkuji. Až se malinko červenám :lol: :kytka:.
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný