Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148793
1.7.21 14:11
@Kelsey píše:
Ten jejich střechař jel na očkování a asi je chvilku rozpustil. Ale ani slovo. Tak my teď půjdeme a později se vrátíme. Nedělejte si starosti, nic neshánějte.

V pohodě, hlavně že se to vysvětlilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.7.21 14:11
@sirikit píše:
Všecko krom litování a koordinát, co kam poslat za pomoc. 8)
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.21 14:16
@robínek píše:
@Kelsey
A je u vás vidět pomoc od neziskovek? Psali, že se spojili a budou pomáhat koordinovaně. Psala jsi o centrále od Adry, ještě něco tam od nich máte?

Jen tu centrálu máme půjčenou od Adry. Dneska tady zase procházela skupinka od charity. To oni průběžně chodí a ptají se. Zahlédla jsem i nějaké dobrovolníky, že jdou dům od domu a na kolečkách vozí krmivo atd. pro domácí mazlíčky. Ale my prý dostaneme o víkendu centrálu od mojí bývalé spolužačky na VŠ a jejich kolegů. Její zpráva mi dneska úplně dojala a rozsekala. To je neuvěřitelné, jak jsou lidi hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
1.7.21 14:19
@sirikit píše:
Všecko krom litování a koordinát, co kam poslat za pomoc. 8)

Tohle je přehnaný ale, ano třeba já jsem sem přišla s tím, že tato diskuze je o pomoci těm postiženým. Taky jsem sem flákla odkazy na čísla účtu a podobně. Potom se začalo s kritikou a bla bla bla kdo si zaslouží a nezaslouží pomoc, jestli paní už není moc stará na to, aby se jí jakkoli pomáhalo a tak…fakt mi nepřijde normální tohle tady řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75753
1.7.21 14:25
@Anna766 píše:
Tohle je přehnaný ale, ano třeba já jsem sem přišla s tím, že tato diskuze je o pomoci těm postiženým. Taky jsem sem flákla odkazy na čísla účtu a podobně. Potom se začalo s kritikou a bla bla bla kdo si zaslouží a nezaslouží pomoc, jestli paní už není moc stará na to, aby se jí jakkoli pomáhalo a tak…fakt mi nepřijde normální tohle tady řešit.

Tak ono to tu zaznělo opakovaně, dohledávat to nebudu, a i když jde řeč podle mě o vysloveně souvisejících tématech, jsme adminem opakovaně vyzýváni k okamžitému opuštění OT diskusí.
Mně je to fuk, mrknu sem zas až v noci - a jsem moc zvědavá, jak se Vám podaří držet úhel. :)
Včera to moc neklaplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
1.7.21 15:00
@robínek píše:
Já vím, že je to strašný, když ten dům má historii a jsou tam citový vazby. Ale jako laik si říkám, jestli při větším poškození není lepší to strhnout a začít stavět znova.

ja si rikala to stejne. Bala bych se taky, ze se po letech projevi treba nejake poskozeni a barak me spadne na hlavu. Ale kdyby mi rekli, ze je to v poradku, tak ho predpokladam bourat nenecham. Nicmene tohle by se mi asi honilo porad hlavou. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.7.21 15:13

Naštvala mě jedna známá. Řekla, že bydlím v paneláku a že by případné tornádo jen rozbilo okna. A že jsou to jen paneláky. :cert: Prý rodinné domy mají vyšší cenu a citovou hodnotu než paneláky. Naše životy by to prý nezasáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
1.7.21 16:47
@jednoslunicko píše:
Ano, nepříjemných překvapení od pojišťoven se dočkalo nemálo lidí. My třeba u dcery s úrazovým pojištěním. Kooperativa. Nakonec jsme to pojištění zrušili, protože to neřeší žádnou krizovou situaci, ale pojištění nemovitosti je úplně jiná liga. Ale máš pravdu v tom, že do toho pojištění jdu s tím, že může být nakonec úplně na ho.no.

Musi byt spravne nastaveno, aby neco resilo…urazovka deti se neplati proto, aby mu rodice za vyplacene plneni koupili bolestne v podobe lega :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
1.7.21 16:54

@Kelsey Ahoj. Až dnes jsem viděla tuto diskuzi a prolítla hlavně tvoje příspěvky. Moc soucítím :hug: :hug: :hug: :hug: To je opravdu sakra těžká zkouška psychické odolnosti toto… Mimochodem, ta tvoje fotka s kachnami (nebo husami?) je fakt hustá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
1.7.21 17:15
@inkakřivák píše:
Ty pojistky spíš lidi nemají, protože si neumí představit, co se může stát. Řeknou si voda zde neteče, k řece třicet kilometrů, hromosvod mám, bydlím ve slepé ulici, takže kamionmi do pokoje nevjede, a plyn nemáme. Houby zle. No a pak jsou lidi, kteří to neřeší, neřešili a řešit nikdy nebudou.

Tak porad tam jeste nejaka rizika jsou - muzou vyhoret, zkratovat, muze zatect do baraku voda, spadnout letadlo…a podobne veci :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
1.7.21 17:24
@Pears206 píše:
@sirikit Prosím, je někde ta uzavřená skupina? Taky bych ráda diskutovala racionálně o věcech okolo, bez toho, aby mě furt dokola někdo korigoval a přikazoval mi, co smím a nesmím psát.Naprosto souhlasím s Tvým příspěvkem výše. Ač je to velmi smutné, otevírá to spoustu zajímavých témat.

Ta uzavřena skupina mě taky zajima, budu ráda za odkaz.

Od určité doby (kdy jsem měla těžký úraz a od pojišťovny nedostala ani korunu) na charitu kašlu. Raději spořím do pokladničky, takže jsem letos naštěstí měla 200 000,– které mě stálo léčení trvalých následků :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
1.7.21 17:36
@Oli.Lyon píše:
Mě by třeba v souvislosti s vystavbou novych domu zajimalo, jak se to poresi úředně. Dost to spěchá a úřední siml naší země rehta rad a dlouho.

Bude se postupovat podle §177 stavebního zákona - Mimořádné postupy.
"Jestliže se stavby nebo terénní úpravy zničené nebo poškozené živelní pohromou nebo závažnou havárií mohou v souladu se zvláštními právními předpisy obnovit ve shodě s původními rozhodnutími nebo jinými opatřeními stavebního úřadu, postačí, že takové opatření bylo předem stavebnímu úřadu ohlášeno. Pro tento postup platí ustanovení § 106 odst. 1 obdobně s tím, že lhůta pro písemné sdělení stavebního úřadu, že proti obnovení stavby nemá námitek, činí 7 dnů. V ohlášení se uvedou údaje o stavbě nebo terénních úpravách, které mají být obnoveny, jednoduchý technický popis prací a osoba, která bude činnost provádět.

(4) Souhlas stavebního úřadu podle odstavce 3 platí po dobu 12 měsíců; nepozbývá však platnosti, pokud v této době bylo s prováděním ohlášených prací započato. Lhůta začíná běžet dnem následujícím po dni, kdy byl stavebníkovi doručen písemný souhlas, nebo dnem následujícím po dni, kdy uplynulo 7 dnů ode dne ohlášení."

Čili pokud budeš stavbu opravovat nebo obnovovat do původní podoby dle dříve vydaného stavebního povolení, písemně se to sdělí st. úřadu. Ale třeba oprava střechy je údržbová práce, ta se stavebnímu úřadu nehlásí vůbec.

Příspěvek upraven 01.07.21 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
1.7.21 17:47
@topazio píše:
Naštvala mě jedna známá. Řekla, že bydlím v paneláku a že by případné tornádo jen rozbilo okna. A že jsou to jen paneláky. :cert: Prý rodinné domy mají vyšší cenu a citovou hodnotu než paneláky. Naše životy by to prý nezasáhlo.

No pane jo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56113
1.7.21 17:49

Já mám s plněním jen dobré zkušenosti. Vždy do týdne, někdy za dva dny peníze na účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65206
1.7.21 17:52
@topazio píše:

Tak nějaký odborník říkal, že paneláky by to měly vydržet, jen přijdou o střechy, okna, případně zateplení. A to je rozhodně menší majetková i citová škoda, to má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný