Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Venett píše:
To je něcoA to je teprve týden
Držte se tam dole
A cos čekala?
Že novináři pietně vyčkají, aby nerušili, a o následcích tornáda se zkusí opatrně rozepsat po Vánocích?? ![]()
@stinga píše:
taky ti musím vyseknout poklonu, jsi obdivuhodný mladý kluk, tak jak to máš ty v hlavě poskládané to často nemají daleko starší chlapi,
a jsi upřímný, empatický a přirozeně inteligentní,
zatím se mi asi nestalo, že bych s tvými názory nesouhlasila
Taky pro Tebe jednu mám. Někde jsem zachytila Tvůj věk, tak jestli jsem se ne spletla, tak už jí taky mám pro Tebe dlouho. Ale vlastně i jestli jsem se spletla.
Ať žijou lidi s rozumem. ![]()
@sirikit píše:
A cos čekala?Že novináři pietně vyčkají, aby nerušili, a o následcích tornáda se zkusí opatrně rozepsat po Vánocích??
Ne, že je to teprve začátek ![]()
Prosím nereaguj, píšu pouze dotčené jako podporu. Děkuji ![]()
@Venett píše:
To je něcoA to je teprve týden
Držte se tam dole
Tak je to jejich obživa. Zas jim člověk může říct, jak tu situaci vnímá. Teď se kradou centrály, nářadí. Někdo bude od stolu tvrdit, že se tady nerabuje. Ale realita je jiná. Naše sousedka si nebrala servítky. Protože ji pracovnice charity řekla, že je podnikatelka a ten nepomáhají. Včera jsem potkala jinou známou, která má tady obchod. Místo něj má trosky a dostala se jí stejná odpověď. Přitom v ten první moment chtěla pomoct, že se třeba spojí s tou komorou nebo poslat sem statika. Co jiného zbývá, než si postěžovat novinářům, že jsou zoufalé a nikdo jim nechce pomoct?
@Kelsey píše:
Novináři chodí průběžně mezi lidmi a ptají se. Nebo si je zastavují. Nemusí být nic vycuclé na netu. Kdo se jim chce vyjádřit, tak stejně ze sebe dostává slovy stejné pocity.
Ptají se vás, jak se cítíte, že ano? A proč přesně.
Chtěla jsem kdysi být novinářkou. Dnes jsem ráda, že jí nejsem. Umřela bych hanbou v této branži.
@Kelsey píše:
Tak je to jejich obživa. Zas jim člověk může říct, jak tu situaci vnímá. Teď se kradou centrály, nářadí. Někdo bude od stolu tvrdit, že se tady nerabuje. Ale realita je jiná. Naše sousedka si nebrala servítky. Protože ji pracovnice charity řekla, že je podnikatelka a ten nepomáhají. Včera jsem potkala jinou známou, která má tady obchod. Místo něj na trosky a dostala se jí stejná odpověď. Co jiného zbývá, než si postěžovat novinářům, že jsou zoufalé a nikdo jim nechce pomoct?
Přesně tak, v terénu denně potkávám spoustu lidí, kteří chtějí sdílet svoje názory a pocity - a to nemají dosavadní život srovnaný se zemí zásahem „vyšší moci“.
Nehledě k tomu, že pokud se o vývoji situace na Moravě přestane informovat (což za pár dnů stejně přestane), lidi zaujmou zase jiná témata a tok pomoci ustane dřív, než když ti v nezasažených částech země budou mít informace, že kouzelným proutkem nikdo nemávnul a ani třeba po měsíci (roce) není ani zdaleka všechno tak, jak bylo před tornádem.
Tahle neschopnost domýšlet věci, než něco „účastně“ plácnu, mě vážně nebaví. ![]()
@Kelsey píše:
Tak je to jejich obživa. Zas jim člověk může říct, jak tu situaci vnímá. Teď se kradou centrály, nářadí. Někdo bude od stolu tvrdit, že se tady nerabuje. Ale realita je jiná. Naše sousedka si nebrala servítky. Protože ji pracovnice charity řekla, že je podnikatelka a ten nepomáhají. Včera jsem potkala jinou známou, která má tady obchod. Místo něj má trosky a dostala se jí stejná odpověď. Přitom v ten první moment chtěla pomoct, že se třeba spojí s tou komorou nebo poslat sem statika. Co jiného zbývá, než si postěžovat novinářům, že jsou zoufalé a nikdo jim nechce pomoct?
Tohle je teda zoufalé dost, a to je pro Charitu problém být živnostník/podnikatel??? Bože
A články nečtu ![]()
@Popeladym píše:
Ptají se vás, jak se cítíte, že ano? A proč přesně.Chtěla jsem kdysi být novinářkou. Dnes jsem ráda, že jí nejsem. Umřela bych hanbou v této branži.
Pokud by novináři od začátku neinformovali a čas od času nezveřejnili nějaký obzvlášť bolestný příběh (což tedy neznamená, že sousedé medializovaného jsou na tom líp, jenom se o svoji tragédii s médii nepodělili, nebo se jich nikdo „hanebně“ nezeptal), pomoc zvnější bude nesrovnatelně nižší.
Vždyť i tady se vášnivě probíraly příběhy 85 l. babičky, dvouletého dítěte, usmrceného tornádem při návštěvě hájenky dědečka a podobně.
Ano, motivací novináře je nejenom informovat, ale pochopitelně i zvednout prodej titulu, pro který pracuje.
Ale efektem jeho práce je zviditelnění potřebných.
Každá mince má dvě strany.
@sirikit píše:
Pokud by novináři od začátku neinformovali a čas od času nezveřejnili nějaký obzvlášť bolestný příběh (což tedy neznamená, že sousedé medializovaného jsou na tom líp, jenom se o svoji tragédii s médii nepodělili, nebo se jich nikdo „hanebně“ nezeptal), pomoc zvnější bude nesrovnatelně nižší.
Vždyť i tady se vášnivě probíraly příběhy 85 l. babičky, dvouletého dítěte, usmrceného tornádem při návštěvě hájenky dědečka a podobně.
Ano, motivací novináře je nejenom informovat, ale pochopitelně i zvednout prodej titulu, pro který pracuje.
Ale efektem jeho práce je zviditelnění potřebných.
Každá mince má dvě strany.
Prostě nějaká etika nula. Ale už jsme si dávno zvyklí, takže cajk.
@Popeladym píše:
ono to zalezi i na ctenari, jake medium si vybere. Nekde se dela novinarina, jinde se jede jen na zisk.
@Popeladym píše:
S Tebou někdo z těch novinářů s nulovou etikou mluvil? Četla jsi, co k tomu napsala katastrofou postižená @Kelsey?
Ona si na novináře nestěžovala, na nulovou etiku si tu stěžují ti, kterým se nic nestalo.
Komu si má asi tak ta paní se zničeným obchodem, na kterou se neziskovky z výšky vykašlou, postěžovat?
Na (zdemolované) lampárně, nebo novináři, u něhož je přece jenom nějaká šance, že (nejenom) její problém rozvíří? ![]()
@matkabagristy píše:
ono to zalezi i na ctenari, jake medium si vybere. Nekde se dela novinarina, jinde se jede jen na zisk.
Ano, pravda, někde se ještě najde. Ale šmahem se to slevá v jeden velký bulvár. Lidi to táhne, vím.
@Popeladym píše:
Ano, pravda, někde se ještě najde. Ale šmahem se to slevá v jeden velký bulvár. Lidi to táhne, vím.
nemuzu s tebou souhlasit, bulvaru se vyhybam, FB nepouzivam
@sirikit píše:
S Tebou někdo z těch novinářů s nulovou etikou mluvil? Četla jsi, co k tomu napsala katastrofou postižená @Kelsey?
Ona si na novináře nestěžovala, na nulovou etiku si tu stěžují ti, kterým se nic nestalo.
Komu si má asi tak ta paní se zničeným obchodem, na kterou se neziskovky z výšky vykašlou, postěžovat?
Na (zdemolované) lampárně, nebo novináři, u něhož je přece jenom nějaká šance, že (nejenom) její problém rozvíří?
Hele, napsala jsem, co jsem napsala. A nebudeme to tady plevelit novinářema..
Chápu velmi dobře, co je jejich práce. Jde o to, jak ji dělají. Jako v každé jiné profesi.
@Venett píše:
Tohle je teda zoufalé dost, a to je pro Charitu problém být živnostník/podnikatel??? BožeA články nečtu
Neznám přesně pravidla, jak mají vyhlášenou tu sbírku a nejde mi to dohledat. V práci jsme vyhlašovali jen jednou a musíš se držet v daných mantinelech. Obecně i u poskytování soc. sluzby bojujeme často s tím, komu si „dovolujeme“ pomahat. A to jsme anonymní služba, některé věci se prostě do zápisu radši neuvedou.