Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
2.7.21 13:06
@smajlik345 píše:
Policie už nehlídá a nebo hlídá míň? Bavili jste se přímo s nimi, aby hlídali více?

Hlídají. Pořád se v noci prochází kolem policie. Ale mají toho kluci moc na hlídání. Před domy a teď si vem, že jsou potřeba i v zahradách, že většina plotů uletěla, takže od humen se dostanou darebáci tiše všude. Protože je to otevřené. Teď obecní kamery asi nefungují. Nevím, jestli by to ten jejich agregát utáhnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38982
2.7.21 13:07
@Kelsey píše:
U nás už se hlásilo v rozhlase dnes, že si máme hlídat majetek, který nám zůstal. Protože se prostě krade. Jak si to máme hlídat, když nejsou okna, dveře jsou rády, že drží. Tam bych to já žena teď vykopla snadno.
Tak mají posílit k policistům i vojáky. A prostě nepřetržitě hlídat. My máme sice v noci zaječí spaní. Ale co to pomůže? Když tam někdo vleze a vezme si, co se mu hodí.
@vokishka píše:
Jo, vcera rikali ve zprávách, ze uz prohlizi i kufry aut tech, co odjíždí. Dokonce musi hlidat i tu skladku, kam se všechno odvazi.

to je fakt desny. Nekteri lide jsou opravdu paraziti a nestiti se niceho a schovavat kradeze pod dobrovolnou pomoc, je ultra hnus. :poblion: :zed:. Doufam, ze tam ty policajty a vojaky povolaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.21 13:16

A dneska bylo i hlášení, kdo nemá pojištění, tak jim přijde pověřená osoba, která vyčíslí škody.
My pojištění máme a zatím nikdo nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
2.7.21 13:16
@DanielaD píše:
Lidé na jižní Moravě, jsou jiní než v př. v Praze. Velice pracovití, dřina 365 dní. Přátelští, drží pohromadě, vždy když se cokoliv semlelo, dokázali se ze všeho vyhrabat sami. Museli, nikdo jim nepomohl.
Je to Morava, o té se nikdy moc nemluví.Vážím si jejich srdečnosti i toho co vše kdy dokázali.

To mi neříkejte, že by takovýhle dobrosrdeční lidé mohli krást? Vždyť pro tu samou dřinu by na to neměli ani čas. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.7.21 13:23
@samá práce píše:
To mi neříkejte, že by takovýhle dobrosrdeční lidé mohli krást? Vždyť pro tu samou dřinu by na to neměli ani čas. ;) :)

A ty vis, ze kradou Moravaci? Treba to jsou najezdy Prazaku.
Vtipalku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
2.7.21 13:30
@Lenka_Hal píše:
A ty vis, ze kradou Moravaci? Treba to jsou najezdy Prazaku.
Vtipalku. :roll:

Jakože si pražák pojede pro lopatu, kladiva nebo zaprášenej nábytek 250 km? No nevím, v Hornbachu ho to přijde levněji.
To já jen, že ten příspěvek od daniely, byl více vtipný než můj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.7.21 13:39
@samá práce píše:
Jakože si pražák pojede pro lopatu, kladiva nebo zaprášenej nábytek 250 km? No nevím, v Hornbachu ho to přijde levněji.
To já jen, že ten příspěvek od daniely, byl více vtipný než můj. ;)

Mne jen vtipny neprislo ani jedno.
A ze by se kradly lopaty? Psala majetek, co jim zustal. To muze byt opravdu cokoliv. Ale o to vubec nejde. Jen nemam rada nevtipny vtipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.21 13:42
@samá práce píše:
To mi neříkejte, že by takovýhle dobrosrdeční lidé mohli krást? Vždyť pro tu samou dřinu by na to neměli ani čas. ;) :)

Těžko poznáš, kdo krade nebo kradl. Tady se teď pohybuje spousta lidí. Na čele nemá nikdo vytetovaný kraj. Je těžko někoho takhle obviňovat. Jednoho víme, kdo kradl. Ale to měla policie štěstí, že ho chytili hned. Jak byl šokovaný, že byl lapen, tak se přiznal i k věcem, které udělal dřív. Pokud takhle stejně někoho nechytí, tak je těžko něco prokázat. Těch otevřených domů je tady moc. A si vem, že my od rána čekáme, až někdo přijede zaměřit okna, dveře, garážová vrata. Přestože se to nevysklilo, tak nic netěsní. Včera pršelo a normálně tím cvrkalo. Ztratilo to vše funkci. A na nové budeme čekat 4-6 týdnů. Do té doby to bude takhle otevřené. Je možnost si dát místo toho OSB desky. Asi to tak dopadne, až zapojí tu provizorní elektriku. Zatím máme proti dešti igelity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
2.7.21 13:44

@jednoslunicko Ve veřejném seznamu zatím nejsou, ale to není překvapení, už tak jedou na výjimku. https://aplikace.mvcr.cz/…nych-sbirek/ . Mně stačí číst jen ty podmínky na vyúčtování, je to přísný. Což je dobře, ale taky to ty organizace něco stojí, nejedou na volnobeh. Dyť ani z té DMS nedostanou všechno, provozujici organizace si bere poplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.21 13:51

Některé nářadí se ani nemusí krást, jak se chodí přes zahrady a každý pomáhá každému, tak se to někde nechá nebo zamíchá do jiného.
Mojemu se tak ztratilo obrovské kladivo. Vojáci si ho půjčili, že tím rozbijí zbytek plotu, ať se to líp nabírá. Pak různě kolovalo. A není. Ten soptil. Že přišel o obrovské, těžké kladivo. Třeba se někde najde, když se nenajde, tak mu pořídím pak nové. Ale říkala jsem mu, ať ho ani nenapadne, aby dělal ostudu a šel si stěžovat na štáb nebo někam. Spíš jde doma o elektroniku (to máš vybavení kuchyně atd.), jestli vůbec něco s toho bude použitelné. Naštěstí nemáme doma peníze. Ale furt u sebe tahám karty, peněženku, aj když jdu vedle k sousedům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
2.7.21 13:55
@bertoldina píše:
@jednoslunicko Ve veřejném seznamu zatím nejsou, ale to není překvapení, už tak jedou na výjimku. https://aplikace.mvcr.cz/…nych-sbirek/ . Mně stačí číst jen ty podmínky na vyúčtování, je to přísný. Což je dobře, ale taky to ty organizace něco stojí, nejedou na volnobeh. Dyť ani z té DMS nedostanou všechno, provozujici organizace si bere poplatek.

Já vím, jenže když si spočítáš 5% z vybraných 242 milionů, tak je to 12 milionů a to ať se na mně nikdo nezlobí, je režie jako hrom. Pak to opravdu může lidi odradit, nebo jako mně - naštvat. Z každých poslaných 10 000 pětikilo na církev. To je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
2.7.21 13:56

@Kelsey Ten nouzak vyhlášeny není, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.7.21 13:58
@samá práce píše:
To já jen, že ten příspěvek od daniely, byl více vtipný než můj. ;)

Tak ten příspěvek nebyl tak úplně pravdivý, lidi jsou různí všude, nemyslím si, že by na Moravě panovalo jen dobro. Na druhou stranu je i podle mě pravda, že jsou moravaci takoví soudržnější, víc drží dohromady atd. A také mají asi víc blíže ke svému domovu, ke svým kořenům atd. Ale to zas záleží spíše na nastavení člověka a způsobu života, než na tom, kdo kde žije. Jiný vztah k domovu bude mít pražák co stěhuje každý rok a kufrem do jiné části Prahy a jiný Moravák, který žije v domě, který postavil nebo ho postavil děda a je to místo, kde po generacích žijí. Ale Pražák žijící stejným způsobem jako ten Moravák to má úplně stejně. Spíše o tomhle to je. Ja jsem zase hrdý severočech a je mi úplně jedno, co si kdo o bydlení tady myslí. Pro me je to domov a někdo to tak prostě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
2.7.21 14:01

@Kelsey
To já chápu, že to nejde poznat. Jen je otázka, zda tam jde někdo cíleně krást anebo jen je to takový "příležitost dělá zloděje " No nic, přeji ať už to máte za sebou a tu miliónovou slíbenou dotaci od státu dostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
2.7.21 14:05
@jednoslunicko píše:
Já vím, jenže když si spočítáš 5% z vybraných 242 milionů, tak je to 12 milionů a to ať se na mně nikdo nezlobí, je režie jako hrom. Pak to opravdu může lidi odradit, nebo jako mně - naštvat. Z každých poslaných 10 000 pětikilo na církev. To je moc.

To by se poznalo z dřívějších sbírek, jestli si na režii vzali strop a na co to použili. Myslim z hlediska pristupu k tomu. Většina těch sbírek je koncipována na delší dobu, není to prace na měsíc. Bude to stát mzdy, cestaky, to účetnictví… Ale to se fakt pozna v tom vyuctovani. Mne to nijak hrozná suma nepřijde, zevnitř to vypadá jinak, když člověk ty nezbytné náklady zná. Pro jistotu - s žádnou tou organizaci nemám nic společného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný