Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vokishka píše:
Setkali jsme se s podnikatelem, který přišel o hospodu i o dům, byl pojištěný na živel do výše osmi milionů, ale na vichřici pouze do výše milionu. Podle našeho názoru by tornádo mělo být vyhodnocené jako živel, ale u něj situaci posoudili (zástupci pojišťovny) jako vichřici a vyplatí mu pouze milion korun. Se zástupci asociace pojišťoven jsme mluvili hned v pondělí a ubezpečili nás, že budou velkorysí. Na tomto případu to tak ale nevypadá, měli by být velkorysejší," poznamenal Havlíček.
Vím. Mluvila jsem s nimi také (osobně, známé se). To samé jsem slyšela. Můžeme jen doufat, že mají dobrou základnu známých, motorkářů a podrží je.
@jednoslunicko píše:
Taky upravujeme smlouvu a vitr je definovan pouze rychlosti. Zadne pojmy jako orkan, tornado atd.tam nejsou. Muzu se zeptat, jaka pojistovna se vam osvedcila? Klidne do sz. Diky.
Tady zatím v téhle situaci se nejlíp osvědčila Kooperativa. Kdo ji má. Tak oni mají tady v obci několik lidí od nich, že tady přímo žijí. A zvládají všechny postižené vesnice obstarat. Navštěvovat lidí a radit jim. Nejhorší jednání má ta naše Generali. A od včera máme Uniqua. To taky někdo nadával. Ale zatím osobní zkušenost nemám. Na podnikatelské záležitostí má sousedka Generali. Až jim po několikáté volala, byla tady ve stánku. Pak jim nadala a pohrozila, jestli to nezačnou řešit, že jim udělá v televizi reklamu, že ani ponožky neprodají. Tak přijel nějaký hlavní manažer a na každý zemědělský stroj poslal jiného likvidátora.
@Kelsey Diky moc. Tohle jsou cenne informace. Ale radsi kdyby nebyly potreba ![]()
@Oli.Lyon píše:
Uklidni semyslela jsem to, ze vam vadi, ze mají něco dostat nepojisteni. A ze volby. To mate společne. A s covidem tomtéž. Tak prosím te buď lépe měř nebo neřež.
Ano, Oli, lépe měř. Pro tebe to platí hlavně.
![]()
Já se snad picnu, tolikrát opáčko a pro Oli stále málo. Stále mimo mísu. ![]()
Už tady někdo z citlivých duší dal tip jak by se měl stát stavět do budoucna k podobným situacím?
Jestli se má zaobírat individuálními případy nebo mít metodiku pro zodpovědné a nezodpovědné ovečky, rozlišovat volební a nevolebni rok, napevno vždy rozdat po 2 mega anebo do budoucna jenom zúčastněně rozmístit kontejnery na suť, jelikož na nic víc už mít nebude?
Vybere se opět takové množství peněz ve sbírkách?
Nemyslím si, že se bude takové dobrodiní opakovat, a to ani ze strany státu, ani charit. Zato živly se opakovat budou.
A proč si myslíte, že vše kromě držte se je off topic?
Vždyť ta 70 % PODPOJISTENOST je přímá součást neštěstí těch lidí. I kdyby se pojistili málo, třeba na milion, tak pořád dnes měli milion. K tomu 2 od státu, něco od charity a jsou na ceně aspoň bytu ti, kdo potřebují rychle bydlet.
Za 20 let by za pojištění nedali ani 100tisic. Nepojisteny dům = bezcenny majetek. Sami k sobě byli necitlivi, to v první řadě.
K některým babičkám byly necitlive i vlastní děti, když nechtěly dům pojistit. Ale hrozně jim pomůže když se tu opijete citem vy místo jejich vlastních příbuzných.
Ale hezké gesto, nic jiného to není a nic to stejně nevyřeší.
Takové krásné vlákno gest to mohlo být, hotová přehlídka póz.
![]()
@LaPaloma píše:
Ano, Oli, lépe měř. Pro tebe to platí hlavně.![]()
Já se snad picnu, tolikrát opáčko a pro Oli stále málo. Stále mimo mísu.
Jasne, ty létající čarodějnice. Tebou se tak budu řídit ![]()
@Oli.Lyon píše:
Jasne, ty létající čarodějnice. Tebou se tak budu řídit
Mně plně uspokojí, když nebudeš překrucovat úplně opačně to, co napíšu já, aby ti to další dva lidi museli vysvětlovat. To je vše a to bys měla dělat, aby ses neshazovala.
@LaPaloma píše:
Už tady někdo z citlivých duší dal tip jak by se měl stát stavět do budoucna k podobným situacím?Jestli se má zaobírat individuálními případy nebo mít metodiku pro zodpovědné a nezodpovědné ovečky, rozlišovat volební a nevolebni rok, napevno vždy rozdat po 2 mega anebo do budoucna jenom zúčastněně rozmístit kontejnery na suť, jelikož na nic víc už mít nebude?
Vybere se opět takové množství peněz ve sbírkách?Nemyslím si, že se bude takové dobrodiní opakovat, a to ani ze strany státu, ani charit. Zato živly se opakovat budou.
A proč si myslíte, že vše kromě držte se je off topic?
K některým babičkám byly necitlive i vlastní děti, když nechtěly dům pojistit. Ale hrozně jim pomůže když se tu opijete citem vy místo jejich vlastních příbuzných.
Vždyť ta 70 % PODPOJISTENOST je přímá součást neštěstí těch lidí. I kdyby se pojistili málo, třeba na milion, tak pořád dnes měli milion. K tomu 2 od státu, něco od charity a jsou na ceně aspoň bytu ti, kdo potřebují rychle bydlet.
Za 20 let by za pojištění nedali ani 100tisic. Nepojisteny dům = bezcenny majetek. Sami k sobě byli necitlivi, to v první řadě.
Ale hezké gesto, nic jiného to není a nic to stejně nevyřeší.
Takové krásné vlákno gest to mohlo být, hotová přehlídka póz.![]()
Do budoucna by mohli pomoc dostat jen pojištění, třeba. Ale jinak nevím, o jakých pózách mluvíš. Vzájemná pomoc mezi lidmi, vychází vždy z toho, že spolu cítí. A co je Ti tak strašně k smíchu, už vůbec nevím. Všude tady v diskuzích, se válí tuny zcela levného soucitu typu,, brečím, jak želva nad tvým osudem,, a nikdo to nezpochybňuje. A tady Ti to tak leží v žaludku. ![]()
@Popeladym píše:
Do budoucna by mohli pomoc dostat jen pojištění, třeba. Ale jinak nevím, o jakých pózách mluvíš. Vzájemná pomoc mezi lidmi, vychází vždy z toho, že spolu cítí. A co je Ti tak strašně k smíchu, už vůbec nevím. Všude tady v diskuzích, se válí tuny zcela levného soucitu typu,, brečím, jak želva nad tvým osudem,, a nikdo to nezpochybňuje. A tady Ti to tak leží v žaludku.
Prosím tě, vyváděli/y jste nad slovem babka, jako by to bylo baba. Že prý babička. To je na mně trochu moc, tohleto.
Chybně jste usoudili, že nemám s postiženými žádný soucit. Ale je to proto, že si myslíte, že podpora je v těch slovech „držte se“, „jsme s vámi“ - mně to bohužel někdy přišlo jako tažené z paty. Piště si to, ale chodí sem jenom ta jedna od K, neměla by být závislá na podpoře z emimina, když jiná tady píše, jak jsou v Praze horší lidi než na Moravě, že oni drží spolu, jiní ne.
Tak ať spolu opravdu drží a nedělají si sousedské rozbroje už teď a vezmou podporu, kterou jim mimochodem v penězích vyjádřilo dost lidí z Prahy.
A zamyslete se ještě nad jednou věcí. Když byl první rok covida, tak se pořád AŽ PŘEHNANĚ vyjadřovala podpora různým skupinám lidí, lékařům hlavně - přitom žádný covid nebyl. Kam to vedlo? Když covid byl, lidi byli z podpory vyčerpaní a šli proti všemu.
Myslím si, že podpora jižní Moravě všeobecně vyjádřená je, že se pro nikoho neudělalo více. A mám velkou obavu z jednoho - a to z budoucích pohrom. To odnese větší množství lidí a nedostanou totéž. Od nikoho - tzn. od vlády, od charit, od dobrovolníků.
Takže se klidně zaobírejte, jestli je babka až tak nevhodné slovo (u nás to sprosté není - střední Čechy blízko Prahy), jestli je špatné zabezpečit starého člověka bytem, jestli ho to urazí, když by mu někdo - nevím vlastně kdo - nepostavil dům.
Protože věříte, že ona bude mít dům. Já se fakt musím smát, jak málo jste schopni vytáhnout z kontextu. Na čem se točíte, je to prostě povrchní.
@LaPaloma Jde o obecnou neschopnost se nad věcmi zamýšlet hlouběji a dávat si je do souvislosti, dál posílenou o programovou plačtivost a ukřivděnost některých uživatelů.
Viz výkřiky o novinářích plošně - ale prostřednictvím koho se tedy informace nejenom o této tragédii, ale de facto o čemkoli dostanou do obecného povědomí? ![]()
Kouřové signály? Telepatie? ![]()
Nad „babkou“ se rozhořčíme, ale nad „umřela bych hanbou, být novinářem“, nebo jak to bylo, se nikdo nepozastaví. ![]()
Nad úplně neznámou bábinkou, o které se ví jenom to, že jí tornádo smetlo barák a děti se o ni nepostarají, se dojímá celé vlákno, a plošný odsudek množiny „novináři“ nepřijde divný nikomu, v souladu s názorem našeho ehm, prezidenta.
![]()
Kde je v tomto případě empatie těch soucitných?
Asi by to chtělo nějaký tklivý, medializovaný příběh ústrkům čelícího novináře, si myslím. Co třeba Kuciak?
![]()
@LaPaloma píše:
Prosím tě, vyváděli/y jste nad slovem babka, jako by to bylo baba. Že prý babička. To je na mně trochu moc, tohleto.
Chybně jste usoudili, že nemám s postiženými žádný soucit. Ale je to proto, že si myslíte, že podpora je v těch slovech „držte se“, „jsme s vámi“ - mně to bohužel někdy přišlo jako tažené z paty. Piště si to, ale chodí sem jenom ta jedna od K, neměla by být závislá na podpoře z emimina, když jiná tady píše, jak jsou v Praze horší lidi než na Moravě, že oni drží spolu, jiní ne.
Tak ať spolu opravdu drží a nedělají si sousedské rozbroje už teď a vezmou podporu, kterou jim mimochodem v penězích vyjádřilo dost lidí z Prahy.A zamyslete se ještě nad jednou věcí. Když byl první rok covida, tak se pořád AŽ PŘEHNANĚ vyjadřovala podpora různým skupinám lidí, lékařům hlavně - přitom žádný covid nebyl. Kam to vedlo? Když covid byl, lidi byli z podpory vyčerpaní a šli proti všemu.
Myslím si, že podpora jižní Moravě všeobecně vyjádřená je, že se pro nikoho neudělalo více. A mám velkou obavu z jednoho - a to z budoucích pohrom. To odnese větší množství lidí a nedostanou totéž. Od nikoho - tzn. od vlády, od charit, od dobrovolníků.
Takže se klidně zaobírejte, jestli je babka až tak nevhodné slovo (u nás to sprosté není - střední Čechy blízko Prahy), jestli je špatné zabezpečit starého člověka bytem, jestli ho to urazí, když by mu někdo - nevím vlastně kdo - nepostavil dům.
Protože věříte, že ona bude mít dům. Já se fakt musím smát, jak málo jste schopni vytáhnout z kontextu. Na čem se točíte, je to prostě povrchní.
Hm, tak to tady zas tak detailně ty příspěvky nepitvej. A ta uživatelka ze zasažené oblasti, určitě závislá na zdejší podpoře není. Jen sem občas něco napíše, a myslím, že velmi věčně.,, Držte se,, taky nemám ráda a přijde mi to laciné. Ale pro hodně lidí běžné vyjádření účasti. Ono řešit pořád dokola to pojištění, taky k ničemu nevede. Ta situace tu teď už taková je. Myslím, že nemůže být až takový problém ošetřit, aby napříště měli nárok na pomoc jen ti, kteří mají pojistku.
@LaPaloma Znovu, nejaka ta reseni do budoucna se tu uz probirala. Nic noveho.
Slusne vyjadrovani je evidentne znacne subjektivni, takze ty si muzes myslet co chces, stejne tak jini neco jineho. Limity (holt je nakonec urci admin) mame evidentne kazdy jinde (presne tohle jsem s tebou uz resila jinde, ta tvoje „laskyplna“ osloveni lidi, s kteryma nesouhlasis). Takze, co je vlastne za problem? Nikdo (skoro nikdo
) neocenil tveho nehynouciho genia, vid? ![]()
@LaPaloma píše:
Tak ať spolu opravdu drží a nedělají si sousedské rozbroje už teď a vezmou podporu, kterou jim mimochodem v penězích vyjádřilo dost lidí z Prahy.A zamyslete se ještě nad jednou věcí. Když byl první rok covida, tak se pořád AŽ PŘEHNANĚ vyjadřovala podpora různým skupinám lidí, lékařům hlavně - přitom žádný covid nebyl. Kam to vedlo? Když covid byl, lidi byli z podpory vyčerpaní a šli proti všemu.
Babka je slovo negativně zabarvené. Ty střední Čechy. Jinak píšeš off topic. Pojištění se probíralo, osobně bych zavedla zákonnou povinnost. A jinak co? Celý tento tvůj káravý výkřik?
Protože jsem s vámi komunikovala, tak jsem špatná? My jsme si tuhle situaci, kde jsme vybrali? Odmítla jsem tady všechny nabídky pomoci, aby mi nemohl nikdo a nic vyčítat. Pouze jsem s některými komunikovala. A stejně bude někdo útočit a obracet to? Omlouvám se, jestli jsem někoho obtěžovala. Ostatním děkuji. Jakákoli psych. podpora pomohla, pomáhá. A stejně je to zase špatně. Nemám v tuhle chvíli jízlivé řeči za potřebí.