Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
1.7.21 09:45
@DanielaD píše:
Stále se tady bavíte o pojištění / nepojištění. Je mižné, že pojisku mají, ale ne na živelnou pohromu, prostě běžnou pojistku, tak jak má 80% obyvatel v ČR.

Lidé na jižní Moravě, jsou jiní než v př. v Praze. Velice pracovití, dřina 365 dní. Přátelští, drží pohromadě, vždy když se cokoliv semlelo, dokázali se ze všeho vyhrabat sami. Museli, nikdo jim nepomohl.
Je to Morava, o té se nikdy moc nemluví.

Vážím si jejich srdečnosti i toho co vše kdy dokázali.

Hezké, že to tu zaznělo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
1.7.21 09:46

@robínek A jsme v kruhu. Zde logiku uznáš. Ovšem logiku - měli být pojištění a hotovo dvacet, to ti přijde neempaticke. Co když v tom jednom domě nebude bydlet Pedrous, ale osamělá matka, které zemřelo letos dítě a druhé má diagnózu leukémie? Já vím, že je to argumentační faul, ale stát se to může. Taky se to vstřebá? Ta žena přijde o všechno stejně jako ti lidé zde. Proč oni pomoc této výše dostanou a ona ne? Předpokládám, že obec by ji nějakou částkou pomohla, ale nikdy ne tolik.
Mimochodem pamatujete výbuch paneláku v Přerově? Co myslíte, kolik dostaly ty rodiny? Stačí zagooglit. Je to jednoduše nefér. To už je stokrát lepší to, co psala Lenka, že funguje u nich. Každému potřebnému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.7.21 09:46
@bse.pedro píše:
A stačilo by to… A vedle by určité uživatelky měly 15 jiných vláken, kde by řešily dokolečka dokola, jaký hov.ada jsou ti, kteří nemají pojistku, nebo jí nemají co půl roku aktualizovanou a bylo by to cajk… :pankac: 8)
Tady je to podobný, jako kdyby si šel někdo ulevit, že mu např. někdo z rodiny umírá na rakovinu a půlka lidí by mudrovala, jestli ten idi.ot chodil na pravidelné prohlídky a zdravě se stravoval… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

Ale takhle by to nebylo. ;) Vzhledem k osobnostnímu nastavení těch uživatelek je jasný, že potřebují konflikt, exhibici a dohadovačky, aby vynikly. Kdyby si založily svoje vlastní vlákno, tak by buď za chvíli zaniklo, protože by je to nebavilo, nebo by se začaly hádat mezi mezi sebou a nakonec se vzájemně požraly, takže by skupinka zase zanikla. Tady mají všechno: pocit, že jsou výjimečné, protože jdou proti proudu, ten adrenalin, že se můžou dohadovat, a navíc aspoň na chvíli pocit, že našly kámošky. Tak trochu empatie, chlape, nech je, ať si hrajou. A buďme upřímní, bez nich by asi zaniklo i tohle vlákno, protože zase spoustu lidí baví se hádat s nima. :mrgreen: Až dostanou všechny ban, tak to tady taky skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.7.21 09:48
@inkakřivák píše:
@robínek A jsme v kruhu. Zde logiku uznáš. Ovšem logiku - měli být pojištění a hotovo dvacet, to ti přijde neempaticke. Co když v tom jednom domě nebude bydlet Pedrous, ale osamělá matka, které zemřelo letos dítě a druhé má diagnózu leukémie? Já vím, že je to argumentační faul, ale stát se to může. Taky se to vstřebá? Ta žena přijde o všechno stejně jako ti lidé zde. Proč oni pomoc této výše dostanou a ona ne? Předpokládám, že obec by ji nějakou částkou pomohla, ale nikdy ne tolik.
Mimochodem pamatujete výbuch paneláku v Přerově? Co myslíte, kolik dostaly ty rodiny? Stačí zagooglit. Je to jednoduše nefér. To už je stokrát lepší to, co psala Lenka, že funguje u nich. Každému potřebnému.

Nic takového jsem nikde nenapsala. Napsala jsem, že podle mě současná pomoc nebude znamenat, že by se do budoucna lidi houfně vykašlali na pojistky, spíš to bude naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
1.7.21 09:51

@robínek Anebo naopak by do jejich diskuze chodily empatické duše házet pobliony. Prostě veřejné fórum. A asi takto - těm lidem bych klidně šla házet lopatou. A přesto bych si klidně dál myslela, že jsou nezodpovědní. A zde to můžu třeba i říct, protože pochybuju, že sem chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
1.7.21 09:54

@robínek No to bych se divila. Povodně 1997, 2002 a další menší. To malé tornádo v Litovli, a vidíš, pořád nejsou lidi pojištění. Protože,,nám se to stát nemůže"? Prostě prvotní šok, hrůza, plány, pak přijde nutná práce a postupné zapomínání a hotovo. Je to pořád dokola, lidé zůstávají stejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 09:55
@inkakřivák píše:
@robínek Anebo naopak by do jejich diskuze chodily empatické duše házet pobliony. Prostě veřejné fórum. A asi takto - těm lidem bych klidně šla házet lopatou. A přesto bych si klidně dál myslela, že jsou nezodpovědní. A zde to můžu třeba i říct, protože pochybuju, že sem chodí.

Přesně tak, proto taky nikdo druhou diskuzi teď nezaloží.
Já si myslím, že kdyby bylo něco takového založeno, psalo by tam mnohem více lidí, kteří jen čtou a souzní s tím názorem. Ale taky by tam bylo mnohem více poblionů.
Vidím to stejně jak Ty. Kdybych neměla děti, o které se musím postarat, klidně bych jim šla v rámci možností pomoct i fyzicky. Ale budu si dál myslet něco o nezodpovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 09:59
@robínek píše:
Ale takhle by to nebylo. ;) Vzhledem k osobnostnímu nastavení těch uživatelek je jasný, že potřebují konflikt, exhibici a dohadovačky, aby vynikly. Kdyby si založily svoje vlastní vlákno, tak by buď za chvíli zaniklo, protože by je to nebavilo, nebo by se začaly hádat mezi mezi sebou a nakonec se vzájemně požraly, takže by skupinka zase zanikla. Tady mají všechno: pocit, že jsou výjimečné, protože jdou proti proudu, ten adrenalin, že se můžou dohadovat, a navíc aspoň na chvíli pocit, že našly kámošky. Tak trochu empatie, chlape, nech je, ať si hrajou. A buďme upřímní, bez nich by asi zaniklo i tohle vlákno, protože zase spoustu lidí baví se hádat s nima. :mrgreen: Až dostanou všechny ban, tak to tady taky skončí.

To si myslíš. Já třeba nemám čas ani potřebu cyklit diskuze.
A vidím to jinak. Prostě hon na Lucenku. Všichni ostatní si můžou napsat, co chtějí, ale když napíše ona, každý to honem hlásí. Až ji admin požádal, ať si jde povídat jinam. Podle mě úplně zbytečně a neprávem.

Ohledně tohoto tématu mě zajímají ty praktické věci okolo, protože jsem zjistila, že pořád je co vylepšovat, aby člověk zabránil větším dopadům materiálním i finančním, kdyby se něco podobného stalo.

Jestli si myslíte, že moudra někoho tady budou vytesaná věčně, těžko. Dřív nebo později zapadne každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.7.21 09:59
@inkakřivák píše:

Podle této logiky by za chvíli každá pomoc byla nespravedlivá, protože určitě někde na světě existuje někdo, komu nikdo nepomohl. Řeší se to prostě různě, já jsem jen chtěla říct, že když společnost pomůže velkému množství lidí, kteří jsou v průseru, tak je to v podstatě prevence budoucích problémů, které by nastaly, kdyby se nepomohlo. Tohle dilema jsem měla taky, že se kolikrát pomáhá jen v případech, které jsou medializované, ale o spoustě kolikrát horších se neví. Vzhledem k tomu, že nemám čas aktivně vyhledávat lidi v problémech a přemýšlet, jak jim pomoct, vyřešila jsem si to tak, že už roky přispívám pravidelnou měsíční částkou jedné neziskovce, kterou považuju za spolehlivou. A z jejich zpráv pak vidím, že opravdu nepomáhají jen medializovaným případům. Jasně, možná někdo namítne, že se nato třeba nedá stoprocentně spolehnout a bůhví, jak to ve skutečnosti je, ale to už jsem ochotná riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.7.21 10:02
@inkakřivák píše:
@robínek No to bych se divila. Povodně 1997, 2002 a další menší. To malé tornádo v Litovli, a vidíš, pořád nejsou lidi pojištění. Protože,,nám se to stát nemůže"? Prostě prvotní šok, hrůza, plány, pak přijde nutná práce a postupné zapomínání a hotovo. Je to pořád dokola, lidé zůstávají stejní.

Ano, kdo by se pojistil předtím, udělá to zas, a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75745
1.7.21 10:02
@inkakřivák píše:
@robínek Anebo naopak by do jejich diskuze chodily empatické duše házet pobliony. Prostě veřejné fórum. A asi takto - těm lidem bych klidně šla házet lopatou. A přesto bych si klidně dál myslela, že jsou nezodpovědní. A zde to můžu třeba i říct, protože pochybuju, že sem chodí.

Přesně to mi bylo jasné a proto jsem se do zakládání nového vlákna nehrnula.
Ani na chvíli mě nenapadlo zakládat uzavřenku - baví mě právě ta různorodost názorů a čerstvý luft v otevřených, uzavřenky jsou na osobní špitáníčko.
Jasně, že by v ten moment jela dvě paralelní vlákna se stejným obsazením, řešící tutéž tematiku, z nichž by se diskutující vzájemně vykazovali do tábora modrých či červených dle názorového proudu :mrgreen: :jazyk:
Určitě super zábava, ale zas takovýho času na ty internety přece jenom nemám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
1.7.21 10:12
@mimart píše:
Martinka? Vloni před Vánoci… :,(?

Ne, tohle už je „delší“ dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
1.7.21 10:21
@Pears206 píše:
Není to o závisti. Zrovna takovým lidem přispívat taky nechci, ač je to velmi smutné. Už proto, že jim přispěje hodně lidí, neznalých sociálního systému. Zvlášť, když jsou v tom děti, působí to dojmem, že budou o hladu, nebudou. Ono sice chvíli trvá, než se sirotčí a vdovský důchod vyřídí, ale potom se vyplácí zpětně ode dne úmrtí té osoby. Pokud někdo zemřel při výkonu rizikového povolání, rodina dostane ještě peníze z pojistky z práce. Tito lidé potřebují překlenout jen začátek. Sdílím názor, že se na ně prostřednictvím sbírky vybere neúměrně moc peněz, které by měly být použity jinde, jak se všechno vyřídí a suma z pozůstalostních důchodů přistane na účtu.A je jen dobře, že lidi přemýšlí nad pojistkami a důchody a uvědomí si včas, že rodina bude zabezpečena. Neposílají bezhlavě své peníze do každé sbírky. Nevidím v tom hyenismus ani závist. Jen racionální uvažování.

Však jim přispívat nemusíš, není to ničí povinnost, byla to dobrá vůle lidí ze vsi, kde se ten muž narodil, pokračoval svůj dospělý život se svojí rodinou, byl oblíbený, pro obec toho dělal víc než dost a okolnosti jeho smrti byly hodně nešťastný, to je celý. Od závistivců to nebylo žádný racionální uvažování, ale čirá závist, která kapala z každýho jejich slova „kolik se tak mohlo vybrat“ a „co s těma penězma bude dělat“, do toho jim fakt není vůbec nic. Ano, dostala peníze z pojistky, ale vzhledem k okolnostem úmrtí to trvalo více než rok, akce se udělala ještě před pohřbem, takže měla peníze v hotovosti ihned k dispozici, o což nám většině šlo. Jo, jsem ráda, že některým lidem nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
1.7.21 10:22

Děkuji za tuto diskusi, dost jsem se naučil…
Až příště zakopnu o chlapa, kterej má v ledvině zapíchnutou kudlu a zlomenou ruku, jak mu z ní rvali peněženku, vynadám mu, že je nezodpovědnej a nakopnu ho do koulí…
Pak si postěžuju, že na tom vydělá, páč ledvinu mu transplantujou zdarma a ještě mu zůstane dranžírák, kterej mě nikdo nedá… 8) 8) 8)
Tím zde končím… Nazdar, tvá Máňa… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.7.21 10:23
@inkakřivák píše:

No, a teď je právě čas spíš na ty,, lopaty,, ať si myslím, co chci. A o to tu asi šlo. Nenahanim Lucenku, ani nikoho jiného, ona mi nevadí, občas s ní souhlasím. To, že s těmi lidmi cítím neznamená, že nevím, že měli mít baráky pojištěný. S respektem k této pohromě, o tom ale mlčím. Myslím na to, že bez domova je člověk nic. A chápu se lopaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný