Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
1.7.21 02:11

@sirikit Zatím jste si nebyly schopné ani vytvořit samostatné vlákno. Ale k systémovému řešení máte jistě řadu excelentních nápadů.
Za sebe si stále trvám na tom, že řešit s oběťmi jakékoliv tragédie nastavení systému je nehoráznost na entou. A prsit se tím, jak to máš ty, taky. Navíc, když ve skutečnosti nemáš co srovnávat, nebyla jsi tam, nezažila jsi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.7.21 02:26

@sirikit Jako analogii davas sve vlastni pocity a sve vlastni adaptace na dlouhy „stres“ (mam to fakt stejne :kytka: ), empatie nema s timto nic spolecneho. A nadavani postizenym ma byt projevem absence zbytecneho dojimani? Tak to je dobry vtip.
Pokud mas rada analogie, tak me jedna hned napada. Dnes v noci jsem vzhuru od tri. Inzulinova pumpa mela nejake zatmeni nebo co a na chvili prestala dodavat inzulin. Musela jsem pockat, dokud nemam jistotu, ze jsem to vyresila, takze spanek mezitim sel uplne do ha.lu. Cely den na nic a synovi je blbe. Do toho by ted nakracela Lapaloma a rekla mi, ze jsem kra.va nebo hloupa, ze nicim zdravi synovi, protoze porad za sebou nemam to skoleni na novou pumpu. Jak mi to v tu chvili pomuze? Asi bych ji skocila po krku a byt citlivka, probrecim zbytek dne. Konec pribehu.
Pokud jako reakci vytahujes otazku jak bych ja resila systemove problem, zase michas dve nesouvisejici veci. Tady ji nikdo nevycita, ze nenabizi zadne varianty reseni, radi moc rada. Dokonce tu vesti budoucnost spoustu lidem. :mrgreen:
Kdyz pominu fakt, ze se tu x krat zduraznilo, ze tohle vlakno je ciste kvuli pomoci obetem (pod tim si predstavuju kam treba nasmerovat financni prispevky, info, co je potreba v postizenych oblastech atd…proste to, co ted opravdu pomuze), coz internetove teoretizovani nad tim, jak to systemove problem resit proste neni, tak sem muzu tak napsat maximalne svuj nazor. Uz jsem psala, ze bych se zdrzela konkretizovani na verejnosti, kdo kolik dostane. Ja osobne bych prispela od statu vsem stejne, protoze si nemyslim, ze je v silach to resit spravedlive, ale sbirky bych smerovala prave tem, co udelali tu chybu s nepojistenim. Ale muj nazor na tohle nic nezmeni ani nic neznamena. Do budoucna resit podobne jak v USA podpurnymi programy. :nevim:

Příspěvek upraven 01.07.21 v 02:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.7.21 02:30
@bertoldina píše:
@sirikit Zatím jste si nebyly schopné ani vytvořit samostatné vlákno. Ale k systémovému řešení máte jistě řadu excelentních nápadů.
Za sebe si stále trvám na tom, že řešit s oběťmi jakékoliv tragédie nastavení systému je nehoráznost na entou. A prsit se tím, jak to máš ty, taky. Navíc, když ve skutečnosti nemáš co srovnávat, nebyla jsi tam, nezažila jsi to.

Velmi konstruktivní příspěvek. :kytka:
Přečti si prosím ještě jednou adminovu odpověď na moji otázku.
Vůbec nebylo řečeno, že je třeba zakládat nové vlákno. Toto je diskusní portál a pokud diskutujeme v rámci zákonů tohoto státu a pravidel tohoto webu, plníme přesně účel, pro který byl tento web založen.
Je mi jedno, na čem si trváš ty a pokud to nebude nezbytně nutné, vážně už poněkolikáté nehodlám opouštět rozjeté vlákno jen proto, že TY si jeho obsah představuješ jinak.
Ostatně - ty jsi se na postižená místa podívat byla? ;) A k libovolnému tématu se můžou vyjadřovat jenom ti, kteří diskutovanou událost na vlastní kůži zažili?? 8o
Ale no tak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.7.21 02:38
@sirikit píše:
Vůbec nebylo řečeno, že je třeba zakládat nové vlákno. Toto je diskusní portál a pokud diskutujeme v rámci zákonů tohoto státu a pravidel tohoto webu, plníme přesně účel, pro který byl tento web založen.
Je mi jedno, na čem si trváš ty a pokud to nebude nezbytně nutné, vážně už poněkolikáté nehodlám opouštět rozjeté vlákno jen proto, že TY si jeho obsah představuješ jinak.
Ostatně - ty jsi se na postižená místa podívat byla? ;) A k libovolnému tématu se můžou vyjadřovat jenom ti, kteří diskutovanou událost na vlastní kůži zažili?? 8o
Ale no tak… ;)

No, ja si to znovu precetla a ta tvoje otazka neni zase az tak uplne jasna. Mne prijde, ze ti spis odpovedela tak, ze si o politice muzes diskutovat na emiminu, neresila tohle vlakno. Beru to tak taky proto, ze tu vyzvala x krat k nepleveleni, coz byla reakce prave na tahani politiky do vlakna. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
1.7.21 02:41
@sirikit píše:
Ale no tak… ;)

Admin jsi se ptala, jestli lze to vlákno založit nebo by bylo vyhodnoceno jako nehumánní. Odpověděla ti, že lze diskutovat v rámci pravidel atd., což ja chápu jak souhlas s jeho založením, ne že si tu zas můžete placat játra, jak jste úžasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.7.21 02:47
@Lenka_Hal píše:
@sirikit Jako analogii davas sve vlastni pocity a sve vlastni adaptace na dlouhy „stres“ (mam to fakt stejne :kytka: ), empatie nema s timto nic spolecneho. A nadavani postizenym ma byt projevem absence zbytecneho dojimani? Tak to je dobry vtip.
Pokud mas rada analogie, tak me jedna hned napada. Dnes v noci jsem vzhuru od tri. Inzulinova pumpa mela nejake zatmeni nebo co a na chvili prestala dodavat inzulin. Musela jsem pockat, dokud nemam jistotu, ze jsem to vyresila, takze spanek mezitim sel uplne do ha.lu. Cely den na nic a synovi je blbe. Do toho by ted nakracela Lapaloma a rekla mi, ze jsem kra.va nebo hloupa, ze nicim zdravi synovi, protoze porad za sebou nemam to skoleni na novou pumpu. Jak mi to v tu chvili pomuze? Asi bych ji skocila po krku a byt citlivka, probrecim zbytek dne. Konec pribehu.
Pokud jako reakci vytahujes otazku jak bych ja resila systemove problem, zase michas dve nesouvisejici veci. Tady ji nikdo nevycita, ze nenabizi ruzne varianty reseni, radi moc rada. Dokonce tu vesti budoucnost spoustu lidem. :mrgreen:
Kdyz pominu fakt, ze se tu x krat zduraznilo, ze tohle vlakno je ciste kvuli pomoci obetem (pod tim si predstavuju kam treba nasmerovat financni prispevky, info, co je potreba v postizenych oblastech atd…proste to, co ted opravdu pomuze), coz internetove teoretizovani nad tim, jak to systemove problem resit proste neni, tak sem muzu tak napsat maximalne svuj nazor. Uz jsem psala, ze bych se zdrzela konkretizovani na verejnosti, kdo kolik dostane. Ja osobne bych prispela od statu vsem stejne, protoze si nemyslim, ze je v silach to resit spravedlive, ale sbirky bych smerovala prave tem, co udelali tu chybu s nepojistenim. Ale muj nazor na tohle nic nezmeni ani nic neznamena. Do budoucna resit podobne jak v USA podpurnymi programy. :nevim:

Za sebe - pokud chci vědět, co je potřeba v postižených obcích, nečerpám zcela neobjektivní informace z neověřených zdrojů od anonymních nicků na diskusním webu, ale vyhledám si buď důvěryhodnou charitativní organizaci, u které je jistá záruka, že nebude postupovat chaoticky, nebo www stránky přímo některé z dotčených obcí.
U nás tedy organizovala a organizuje pomoc přímo naše obec, a protože jejímu vedení důvěřuji, darovala jsem přiměřenou částku s tím, že bude doufejme použita účelně. :andel:

Tvému dítěti fakt přeju, ať je to dobrý - tohle musí být šílená bezmoc :zed: :zed: - Ty sama určitě víš, co nejlepšího udělat, a předpokládám, že to rozhodně i děláš.
Já sama za sebe bych, v případě nějakého zanedbání a „dojetí na to“, nemusela čekat, až mi někdo vlepí „já jsem to říkal“.
Vyčítala bych si sama.
Dobře, já nejsem tak ostrá, jako Paloma - ale 70% nepojištěných??
70% majitelů nemovitostí ve vinařské oblasti, kteří opravdu nemají cca 5000 ročně na pojistku? :think:
Já platím něco kolem čtyř a úplný základ to určitě není.
Nemyslím, že by mi někdo řekl něco nového, pokud by naznačil, že to nebylo šetření na tom nejsprávnějším místě.
Než by to vyslovil, mnohokrát bych si to zoufale vyčetla sama. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.7.21 02:53
@bertoldina píše:
Admin jsi se ptala, jestli lze to vlákno založit nebo by bylo vyhodnoceno jako nehumánní. Odpověděla ti, že lze diskutovat v rámci pravidel atd., což ja chápu jak souhlas s jeho založením, ne že si tu zas můžete placat játra, jak jste úžasné.

Odpověděla mi obecně s tím, jestli mi to tak stačí.
Stačí. ;)
Nebudu nutně zakládat vlákno, do kterého nakouknu uprostřed noci, chvíli ráno a pak třeba tři dny ne.
Než jsem se večer vrátila, diskuse zvesela po mnoho stránek jela v tomto duchu a nic nenasvědčovalo zvratu do stylu "do Pánova fošny a do Hrušek tři mixy betonu.. :dance: "
Takže žádný důvod vlákno štěpit.
Jsi zakladatelka?
Jsi admin?
Děkuji, odpovídat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
1.7.21 03:00
@sirikit píše:
Odpověděla mi obecně s tím, jestli mi to tak stačí.
Stačí. ;)
Nebudu nutně zakládat vlákno, do kterého nakouknu uprostřed noci, chvíli ráno a pak třeba tři dny ne.
Než jsem se večer vrátila, diskuse zvesela po mnoho stránek jela v tomto duchu a nic nenasvědčovalo zvratu do stylu "do Pánova fošny a do Hrušek tři mixy betonu.. :dance: "
Takže žádný důvod vlákno štěpit.
Jsi zakladatelka?
Jsi admin?
Děkuji, odpovídat nemusíš.

To nejsi ani ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
1.7.21 03:05
@bertoldina píše:
To nejsi ani ty.

Jistě.
A proto tu diskutuji a nesnažím se organizovat ostatní, kam mají vypadnout, co mají a naopak nesmí psát a co si mají myslet.
Ty tuto ambici máš, žel já ti s ní určitě nepomůžu a i bez tvého požehnání i nadále budu psát, myslet si a přispívat, co a kamkoli uznám za vhodné.
Dobrou. ;) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
1.7.21 03:18
@sirikit píše:
Jistě.
A proto tu diskutuji a nesnažím se organizovat ostatní, kam mají vypadnout, co mají a naopak nesmí psát a co si mají myslet.
Ty tuto ambici máš, žel já ti s ní určitě nepomůžu a i bez tvého požehnání i nadále budu psát, myslet si a přispívat, co a kamkoli uznám za vhodné.
Dobrou. ;) :andel:

O držení se tématu, což je podpora postižených, žádala i adminka. Stejně tak psala, že ostatní se má diskutovat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
1.7.21 03:53

@sirikit Ale on po vás nikdo nechce, aby jste se dojímaly nebo brečely do polštáře, myslím, že by se dalo i přejít, kdyby tady ten váš názor zazněl jednou, ale ty dvě se tady úplně bijou do prsou, jaký jsou frajerky nad věcí v každém příspěvku. A pořád dokola. A to se prostě za téhle situace nehodí, když to má být diskuze o podpoře těmto zasaženým lidem. A nejde ani tak o ten názor, ale hlavně o to jak to podávaj. To je samá babka, šup do duchoďáku, tamten do obecního bytu a ja nevím co všechno, mají šmahem vyřešený. Ale vsadím se, že kdyby se to týkalo jich nebo jejich blízkých, tak by mluvily úplně jinak. Ale hlavně, že teď jsou strašný frajerky nad věcí, mají super nadhled a vidí všechno střízlivě. Jenže kdo tomu má věřit, když se jich to netýká? To prostě pak působí jenom jako silácké řeči a co je horší, výsměch těm lidem, kterých se to týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 05:48
@osvc píše:
Mě to ani nepřekvapuje, tady zemřel nešťastnou náhodou mladý chlap, měl ženu a tři děti, jedno na základce, druhý ve školce a s nejmladším byla doma na rodičáku, našlo se dost lidí, který řešili, hlavně jestli měl pojistku, když se zjistilo, že jo, tak kolik asi dostane :zed: Místní spolek udělal na jejich podporu dobročinnou akci, dala se ke vstupu zapečetěná pokladna, kam dal každý dobrovolný příspěvek, tu ji potom předali, veškerý peníze z jídla a pití se jí taky dali, věnoval to do akce onen spolek částečně s obcí a to se našlo závistivců, na co potřebuje tolik peněz, že měl pojistku, bere vdovský a sirotčí důchody, fakt na :poblion: Jako kdyby je někdo nutil tam chodit a přispívat, přitom ona by dala všechny peníze světa, kdyby tady mohl být… U některých lidi jsem ráda, že jim nerozumím :roll:

Není to o závisti. Zrovna takovým lidem přispívat taky nechci, ač je to velmi smutné. Už proto, že jim přispěje hodně lidí, neznalých sociálního systému. Zvlášť, když jsou v tom děti, působí to dojmem, že budou o hladu, nebudou. Ono sice chvíli trvá, než se sirotčí a vdovský důchod vyřídí, ale potom se vyplácí zpětně ode dne úmrtí té osoby. Pokud někdo zemřel při výkonu rizikového povolání, rodina dostane ještě peníze z pojistky z práce. Tito lidé potřebují překlenout jen začátek. Sdílím názor, že se na ně prostřednictvím sbírky vybere neúměrně moc peněz, které by měly být použity jinde, jak se všechno vyřídí a suma z pozůstalostních důchodů přistane na účtu.

A je jen dobře, že lidi přemýšlí nad pojistkami a důchody a uvědomí si včas, že rodina bude zabezpečena. Neposílají bezhlavě své peníze do každé sbírky. Nevidím v tom hyenismus ani závist. Jen racionální uvažování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 05:52

@sirikit Prosím, je někde ta uzavřená skupina? Taky bych ráda diskutovala racionálně o věcech okolo, bez toho, aby mě furt dokola někdo korigoval a přikazoval mi, co smím a nesmím psát.

Naprosto souhlasím s Tvým příspěvkem výše. Ač je to velmi smutné, otevírá to spoustu zajímavých témat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.21 05:58
@Matt 02 píše:
@sirikit Ale on po vás nikdo nechce, aby jste se dojímaly nebo brečely do polštáře, myslím, že by se dalo i přejít, kdyby tady ten váš názor zazněl jednou, ale ty dvě se tady úplně bijou do prsou, jaký jsou frajerky nad věcí v každém příspěvku. A pořád dokola. A to se prostě za téhle situace nehodí, když to má být diskuze o podpoře těmto zasaženým lidem. A nejde ani tak o ten názor, ale hlavně o to jak to podávaj. To je samá babka, šup do duchoďáku, tamten do obecního bytu a ja nevím co všechno, mají šmahem vyřešený. Ale vsadím se, že kdyby se to týkalo jich nebo jejich blízkých, tak by mluvily úplně jinak. Ale hlavně, že teď jsou strašný frajerky nad věcí, mají super nadhled a vidí všechno střízlivě. Jenže kdo tomu má věřit, když se jich to netýká? To prostě pak působí jenom jako silácké řeči a co je horší, výsměch těm lidem, kterých se to týká.

Brzdi, nemůžeš vědět, co tady kdo prožil a komu co bylo naloženo. Nevšimla jsem si, že by tady někdo zpochybňoval hloubku tragédie. Jen tu píší realisticky o faktech. A diskuze se přirozeně rozvíjí. To, že si někdo chce psát i o faktech okolo, neznamená, že má život jak na růžovém obláčku, že nic tragického neprožil a že na tuto nešťastnou událost podle svých možností nepřispěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13006
1.7.21 06:30

@Matt 02 No pockej, na obecnim byte nebo duchodaku prece neni nic spatneho. Tady se to taky tak resilo, ano, byly to jednotky pripadu a dokonce to nekdy bylo i jen docasne, ale dobre reseni to snad je. Kazdy nebude mit silu nebo penize na opravu nebo stavbu, nebo nebude chtit pri te oprave bivakovat v nouzovych podminkach se seniorem o berlich, treba.

I kdyz ty penize v tomhle pripade mozna problem nebudou, stat se zatim tvari, ze tu podporu poskytne. A musim priznat, ze myslenka Palomy na nejake to formalizovani podminek podpory pro vsechny, me zaujala, nikdy jsem nad tim nepremyslela, ale v tomhle ma pravdu. Kdyby se to tornado prohnalo po polich a poskodilo jen deset domu a dva z toho spadly, myslis, ze by se pred kamerami producirovali clenove vlady a slibovali takovou podporu? Ani nahodou, a prece by to pro ty lidi nebyla o nic mensi tragedie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný