Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
30.6.21 21:36
@Moise píše:
Hledala jsem… a pardon za mystifikaci, spojily se mi asi dva příběhy do jednoho 8o
Jsou to tihle manželé - https://www.idnes.cz/…ci_misl/foto Dítě už mají.
Ale číslo účtu přímo na ně jsem nenašla.

po kliknutí na odkaz se mi vybavilo, že už jsem je někde viděla. A dohledala jsem

https://www.donio.cz/PomocPoTornadu?…

• Citovat
  • Upravit
Ibi
4168
30.6.21 21:39

@Kelsey teda, to je mazec :oops: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
30.6.21 21:47
@smajlik345 píše:
po kliknutí na odkaz se mi vybavilo, že už jsem je někde viděla. A dohledala jsemhttps://www.donio.cz/PomocPoTornadu?…

tolik smutných příběhů :?
ta organizace je důvěryhodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.6.21 22:01
@Moise píše:
tolik smutných příběhů :?
ta organizace je důvěryhodná?

Za sebe mohu říct že Ano je. Nepřispívala jsem tedy přes tuto organizaci lidem zasažením tornádem (těm jsem přispěla v jiné organizace, ale asi budu i tady)
Ale v minulosti už jiným lidem, kteří potřebovali pomoc jsem přispěla a ano peníze dostali.
Jednou jsem dokonce peníze poslala pro jednoho pána. Ten ale po nějaké době po ukončení sbírky umřel a jeho manželka nás (co jsme přispěli) poprosila a vysvětlila situaci zda si může peníze nechat. Organizace by jinak peníze vracela, protože pan umřel. Takže jsem přímo mluvila i s lidmi, kteří mají tuto organizaci na starost. A peníze ze sbírky nakonec zůstali manželce

• Citovat
  • Upravit
1494
1.7.21 00:13
@osvc píše:
Mě to ani nepřekvapuje, tady zemřel nešťastnou náhodou mladý chlap, měl ženu a tři děti, jedno na základce, druhý ve školce a s nejmladším byla doma na rodičáku, našlo se dost lidí, který řešili, hlavně jestli měl pojistku, když se zjistilo, že jo, tak kolik asi dostane :zed: Místní spolek udělal na jejich podporu dobročinnou akci, dala se ke vstupu zapečetěná pokladna, kam dal každý dobrovolný příspěvek, tu ji potom předali, veškerý peníze z jídla a pití se jí taky dali, věnoval to do akce onen spolek částečně s obcí a to se našlo závistivců, na co potřebuje tolik peněz, že měl pojistku, bere vdovský a sirotčí důchody, fakt na :poblion: Jako kdyby je někdo nutil tam chodit a přispívat, přitom ona by dala všechny peníze světa, kdyby tady mohl být… U některých lidi jsem ráda, že jim nerozumím :roll:

Martinka? Vloni před Vánoci… :,(?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
1.7.21 00:13

Omyl, 2× posláno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 00:21
@Oli.Lyon píše:
Empatie. Ta ti chybi. Ta omáčka okolo je zbytečná.

Ta omáčka okolo jsou fakta.
Paloma píše naprosto realisticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 00:32
@LaPaloma píše:
@Oli.Lyon Není, nemůžeš vykládat kokotiny, když jsi se na konkurenčním vlákně projevovala tak, jak ses projevovala. Pár lidí ti psalo něco o ohleduplnosti.

Napadlo mě přesně to.
Svého času v koronáči by empatie byla poslední označení, které bych s Oli spojila, ale znovu - vzájemné napadání a vytahování zašmudlanýho prádla z jiných vláken mi přijde celkem zbytečné z libovolné strany.
Fakt jsem si tu nevšimla nikoho, kdo by zpochybňoval hloubku tragédie postižených.
Ale i kdyby se všichni empaticky spojili a postavili nové domky současným postiženým, neřeší to případná budoucí neštěstí, způsobená „zásahem vyšší moci“.
A přesně o tomhle Paloma a někteří ostatní píšeme.
Voláme po potřebě systémového řešení - a já bych od Vás s citlivým srdíčkem na dlani ráda četla, jak byste řešili podobné tragédie Vy.
Vždycky do skonání věků na všechny shořelé, odfouknuté, zaplavené domy přispěje stát a postaví se nové?
Ať už spadne jeden, nebo se zaplaví čtvrtina republiky?
Ano?
Super, kde na to republika bude brát?
Ne?
Proč ne?? 8o Proč někomu ano a někomu ne??
Od jakého počtu zničených střech a zmařených lidských životů se bude přispívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.7.21 00:50

Zaslechla jsem včera, že kdo přijme pomoc od státu, musí se pojistit. Chytla jsem to z TV tak na půl ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 00:53
@Popeladym píše:
Zaslechla jsem včera, že kdo přijme pomoc od státu, musí se pojistit. Chytla jsem to z TV tak na půl ucha.

https://www.lidovky.cz/…n_domov_lros

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
1.7.21 01:02
@sirikit píše:
https://www.lidovky.cz/…n_domov_lros

Díky. :kytka: To je naprosto spravné.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 01:08
@Popeladym píše:
Díky. :kytka: To je naprosto spravné.,

Ale dva dny staré, tak bůhví, jaká bude finální verze. :roll:
Jinak nutnost pojištění naprosto schvaluju - psala to tu myslím @jkra - něco jako povinné ručení nebo povinné zdravotní pojištění by bylo podle mě velmi rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 01:35

A než to zase zalomím, ještě k tomu obviňování tady z nedostatečné citlivosti a empatie.
Odjinud.
Dlouhodobě (zatím horizont cca 15-20 let) se starám o opravdu hodně nemocné rodiče 80+.
Paralyzující hrůzu při tahání některého z nich hrobníkovi z lopaty, bílého tátu, „tekoucího dovnitř“ a zpanikařenou mámu, krvácející mi v autě ve velkém z obličeje po nepatrném chirurgickém zákroku, zatímco já se snažím promotat do špitálu páteční špičkou, znám velmi dobře. (oba trpí nezávisle na sobě poruchou srážlivosti krve, každý jiným typem, efekt stejný)
Občas jsem spešl mámou obviňována z téhož, z čeho pragmatici tady.
Protože se málo hroutím a vůbec nebrečím, když jde o život. Beztak je mi jich málo líto. Jenom jako stroj dělám, co je potřeba udělat, a na chvíli se sypnout si dovolím, až když je ohrožený rodič šťastně stabilizován na JIPu - ale to ohrožený rodič neví.
Zatím se kouzlo vždycky podařilo. :andel:

Jenže lidi, čemu asi tak pomůžu, když se rozbulím a budu říkat, že to je hrozný?
(A už vůbec mi nepomůže, když mi okolí popřeje, ať se držíme)
Navíc - tohle není jednorázovka, jakože dupnem na zubatou, co se volizuje v koutě, a všecko dobře dopadlo.
Je to běh na dlouhou trať, běžná péče, lítání po doktorech, nákupy, hygiena… když budu poplakávat, jak je to těžký, nepomůžu vůbec ničemu, sobě nejmíň.
Je potřeba den za dnem naprosto rozumově plánovat, vymýšlet alternativy A., B., C., snažit se péči o osoby blízké skloubit i s vlastní prací a nějakým tím osobním životem… a rozpliznout se v lítosti, jak to mají moji nebližší těžký, modřiny, výrony, bolí je to… nepomůže vůbec nikomu..
Nejde o hurá akci, teď se dojmu, podám výkon a utřu pot z čela.
Můj běh na dlouhou trať navíc rozhodně dobře nedopadne, to je jasné. :?
Každopádně pulzující srdíčko na dlani a slzy dojetí jenom zpomalují.
Naopak pragmatismus a jistá, zdánlivě chladná odtažitost (nemyslete si, že svěřený důchodce je vždy dobře naladěn a nevylívá si svoji bezmoc na svém pečovateli) udržují mechanismus v chodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.7.21 01:53

@sirikit A tohle ma s necitlivosti LaPalomy neco spolecneho? Nema. Michas hrusky s jabkama.
Ziju podobne, ovsem za racionalni pristup nepovazuju, ze lidi v zivotnim pruser. u nazvu hlupaky bez ohledu na okolnosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
1.7.21 02:01
@Lenka_Hal píše:
@sirikit A tohle ma s necitlivosti LaPalomy neco spolecneho? Nema. Michas hrusky s jabkama.
Ziju podobne, ovsem za racionalni pristup nepovazuju, ze lidi v zivotnim pruser. u nazvu hlupaky bez ohledu na okolnosti. :roll:

Já vidím zřejmou analogii.
Paloma ani já se zbytečně nedojímáme a už vůbec nedáváme to, jak nás cizí tragédie případně zasáhla, na odiv - protože alespoň mně to připadá často jako laciné gesto typu „podívejte, jak s těmi lidmi cítím“ (a jak jsem tím pádem dobrý člověk :andel: ).
Pokud to někdo dělá, jeho věc, ale ať mě prosím netlačí k témuž. :kytka:

Zkus mi prosím odpovědět na otázku z jednoho z předchozích příspěvků.
Jak bys řešila podobná neštěstí systémově do budoucna?
Rovnou, velkorysou pomoc státu plošně všem?
A pokud ne, proč tedy jenom někomu?
Pokud ano - může si tato země v dlouhodobém horizontu podobnou štědrost dovolit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný