Katastrofa na Moravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4998
26.6.21 19:41
@LaPaloma píše:
Každý je svého štěstí strůjcem, platí to i na tohle.

Já ti nepřeju nic zlýho, ale s těmahle výrokama bych byla hooodně opatrná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39009
26.6.21 19:45

Tady prispevek z Hodonina, co je aktualne potreba
 https://m.facebook.com/story.php?…

A co naopak potreba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.6.21 21:27
@fera21 píše:
Jen tak pro doplnění. Té paní je 86 let, ale v mentální a fyzické kondici byla v takovým stavu, že dobrá půlka lidí o dvacet let mladších je na tom mnohem hůř. S kolečkama tam odvážela suť po té, co záchranářům ráno napekla buchty. U ní bych té rekonstrukci věřil.

Já taky znala lidi, co byli mentálně v mnohem lepší kondici než třicátnice a dokonce jsem viděla mnohem větší chuť k životu. Ale málo platný, když má někdo věk a je sám, tak domy rekonstruovat asi nebude. Ale může, pokud v tom uvidí smysl pro zbytek života. Já bych ho neviděla, kdybych byla vdova a ještě se vzpamatovávala ze smrti svého dítěte. Já bych byla ráda za tu urnu, že jí mám a že někde snad budu bydlet.
Jelikož mám stavbu i rekonstrukci domu za sebou, tak vím, že nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.6.21 21:37
@Julča001 píše:
Já ti nepřeju nic zlýho, ale s těmahle výrokama bych byla hooodně opatrná. ;)

Já teda za každý špatný rozhodnutí zaplatila. Vím, že to platí. Jsou věci, kde se šetřit nevyplatí a kde má vítězit rozum.
Stejně tak platí Nikdy neříkej nikdy, pak jsem u jedné známé viděla dobře fungovat přísloví Odříkaného chleba největší krajíc. A v příbuzenstvu např. strach z operace způsobil tak hrozné komplikace, že se mi potvrdilo : Strach je špatný rádce.

A jinak nemám ráda, když ze sebe lidi dělají chudáky a říkají, že na něco nemají, když je jasné, že mají. Když máš byt, máš být pojištěná na způsobené škody sousedům a na svůj majetek v bytě. Když máš dům, tak škody sousedům asi nepotřebuješ tak výrazně, ale svůj majetek by měl mít každý pojištěný. Navíc pojišťováci jsou dotěrní a sami atakují lidi, aby si vylepšili pojistky. Ono to není tak, že lidi mají 15 let staré pojistky.
Mně hrozně vadí, jak se tu všeobecně očekává, že se budou starat ostatní o soukromé věci jedince. Lidi ztratili pocit vlastní zodpovědnosti za svoje věci. Ne všichni, ale hodně jich je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
26.6.21 22:06

Specialne pro tu pani je zvladt vyhlasena sbirka. Byla o ni reportaz uz vcera a hodne lidi pry pak volalo, ze ji chteji prispet, tak Adra (mam ten pocit) vyhlasila ucet jen pro ni. Ona ma jeste jednoho syma, ale ten je nemocny, roztroušená skleróza nebo tak neco. Neni pojistena, protože to ten mrtvy syn nechtěl. Ona to chtela pojistit ted, ale nestihla to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
26.6.21 22:41
@LaPaloma píše:
Já teda za každý špatný rozhodnutí zaplatila. Vím, že to platí. Jsou věci, kde se šetřit nevyplatí a kde má vítězit rozum.
Stejně tak platí Nikdy neříkej nikdy, pak jsem u jedné známé viděla dobře fungovat přísloví Odříkaného chleba největší krajíc. A v příbuzenstvu např. strach z operace způsobil tak hrozné komplikace, že se mi potvrdilo : Strach je špatný rádce.A jinak nemám ráda, když ze sebe lidi dělají chudáky a říkají, že na něco nemají, když je jasné, že mají. Když máš byt, máš být pojištěná na způsobené škody sousedům a na svůj majetek v bytě. Když máš dům, tak škody sousedům asi nepotřebuješ tak výrazně, ale svůj majetek by měl mít každý pojištěný. Navíc pojišťováci jsou dotěrní a sami atakují lidi, aby si vylepšili pojistky. Ono to není tak, že lidi mají 15 let staré pojistky.
Mně hrozně vadí, jak se tu všeobecně očekává, že se budou starat ostatní o soukromé věci jedince. Lidi ztratili pocit vlastní zodpovědnosti za svoje věci. Ne všichni, ale hodně jich je.

Pokud nebyli pojištění, tak na to doplatí zase jen oni, není třeba jim dělat ještě nějaké kyš kyš. Taky jsem za běžných okolností všema deseti pro osobní odpovědnost jednotlivce. Ale spíš jsem reagovala na to tvrzení každý svého štěstí strůjcem v obecném smyslu. Můžeš udělat maximum a někdy prostě neovlivníš vůbec nic. Třeba to, kudy půjde tornádo. Já bych o domov fakt přijít nechtěla, i kdybych těch pojistek měla třeba 20 :nevim: A ti lidi si to prostě nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.6.21 22:43
@Julča001 píše:
Pokud nebyli pojištění, tak na to doplatí zase jen oni, není třeba jim dělat ještě nějaké kyš kyš. Taky jsem za běžných okolností všema deseti pro osobní odpovědnost jednotlivce. Ale spíš jsem reagovala na to tvrzení každý svého štěstí strůjcem v obecném smyslu. Můžeš udělat maximum a někdy prostě neovlivníš vůbec nic. Třeba to, kudy půjde tornádo. Já bych o domov fakt přijít nechtěla, i kdybych těch pojistek měla třeba 20 :nevim: A ti lidi si to prostě nezaslouží.

Já nedělám kyš kyš. Já si myslím, že to je osud. Na každého něco čeká. A tohle je lepší než třeba těžká nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
26.6.21 23:10
@LaPaloma píše:
Já nedělám kyš kyš. Já si myslím, že to je osud. Na každého něco čeká. A tohle je lepší než třeba těžká nemoc.

To nemyslíš vážně, že ne? Třeba posttraumatická stresová porucha ti asi nic neříká, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 23:20
@matkabagristy píše:
@Kelsey posilam hodne sil :hug:

Děkuji. Přišla jsem o celou diplomku :,(. Měla jsem ji v práci v počítači. Něco mám v emailu. Ale ne celou. Nebude, kdy a kde to psát znovu. Se. u na to. Nemáme školu. Nevím, kde budeme pracovat. Kde vezmeme děti. Včera jsem tam teda vlezla, když jsem viděla, že uklízečka tam jde. Jsem si chtěla zachránit třídníci a noťasy učitelkám. A dneska mi volala vedoucí uč., Že hasiči tam vlezli. Vytřeštili oči na strop. Je přes něj vidět na nebe. A okamžitě ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 23:26
@lucenka píše:
Ale ona věří. Už je to zmapované i od policejních dronů. Ale oni zatím neví, kolik uvolnit celkově peněz, protože něco pokryjí pojistky. A je dost naivní si myslet, že rekonstrukci domů lidem zaplatí jen tak stát. Neměl by. Ten by se měl primárně postarat o infrastrukturu, o rekonstrukci školy, apod., ale o financování rekonstrukce domů by se měli postarat majitele nemovitostí z pojistky. Pokud ji neměli, tak je to smutný, ale je to jejich hloupost a neměli by to odnášet ostatní daňový poplatníci. Státní pokladna totiž není bezedná.

Ty jsi to nepochopila. Nejde o peníze, ale její způsob vyjádření. Nebo je to tím, že jsem unavená a podrážděná. Tak třeba nechápu já její slovní vyjádření. To je jedno. Nemám určitě chuť se dohadovat a ani nad tím přemýšlet. My máme pojistku. Řeší se to. Jeste teda nikoho od nich nikdo neposlal. Asi nestíhají. Nedivím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.6.21 23:30
@bertoldina píše:
To nemyslíš vážně, že ne? Třeba posttraumatická stresová porucha ti asi nic neříká, co?
Jsou to jenom majetky. Život jde dál.V tomhle případě jde dál u všech kromě 5 lidí. Mohlo to být ještě horší. Máme štěstí, že tu lidi stavěli z cihel a ne dřevostavby. Mrtvých mohlo být ještě více. A taky to není takový rozsah škod jako byly povodně.

Navíc - tohle se může kdykoliv zopakovat. Druhý den to bylo v Lounech. Není možný se na tom totálně rozložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.21 23:42

Děkuji všem za různé nabídky. Jste hodní. Vážím si toho. My v tuhle chvíli nic nepotřebujeme. Včera a dneska nám pomohlo tolik lidí fyzicky. Jsou na tom daleko hůř lidi. My to postupně zas opravíme. Materiál řešíme. Nám spadnul na barák od souseda, který má mnohem větší dům štít. Takže musíme začít tím, že musí sundat všechny latě. Některé jsou stejně polámané. Dát tu novou fólií pod to, protože tahle je potrhaná, latě dát zpět a můžeme položit krytinu. Až bude tohle. Bude první krok hotový. Někdo se nemá, kde by se vrátil. Nemají co opravovat.
Jediné co potřebujeme, ať obec zajistí místo, kde se svezou pračky a bude se dát prát. Byla jsem dneska za starostou. Nabídla jsem jim i naši. Řeší to, ale je toho moc k řešení. První se musí odvézt ten bordel před domy. Pak budou řešit tohle. Děcka máme v bezpečí odkloněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
26.6.21 23:44
@LaPaloma píše:
Jsou to jenom majetky. Život jde dál.V tomhle případě jde dál u všech kromě 5 lidí. Mohlo to být ještě horší. Máme štěstí, že tu lidi stavěli z cihel a ne dřevostavby. Mrtvých mohlo být ještě více. A taky to není takový rozsah škod jako byly povodně.Navíc - tohle se může kdykoliv zopakovat. Druhý den to bylo v Lounech. Není možný se na tom totálně rozložit.

Tohle je zcela zbytečná a hloupá bagatelizace.

Naštěstí zapojené instituce i organizace mají snad dost zkušeností na to, aby zajistily dlouhodobou pomoc i podporu i po psychické stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
27.6.21 00:02
@LaPaloma píše:
Já nedělám kyš kyš. Já si myslím, že to je osud. Na každého něco čeká. A tohle je lepší než třeba těžká nemoc.
:roll: to všechno myslíš vážně? hraješ si na pánaboha? ty tvé výroky vyznívají tak, jako by si ti lidé za to tornádo mohli sami :nevim:
povýšené, arogantní výlevy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.6.21 00:06

@LaPaloma
My pojistku pochopitelně máme. Hlášené to je. Nafoceno máme vše. Zatím likvidátor osobně nepřišel. Mají hodně práce. My máme barák v centru obce, kde to bylo prostě silnější. Kraj obce to vůbec nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný