Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já bych ani neřekla, v naší diskusi (psychika snažilky) je to tak půl na půl. Prej při početí vzniká dalko víc kluků, snad 120: 100, ale protože kluci méně vydrží, tak se to v průběhu těhotenství zredukuje na 102:100 ve prospěch kluků. Ti pak ještšě promřou při adrenalinových sportech, takže ve 2Oti se to vyrovná a v 5Oti už je víc žen.
tak už zase šwpinění a nervy, hemato na UZ nemám, ale krev v deloznim hrdle ano, pry nic vazneho, ale jsem zas na nervy..... díiko i polacenta ok, vč screeningů
No vidíš, prcek je ok, tak je to na tobě … Jj, do srpna daleko ![]()
Už nešpiním, ale řeším žlutavý výtok, podle všeho by to mělo být normální. Škoda že mi neudělal bakterku, když se to zhorší, tak tam naběhnu dřív, mám kontrolu až koncem února.
žlutavý výtok hlásím Pudli taky… A měla jsem ho skoro celá předchozí těhotenství, takže snad dobrý ne??? Držím palečky
Když mě maličko začalo i svědit. Hlavně je ta slipovka furt mokrá. uvidím zítra, kdyžtak se tam vsádlim.
Jo a nesvědí tě s té slipovky? Já teda slipový vložky vůbec nemůžu, mám z nich okamžitě kvasinky a to ať jsou třeba hypertenký bez odéru, ale prostě je nesnesu.
No jak píšeš… Nejen kalhotky, ale i tepláky, neb ten pach opravdu nesnáším, ale intimky mi vážně dělali hroznou neplechu.
My jsme doma marodi, tak zas vlezu, kde se dá
.
Lacenko - a zkoušela jsi pratelné vložky? Jednorázové jsou bělené chlórem a mají nepropustnou vrstvu, takže spousta žen v nich trpí na kvasinky, mykózy, příp. opruzení. Pratelné se dělají s bavlny, biobavlny, bambusu, merino vlny, bouretového hedvábí…
nee a nikdy jsem o nich ani neslyšela. Nejsem EKO ani BIO matka a tak mi některé informace zůstávají skryté i když se jim aktivně nebráním. Ale konkrétně v těch slipovkách máš asipravdu že jsou tak max. chemické a umělé, že dělají mnohdy víc škody než užitku.
Jak to? (Pudloslava snad promine, že jsem hrubo OT, ale zase na výměšky v těhotenství se to taky hodí
).
V podstatě každý e-shop s látkovými plenkami prodává i pratelné vložky. Některé jsou s křidýlky, některé bez, některé mají nepropustnou vrstu, některé žádnou, jsou různých velikostí, materiálů, finanční náročnosti…
Já je používám, protože když dávám dětem látkové pleny, nedává smysl, abych používala sama jednorázovky (eko ale teda nejsem a bio ani omylem, bohužel). Ale znám dost holek, co na tyhle vložky přecházely právě proto, že v jednorázových trpěly na nejrůznější brebery (a taky potom třeba s touhle zkušeností dávaly i dětem látkovky). Nehledě na to, že to leze strašně do peněz.
Moc jsem toho nestihla vyzkoušet, zatím jen obyčajnské Popolini (5ks v balení, cena výborná) a Imse Vimse Night, ale značek je fůra - Haipa-Daipa třeba, MaM, Sckoon, já ani nevím.
Teď se na českém trhu objevila mně hodně sympatická firma a ta má vložky nejrůznějších materiálů (Bundles.cz). Speciálně se mi líbí ty slipovky z buretového hedvábí,
http://bundles.cz/…ie/2-hedvabi
protože buret má antibakteriální a hojivé účinky, používá se k zaléčení opruzenin, nebo u pratelných prsních vložek. Cena je vyšší, ale klidně můžeš zkusit něco úplně obyčejného z bavlny, to je jasné.
Anebo jsou i eko jednorázovky (Natracare), které aspoň nejsou chlorově bělené, ale ty jsem taky nezkoušela.
Akorát všude je nějaký limit na poštovné, ale jestli to máš blízko do Brna, mohla bys natrefit na kamenný obchod. Já vím jenom o Bráně k dětem.
No, anebo můžeš něco sama spíchnout
.
Lentilka a jak se přidělávají do kalhotek? zavíráky? Popravdě moc si neumím představit, že bych prala i vložky - navíc to jsou asi normální vložky na MS, nebo i intimky?
Mě intimky nikdy nevadily, ale možná se v tehu metabolismus mění. No dneska je to lepší, tak nepanikařím a nikam nevolám.
Moc gratuluju, budeme se modlit dále za klidné těhotenství. Mám takový dotaz. Je nějaká statistika co se týče pohlaví při IVF? Všechny co osobně znám, mají kluky, až si říkám, že to není možný. T.