Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
janine24 píše:harpyje chápu, u nás dvojčata nebyly, ale i tak jsem hledala způsob jak se řekněme českýmu stylu IVF vyhnout. Nakonec jsem si zjistila, že nejsme o mnoho jiný než západní státy a že prostě nechat si umělý udělat v DE nebo někde jinde by taky nebylo řešení. Ale asi mě to čekáDíky za přání, jak to dopadlo u vás? Bez asistence nebo s úspěšnou asistencí?
ahoj janine. procitam stare prispevky, tak snad jeste reakci, i kdyz uz asi k ničemu ![]()
je fakt, ze az zase tolik info nemám, ale přeci jen jsem zjistovala, jak to chodí treba v Nemecku, a tam minimalne přístup k „pacientce“ je jiný - minimálně jim vůbec nepřijde divné, když každý druhý pár chce o něčem kolem jejich IVF diskutovat, případně to nějak upravit (počet navržených vajíček k oplodnění, počet embryjí, která mají být zavedena) a především také, že v čechách se vůbec nezamražují vajíčka!!! jen embrya - což tedy jinde ve světě (možná ne všude) zařídit jde, že se zamrazí jen vajíčka - zvlášt když je jich po hyperstimuláku třeba 30, že)
a jak je s vámi? (u nás nakonec přirozeně - po jedné krabičce léků- vyměnila jsem gynekologa a ten -narozdíl od hyper-super skvělého velkého gynekologického centra- nebyl líný udělat i levná trivialní vyšetření- zvedá mi to tlak ještě dneska)
Pudloslavo - já vím, že je to možná plýtvání, ale existují i takoví lidé, kteří nestimulují - v rodině mám jeden příklad, a existují i takoví, kteří se rozhodnou pro zavedení jen jednoho embrya — to rozhodování je ale asi hodně těžký…
EDIT - dočetla jsem a koukám , že se Pudloslavě zadařilo
tak gratuluji!
ahoja, je to ted docela dobre, ale to uz nekolikrat bylo, tak se tak moc neraduji, ale trrosku jsem klidnejsi. kontrolu mam na tri krale, snad mimi zije, soudím podle toho, jak je mi dopoledne soufl a jak mi vadej smrady.
vajicka se nezamrazuji bezne myslim proto, ze vydrzi zamrazena daleko mene nez embrya. zamrazuji se treba mladym holkam, ktere ceka chemoterapie, ale kdyz uz je clovek v programu ivf, tak proc si snizovat sanci
ono z hypertimulaku jsou obvykle vajicka nekvalitni a pocet embryii nebyva o moc vyssi nez normalne. proto mi prijde nefer prodavani nadbytecnych vajec jako darkyne, darkyne by se podle me mela extra nastimulovat
nativni cykly bez stimulace - sance prakticky nula a kazdy pokus vyjde na nejakych 10 000. prave mi o tom psala kamaradka, mela jich nekolik. obvykle bez vajicek, bud se neudela, nebo folik predcasne praskne…u nativu se to neda tak presne nacasovat.
dve embrya _ ja bych byla staStna za dvojcata, jak blecha. jedno embryo bez problemu zavedou, kdyz chces.
harpyje u nás je to takové trochu pokus o řekněme západnější přístup i v rámci IVF, takže máme vybranou a zkonzultovanou hodně přístupnou paní dr. a v lednu nás čeká IUI ![]()
Pudloslavo ať dopadne kontrola dobře a mimi je v pořádku..
no tak s chutí do toho, Janine
- fajn, že jste pokročili!
s těmi dvojčaty máš Pudloslavo pravdu, taky bych byla šťastná za dvojčata- ale jak máme v rodině už několik párů jednovaječných devojčat, tak bych nechtěla riskovat trojky- a stejně nevím, jak bych se nakonec rozhodla, kdyby to všechno nedopadlo jinak…
díky moc harpyje ![]()
Všem a nejen katoličkám řešícím IVF přeju vše dobré v novém roce a hodně požehnání ![]()
ahoja
tak hematom mam vstrebany a ditko prosperuje, tak dekuji Bohu
trojcata -to bych se taky asi bala a nevedela co delat. u nas se to nastesti nevyskytuje, myslim jednovajecna dvojcata. obcas se to stane, vim.
tak super! a jen tak dál. doufám, že netrpíš na nevolnosti - se mi časem začali zajídat i přes veškeré nadšení z těhotenství ![]()
har.
Pudli a neuděláš si nějaký fešný metřík, nebo to raději necháš na později? Doufám že se máš krásně a ostatní nahlížitelky taky.
Ahoj, nevolnosti mám, je to nepříjemné ale za neplodnost bych neměnila. nebliju, jen mám pořád hnusný pocit v puse a furt musím něco uždibovat.
já si asi metřík dělat nebudu, jednat teda samozřejmě netuším jak, ale hlavně vím, jak mě dosavadní rok a půl metříky děsně deprimovaly.
Tak já taky hlasuju pro metřík, ať MY OSTATNÍ vidíme, jak ti to utíká
No, který týden ti teď vlastně utíká? Nebo kdy máš rodit?
teď jsem 11+2 A TP mám zatím 9.8. 2008
za týden mě čeká UZ na NT, což je v podstatě zbytečná záležitost, protože na případnou amnio bych asi stejně nešla - ale nebudu předbíhat
metříkovat asi zatím fakt nebudu, možná to nechci zakřiknout, nevím. Zatím mi to neutíká, jak jsem pořád doma, doufám, že mě už brzy pustí ven.