Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, mám teď ke konci šílený chutě na kafe,mohla bych ho pít pořád a fakt silný, omezuju to na max dva hrnky slabýho za den,ale je to hrůza,mám pocit, že to je to jediný,co mě alespoň na chvíli ještě vzpruží,myslíte, že to kafe je fakt tak nezdravý pro to mimčo???
Co je dneska vlastně zdravé? Já sama za sebe píšu, že jsem kafovala tak, jak jsem byla zvyklá: jedno kafe za den - celkem silné, ráno. Myslím toho tzv. „turka“. Jinak když jsem si dala druhé kafe, tak nějaké instantní a slabší. Ale většinou jsem na kafe chuť moc neměla, tak jsem vlastně toho „turka“ pila zřídka…Mimochodem silné kafe je u mě jeden hrnek o obsahu cca 200 ml a do něj dát 2 vrchovaté lžičky kafe.
Já myslím, že to taková hrůza není, klidně si můžeš dát jedno presso denně. A jestli Nesco, tak těch dvou slabších bych se nebála…
Já piju občas kafe i při kojení a žádné účinky jsem na Samčovi nevypozorovala - že by se mu třeba nechtělo spát nebo tak… Někdy se to nedá, jsem ospalá a potřebuju fungovat, tak si dám. Včera jsem měla za dopoledne dvě
Jít si lehnout už není tak snadné, ale ty můžeš, tak zkus i víc spát a odpočívat a ne se pružit
![]()
Jinak když je to jenom o chuti, dávám si buď Nesco bez kofeinu nebo mám teď koupené bezkofeinové ze Starbucksu - mňam ![]()
dík, no mě se až tak do pátýho měsíce dělalo z kafe vysloveně na zvracení,pak tak normál a teď bych mohla jíst i kávový zrnka… ![]()
Ahoj.Jsem taky na konci těhotenství a v kafi se neomezuji.Ráno na nakopnutí turek a po obědě rozpustné,buď jedno,nebo dvě.V porvním těhotenství jsem taky kafovala a dcera je živá a zdravá
![]()
2 kávy denně jsou určo o.k., víc bych si nedávala. Kofein znemožňuje ukládání vápníku do kostí + nabuzuje (no ale kvůli tomu ho piješ
.
Ahoj,
taky si myslím, že do 2 káv denně je to v pohodě. Víc bych asi nedala. Mě třeba doktorka kávu doporučila na tlak, lepší než brát nějaké léky. Stejné je to s vínem, pokud si dáš 2dc tak se nic neděje. Já jsem se kávě i vínu vyhýbala do 4 měsíce a pak jsem si v klidu dala.
Terko a nepomohlo by něco jako káva? třeba ja jsem velký kafař,ale tu chuť mi naprosto nahradí Caro, fakt mi chutná,dávám si tam teda 3 velké lžičky:-)) jinak souhlas s ostatními 2 kafe denně jsou ok
Ja pila kafe v tehu kazdy den,nekdy i dve denne a v pohode..
radeji si dat kafe nez se stresovat ze mam na nej chut ale dat si ho nemuzu
Ahoj,
já piju rozpustný kafe každý ráno a Sebastian normálně spí. A v těhotenství jsem se v kafi vůbec neomezovala. Doktor říkal, že pokud piju rozpustný s mlékem a ne ty malé picola, tak je to v pohodě. Takže jsem to neřešila. A v kojení mi doktorka taky říkala, že si můžu ráno dát. ![]()