Kávovar - jaký z těchto vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
2.9.25 08:44

@Aries6 A jaký máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
2.9.25 08:45
@Hildegarda98 píše: Více

Ano, přesně ten černý magnifica co máte na fotce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
2.9.25 09:21
@Hildegarda98 píše: Více

Asi tento De'Longhi Magnifica S Ecam 22.112 B

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
2.9.25 09:21

Souhlasím s @Aries6 . Také mame tento DeLonghi a jsem s nim moc spokojená. Latte dělám v napěňovači mléka. Byť ho piju ráda, tak v kávovaru jsem to nechtěla, právě kvůli čištění.
Jinak tento Delonghi jsme měli i v práci, uvařil tak 60 kafí denně, 1× ročně přijel servisák na kontorolu (objízděl všechny kávovary ve firmě) a byl to držák.
My ho máme doma 3 roky, ale uvaří max. 3 kafe denně, ale zcela bez problémů. Jen mlýnek má teda fakt hlučný, ale to všechny kávovary, se kterými jsem přišla do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
2.9.25 09:27

Jak píší holky, záleží co od kávovaru čekáš. My měli delonghi magnifica a napěnovač zvlášť, právě kvůli čištění.

Ale já piji jen latté a děti milují našlehané mléko a kakao, takže po 11letech jsme kopili DeLonghi Eletta Explore, který má nádoby na mléko zvlášť mimo kávovar a celé se dávají do ledničky. Po každé kávě se sám propláchne a nádoba jde jednoduše rozdělat a umýt. Kávovar má dvě nádoby jednu na teplé kávy a jednu na studené kávy. Našlehat studené mléko umí nádherně :srdce: :srdce:

Maximální spokojenost. Napěňovač mléka už nepoužíváme vůbec.

Příspěvek upraven 02.09.25 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
2.9.25 09:29

U nás chce Latte, cappuccino nebo výběr různých jiných káv, kde je i mléko většina návštěv. Nechtěla bych doma žádné další štrachadlo, když to jde rovnou dělat v kávovaru. Žádnou náročnou údržbu napěňovač mléka nevyžaduje. Prostě se normálně umyje po použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.9.25 09:32
@Kelsey1 píše: Více

Jasne, normálně umyje, ale kolik casu s tim člověk stravi, to strachadlo. oplachnu za 10s po kohoutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
2.9.25 09:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Když budu dělat souběžně kávu pro deset lidí, tak to zabere stejný čas, jak mytí pro dva lidi. Nebo jak je psáno výše, že se může dát nádobka do lednice s tím mlékem. On si to kávovar sám po použití proplachuje. Že dáme do lednice, to děláme, když vím, že děcka si půjdou 3-4× za den šlehat mléko. Tak tam naliju rovnou víc do nádobky a po šlehání dají zbytek do lednice. Až mají chuť, tak vytáhnou, jdou zas šlehat. Do večera je nádobka prázdná a umyje se. V neděli ráno jedou nové kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
2.9.25 10:12

Mám Philips a jsem spokojená slouží roky a čištění je nenáročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
2.9.25 10:24

DeLonghi má podle mě hodně nešikovně udělaný zásobník na kávu. Velice snadno se dostanou zrna do prostoru pro mletou kávu. Ne že by někdo omylem nasypal zrnkovou kávu do špatného zásobníku, ale prostě se zavadí rukou, poklop na mletou se lehce posune a jak se sypou zrna, stačí, aby jedno dvě spadly vedle. Člověk si toho ani nemusí všimnout.
Pak se kávovar pustí, praskne pojezd se spařovací jednotkou, a je konec. Může se rovnou vyhodit, oprava se nevyplatí. Na doma asi OK, ale my ho máme v práci, a jak pokaždé s ním manipuluje někdo jiný, tak se nám to stalo už dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.9.25 10:31
@Pamina píše: Více

Tak upřímně, me peijde jako pitomost vubec to, aby mel kavovar zasobnik i na mletý kafe, když ma mlynek, vubec jsem netusila, ze nekdo takove hybridy dělá. Tak to diky za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.9.25 10:32
@Kelsey1 píše: Více

Tak u nas se souběžně dělají tak jedna až dvě… A nejlépe par minut pred pdchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
2.9.25 10:43

Někdy máme větší a někdy menší návštěvy. Už jsme ve fázi, že nosíme kávu k sousedům. Oni mají jakýsi na ty plněné kapsle. Soused kolikrát, že by si dal to naše dobré. Kupuji jim zrnkovou kávu v pražírně. Tak my uděláme velké latté a jdeme rokovat k nim :mrgreen:. Minule se manžel skoro urazil, protože jsem udělala kafe pro souseda. Sedíme u nich a můj říká, kde mám já kafe? Neříkal hlasitě, že chce taky.
Jako v práci nádobku na mléko nepoužívají. Nechce se jim vůbec čistit a uklízečka jim řekla, že to není v její náplni práce, že to dělat nebude. Doma si člověk ošéfuje. U nás se vyplatí. Už jen pro děcka. Vysosají dost šlehaného mléka. Hlavně o víkendech jedou od snídaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
2.9.25 10:56

Tak i všechny Jury, co jsme kdy měli, měli i zásobník na mletou kávu.
A teď jsem schválně koukala na Datart a z automatických kávovarů minimálně 2/3 mohou fungovat i na mletou kávu - včetně značek DeLonghi, Siemens, Philips…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11665
2.9.25 15:24
@Fee-bee píše: Více

Ano, ty jsou fajn. Nejsou náhodou pojmenovaný po bodrým Moravákovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí