Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bývá časově omezená a zaměřená na konkrétní cíle. Pro mě například naprosto nevhodná, ale já mám svoji stálou terapeutku z úplně opačného spektra. V první řadě bych řešila, zda si s terapeutem sednu či nikoliv. Jakékoliv bolesti mohou být psychosomatické.
Záleží, jaké problémy chceš řešit.
Kbt je výborná na expozice, vystavování se situacím, kterých se bojíš…využívá se hodně na různé druhy fobii.
Na některé psychické poruchy může být nevhodná.
Kbt program na uzkosti najdeš zde https://mindwell.cz/programy
Pro samoplatce s kódem 3000kc. Slevový kód napíšou na vyžádání.
Některé pojišťovny proplaci tuto terapii zdarma. Online a jednou týdně s odez ou od terapeuta. Na tom webu najdeš podmínky.
Kdyz jsem se zhroutila po dlouhodobem stresu a rozjela se mi panicka a uzkostna porucha, KBT mě zvedla z gauče, kde jsem „umirala“. Terapeutka mi vysvětlila, jak funguji panicke ataky a dostávala jsem úkoly, které mě postupně začaly aktivizovat.
Terapie zamerena na tady a teď.
Mě v té době hodně pomohla.
KBT mi pomohla na úzkosti, panickou ataku a zvládnout projevy ADHD. Žádná velká introspekce, zkoumání příčin se nekoná, na o není KBT vhodná. Expozice, nácviky, úkoly, jasná struktura, jasně vymezené cíle, výstupy. Za mě super. Ovšem na téma sebehodnoty, sebenenávisti, sebedestruktivity a deprese to u mě nijak nezabralo, ani nemohlo, ale tím, že jsem se zbavila jiných potíží, jsem pak vůbec měla sílu a kapacitu pohnou s dalším. A velmi mi o pomohlo s chronickou nespavostí. takže na úzkosti vřele doporučuju.
Byla jsem a je to skvěle. Je to hodně o vyplňování a o hledání toho jádra proč se to děje. Pocitej s tím ze te doktor rozebere do morku kosti
ale o tom to je se v tom rejpat. Taky jsem hodně brecela a hodně si toho uvedomis. Ale nikdy mi nic nepomihlo víc jak toto. Pochopit co se ve mě děje a proč se to děje… probrali jsme můj život od malá a všechny možné traumata a přicházeli jsme na to kde všude se to formovalo a pak jsme probírali co se děje teď a proč a jak se cítím a co mám dělat. Jak dýchat, plánovali jsme úkoly, expozice, nácvik ataky… ale já sem to měla v rámci nemocnice a každý to KBT děla jinak. Doktor nám říkal ze většinou si dneska už doktoři berou tak nějak od všeho kousek. Zkus a uvidíš za mě top
@jejjej na 6ti týdenním stacionari ve fakultce v Olomouci. Byla jsem na tom moc špatně panicke ataky 24/7. Nejdříve jsem tam nechtěla ale dekuju za to! Je to oddělení 32c můžeš to zkusit. Ale musíš tam spát skrz pojišťovnu a víkendy jsou volné. Je to hodně náročné ale stojí to za to
Ahoj. Zvažuji KBT terapii. Můžete mi napsat vaše zkušenosti, pomohlo/pomáhá vám to? Co se tam dělá? Mám jediný strach, aby se mi během terapie neudělalo zle, vím, že to je o tom, aby se našlo/našla to/ta věc co uvnitř mě mě trápí
Panické ataky, anticipační úzkost.
Mívám závratě ( takový divný tlaky v hlavě) a časté bolesti hlavy…může to být vše k psychice?.