KBT terapie zkušenosti a rada

Anonymní
8.11.23 22:36

KBT terapie zkušenosti a rada

Ahoj. Zvažuji KBT terapii. Můžete mi napsat vaše zkušenosti, pomohlo/pomáhá vám to? Co se tam dělá? Mám jediný strach, aby se mi během terapie neudělalo zle, vím, že to je o tom, aby se našlo/našla to/ta věc co uvnitř mě mě trápí

Panické ataky, anticipační úzkost.
Mívám závratě ( takový divný tlaky v hlavě) a časté bolesti hlavy…může to být vše k psychice?.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
krecik.dzungarsky
8.11.23 22:42

Bývá časově omezená a zaměřená na konkrétní cíle. Pro mě například naprosto nevhodná, ale já mám svoji stálou terapeutku z úplně opačného spektra. V první řadě bych řešila, zda si s terapeutem sednu či nikoliv. Jakékoliv bolesti mohou být psychosomatické.

• Citovat
  • Upravit
2375
8.11.23 23:43

Záleží, jaké problémy chceš řešit.

Kbt je výborná na expozice, vystavování se situacím, kterých se bojíš…využívá se hodně na různé druhy fobii.

Na některé psychické poruchy může být nevhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
8.11.23 23:49

Kbt program na uzkosti najdeš zde https://mindwell.cz/programy

Pro samoplatce s kódem 3000kc. Slevový kód napíšou na vyžádání.

Některé pojišťovny proplaci tuto terapii zdarma. Online a jednou týdně s odez ou od terapeuta. Na tom webu najdeš podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.23 00:48

Kdyz jsem se zhroutila po dlouhodobem stresu a rozjela se mi panicka a uzkostna porucha, KBT mě zvedla z gauče, kde jsem „umirala“. Terapeutka mi vysvětlila, jak funguji panicke ataky a dostávala jsem úkoly, které mě postupně začaly aktivizovat.
Terapie zamerena na tady a teď.
Mě v té době hodně pomohla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.23 08:26

KBT mi pomohla na úzkosti, panickou ataku a zvládnout projevy ADHD. Žádná velká introspekce, zkoumání příčin se nekoná, na o není KBT vhodná. Expozice, nácviky, úkoly, jasná struktura, jasně vymezené cíle, výstupy. Za mě super. Ovšem na téma sebehodnoty, sebenenávisti, sebedestruktivity a deprese to u mě nijak nezabralo, ani nemohlo, ale tím, že jsem se zbavila jiných potíží, jsem pak vůbec měla sílu a kapacitu pohnou s dalším. A velmi mi o pomohlo s chronickou nespavostí. takže na úzkosti vřele doporučuju.

• Citovat
  • Upravit
57
9.11.23 09:27

Byla jsem a je to skvěle. Je to hodně o vyplňování a o hledání toho jádra proč se to děje. Pocitej s tím ze te doktor rozebere do morku kosti :D ale o tom to je se v tom rejpat. Taky jsem hodně brecela a hodně si toho uvedomis. Ale nikdy mi nic nepomihlo víc jak toto. Pochopit co se ve mě děje a proč se to děje… probrali jsme můj život od malá a všechny možné traumata a přicházeli jsme na to kde všude se to formovalo a pak jsme probírali co se děje teď a proč a jak se cítím a co mám dělat. Jak dýchat, plánovali jsme úkoly, expozice, nácvik ataky… ale já sem to měla v rámci nemocnice a každý to KBT děla jinak. Doktor nám říkal ze většinou si dneska už doktoři berou tak nějak od všeho kousek. Zkus a uvidíš za mě top

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
9.11.23 09:41

@Lucinkaamimi kde jsi na tom kbt byla, ve které nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.11.23 09:45

@jejjej na 6ti týdenním stacionari ve fakultce v Olomouci. Byla jsem na tom moc špatně panicke ataky 24/7. Nejdříve jsem tam nechtěla ale dekuju za to! Je to oddělení 32c můžeš to zkusit. Ale musíš tam spát skrz pojišťovnu a víkendy jsou volné. Je to hodně náročné ale stojí to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí