Kde hledat práci na home office?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
O full HO skoro nezakopnes
za posledni rok jsem procetla tak tisic nabidek prace, a všude bylo obcasne, jeden den v tydnu doma, max, co vim, dvě firmy v Plzni maji po zaučení 50%HO. Ted mi napadlo, ze asi pred pul rokem jsem zahledla jednu nabidku, prace pro zahranicni IT firmu, ty jeste obcas mivaji, protoze jde o pozice, na ktere shani lidi z celeho světa.
Ona ta pracovní moralka na plném HO nemusi byt nic slavneho a na valné většině postů je treba jista kooperace s kolegy a vedenim.
Za me jsou to spis vyjimky.
Ja mela fullHO brigadu, infolinka covidova, ale to byla spesl situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Nevím, co jsi dělala do teď a v čem jsi dobrá, to určitě hodně rozhoduje. Ale co vím z reálného světa já, tak na hodně prací, ke kterým stačí sedět u počítače, shání dnes firmy zaměstnance na HO, klidně i na HPP. Protože zájemců o HO práci sice bývá dost, ale najít spolehlivého pracovitého člověka, který bez dozoru dokáže makat, bývá zázrak. Co vím z poslední doby, tak se několikrát jednalo o správu e-shopu co se týče komunikace se zákazníky, přidávání nových položek včetně zpracování grafiky a textů, hlídání stavu skladových položek, atd. Další byla práce s Autocadem, konkrétně zpracovávání výkresů k nabídkám při stavbách domů. Ani jedna z těch pracovních nabídek nebyla zadaná na úřad práce, ani do internetové inzerce typu jobs.cz, protože na to si musí vyhradit hodně času, vybrat v tom materiálu, co z toho chodí, někoho alespoň trochu slušného. Klasicky se to dalo na firemní stránky a hlavně se poptávalo po všech možných známých, aby se sehnal někdo, na koho jsou od někoho spolehlivého reference. Takže já bych doporučil místo prolézání portálů s pracovními nabídkami napřímo kouknout na stránky firem, kde by se ti líbilo dělat a nebo je klidně rovnou kontaktovat, zda by se jim někdo jako ty nehodil. Já sám jsem vždy ocenil, když se mi někdo přihlásil sám, že by chtěl u mě dělat, znal firmu a dopředu věděl, o co jde. Tu chybu, že jsem si dal žádost o zaměstnance na úřad práce, jsem udělal jen jednou v životě. Koukat na lidi, co vlastně ani neví, kam vlezli a co by měli dělat, jen je tam někdo poslal, že tam pro ně asi bude práce, je zoufalství.
Tohle je tady zatím nejlepší rada. Ale jak poznám, že ta firma nabízí HO, když uvnitř nikoho neznám? Ale asi máš pravdu, že je to lepší strategie než jobs. Procento neúspěchu bude podobné a aspoň si pokecám na pohovoru o zajímavé práci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa To že jsou v inzerátech podmínky a benefity práce nadnesené není nic nového. Musíš se tím prokousat a zkoušet. Já si mlhavě pamatuju na jeden inzerat, kde mělo být 25 dnů dovolené, příspěvek na živ, a důch. pojištění a rekreaci, sleva na firemní výrobky, ovoce na pracovišti, příspěvek na jazyk. kurzy a už nevim co dál. A když jsem přišla na pohovor, kde jsem odpadla z té témeř minimální mzdy oproti nárokům na praxi, jazyky a zodpovědnost, tak jsem myslela že to vylepší aspon benefity. Řekli mi, že benefity jsou až pro lidi co jsou ve firmě 3 a více let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chloe07 píše:
@sagwa To že jsou v inzerátech podmínky a benefity práce nadnesené není nic nového. Musíš se tím prokousat a zkoušet. Já si mlhavě pamatuju na jeden inzerat, kde mělo být 25 dnů dovolené, příspěvek na živ, a důch. pojištění a rekreaci, sleva na firemní výrobky, ovoce na pracovišti, příspěvek na jazyk. kurzy a už nevim co dál. A když jsem přišla na pohovor, kde jsem odpadla z té témeř minimální mzdy oproti nárokům na praxi, jazyky a zodpovědnost, tak jsem myslela že to vylepší aspon benefity. Řekli mi, že benefity jsou až pro lidi co jsou ve firmě 3 a více let.
Tak takhle hrozný to teda nikde nebylo. Je mi jasný, že je to i o náhodě. Navíc já zatím zase neobrážim pohovory tak často, reaguju jenom na inzeráty, které se mi líbí náplní práce. Na současném místě mě vlastně dělá problém jenom ta docházka, takže budu spíš donucená do toho víc šlápnout, až se to tady zase o stupeň zhorší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
Tak takhle hrozný to teda nikde nebylo. Je mi jasný, že je to i o náhodě. Navíc já zatím zase neobrážim pohovory tak často, reaguju jenom na inzeráty, které se mi líbí náplní práce. Na současném místě mě vlastně dělá problém jenom ta docházka, takže budu spíš donucená do toho víc šlápnout, až se to tady zase o stupeň zhorší.Na tomhle serveru se to pořád hemží lidma, kteří tvrdí, že mají full HO, tak jsem jenom doufala, že mi někdo poradí nějaké zázračné taktiky
Ono těch full HO podle mě moc reálně není, znám spoustu lidí ve spoustě profesí (účetní, programátoři, obchoďáci, nákupčí…) a drtivá většina z nich minimálně 1×, spíš ale 2× týdně do kanceláře musí. Můj manžel je zaměstnavatel a sám říká, že full HO by lidem klidně dal, ale ta pracovní morálka na HO je dle jeho zkušeností se zaměstnanci vesměs špatná (samozřejmě čest výjimkám
)
- Citovat
- Upravit
@sagwa píše:
Já bych se tady k zakladatelce připíchla
Jobs samozřejmě znám, filtrování HO taky. Problém je ale v tom, že to bohužel dost často moc nesedí. Např. V inzerátu HO a pak se ukáže, že je to třeba 1 den v týdnuZtráta času pro mě, když dojde až k pohovoru. Já bych brala třeba doporučení na firmy, kde je standardně full HO. Pro mě pouze Čechy(ne Morava), ať se dá do firmy nějak rozumně dojet. Pro která pracovní místa je třeba u vás ve firmě umožněn full HO? Já dělám vývojáře a zatím se mi nepodařilo získat nabídku s plným HO (míněno tak, že na zákaznický meeting se klidně osobně dostávím, ale nechci chodit pravidelně zbytečně do kanceláře). Obor tu specifikovat nechci, aby mě někdo nepoznal, jsem zaměstnaná…Ale budu ráda za poznatky z vašeho oboru
ABB s. r.o., standartně (ale až po zkušebce) jsou 3 dny v týdnu HO, u některých pozic i full time HO, většinou u vývojářů, inženýrů atd., a zkrátka u pozic, které nevyžadují osobní účast. Důležitá je super angličtina, kterou budeš používat pro komunikaci s kolegy a pro některé pozice i jiný jazyk, kdybys dělala třeba s Italy, Francouzy, Němci, to je velká výhoda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari-KusKus
Díky moc z tip, do elektrotechniky zrovna moc nedělám, ale budu tu firmu sledovat, kdyby vypsali něco vhodného pro mě. Jazyky už chtějí dneska všude, ne? Pokud není vysloveně potřeba třeba C2 tak dobrý, pro tuhle firmu bych spíš neuměla ty odborný věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
@Mari-KusKus
Díky moc z tip, do elektrotechniky zrovna moc nedělám, ale budu tu firmu sledovat, kdyby vypsali něco vhodného pro mě. Jazyky už chtějí dneska všude, ne? Pokud není vysloveně potřeba třeba C2 tak dobrý, pro tuhle firmu bych spíš neuměla ty odborný věci
Jsou i pozice na support projektů - vyžadují ten jazyk (stačí B2, výhodou C1) a především bystrost a schopnost se rychle učit, výhodou znalost práce v SAP. U nás v týmu jsou to většinou lidé s vystudovaným managementem na VŠ ![]()
Koukni, sem tam se něco najde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Taky máme od Covidu plný HO. Ale trik ti nepovím, v Praze od toho hodně korporátu ustupuje. BevIn teď jde rovnou zpět na každý den v kanclu.
Díky za komentář, jo, toho jsem si bohužel všimla. Tam, kde teď pracuju, jsou stejné tendence. To co je teď ještě zvládám, ale další zhoršení už nestojím z více důvodů. Je to i důvod, proč se začínám rozhlížet po něčem novém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ono těch full HO podle mě moc reálně není, znám spoustu lidí ve spoustě profesí (účetní, programátoři, obchoďáci, nákupčí…) a drtivá většina z nich minimálně 1×, spíš ale 2× týdně do kanceláře musí. Můj manžel je zaměstnavatel a sám říká, že full HO by lidem klidně dal, ale ta pracovní morálka na HO je dle jeho zkušeností se zaměstnanci vesměs špatná (samozřejmě čest výjimkám)
Tak jednou týdně by to ještě šlo, kdybych to měla blízko. Brala bych i podmínku, že první půlrok dva dny, a poté full HO, pokud se osvědčím. Věřím, že bych přesvědčila. Zkouším i IČO, ale tam to vypadá, že by byl zase problém kontinuálně sehnat dostatek zakázek. Zkouším si proto rozšířit obzory i o téma, o které je větší zájem. Tak uvidíme, třeba to nakonec někde klapne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari-KusKus píše:
Jsou i pozice na support projektů - vyžadují ten jazyk (stačí B2, výhodou C1) a především bystrost a schopnost se rychle učit, výhodou znalost práce v SAP. U nás v týmu jsou to většinou lidé s vystudovaným managementem na VŠ
Koukni, sem tam se něco najde
Tam by byl asi zase problém, že si nemůžu moc dovolit jít s platem o moc níž (hypo apod.) a na senior developera v elektrotechnice bych nejspíš zase nestačila odborně. Mám VŠ technického směru. Teď na obor nemám úplně špatné peníze, ale důvodně se obávám zhoršení podmínek s HO ve firmě. Ale ještě jednou díky moc, budu firmu sledovat, kdyby se objevila pozice mimo hlavní záběr, tak to zkusím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa Tak můžou mít plný úvazek proč ne, ale jde o to co toje za práci a jestli ty na ní máš znalosti a zkušenosti. IT, účetní nebo překladatelé si mohou delat z domu jakse jim zachce. Jsou to žádaná povolání a zaměstnavatelé s tím problém mít nebudou. Ted jde o to, co za práci umís jestli je to něco tak poptávaného aby sis mohla diktovat podmnky. Pak jsou ale třeba koporáty s IT, kde HO dostaneš jen při nemoci. Protoze delaji projekty a zakladaji si na tom že mají pravidelne povinne porady, co jsem sylšela od znamych z oboru IT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je HO běžný byť v inzerátech nebývá uveden. Standardne 2-4 dny týdně HO podle oddělení a podle toho odkud člověk je…u mladých juniorů z Prahy se čeká častější docházka a budování teamu než u medioru / seniorů, kteří bydlí mimo Prahu. Jsou i lidi, kteří jezdí do kanceláře výjimečně - je to hodně o domluvě v konkrétním týmu a požadavcích konkrétního teamleadera. Anonym, protože uvádím svého zamestnavatele. https://kariera.shoptet.cz/#…
- Citovat
- Upravit
@chloe07 píše:
Jakože to nahnilé jablko v kuchyňce si může vzít až člověk co tam odsedí 3 roky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit