Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Měla bych takový dotaz. Nevíte, kde koupit za rozumnou cenu dýně. Jsou běžně k sehnání v supermarketech? Díky S.
Já je kupuji v tescu nebo globusu. mají je tam pokaždé a celý rok. nebo teď jsou i na farmářských trzích…
U mě ve sklepě, mám jich asi 50 musím říci, že jediné v čem jsou poživatelné je bramborová kaše. Tak nevím, nevím, asi budem do jara ukašovaní
![]()
Dnes pro ně jedu do Globusu a o víkendu budeme dlabat a tvořit svícny ![]()
Já jsem viděla u nás v zahradnictví. Jinak v nějakém supermarketu koupíš.
Mně se letos urodilo několik metráků, mám je v suterénu a nevím, jestli budu mít dost sklínek na zavařování. Dnes asi jednu nakrájím a zítra zavařím.
Pokud myslíš na vaření, tak já kupovala hokaido, sehnala jsem jí vždy v albertu, ale teda v hypermarketu a ani moc nestála…
@monika32 píše:
U mě ve sklepě, mám jich asi 50 musím říci, že jediné v čem jsou poživatelné je bramborová kaše. Tak nevím, nevím, asi budem do jara ukašovaní![]()
![]()
![]()
zkus udělat marmeládu , bonbony , kandodvanou dýni nebo vpašuj do buchet
a je i spousta dalších jedlých věcí i když vím, že polívka ani pyré ne každýmu chutná http://conovehonakopci.cz/?…
(jinak stránky na kopci vřele doporučuju i pro jiný zajímavý články, recepty ![]()
@sandrik Kandovanou dýni jsem zkoušela, a teda fuj, jak se dělá ten octovej záliv, furt z toho cítím ocet, bombony to se mi fakt ani nevyplatí zkoušet, jabka jsou drahá a taková doba sušení v troubě
To se mi fakt nijak nevyplatí když mi ta dýně přijde chuťově hnusná
Jinak jsme z ní zkusili už hodně věcí a fakt nám nikomu nechutná, krom prcka, ale to je popelnice, ten sní všechno
![]()
@monika32
![]()
ty bonbony mají smysl, když máš sušičku a domácí jablka, já dělám spíš kompot, ale u nás je dýně oblíbená, takže polívka je min. 1× do měsíce
a k tomu ještě pečená, v bramborách… škoda, že si k tobě nemůžu dojet pro zásoby, mám dvě na balkoně a do příštího podzimu daleko ![]()
btw. mívali jsme chalupu kousek od vás - v Semicích
trávila jsem tam skoro všechny svoje prázdniny
@sandrik píše:
@monika32![]()
![]()
![]()
ty bonbony mají smysl, když máš sušičku a domácí jablka, já dělám spíš kompot, ale u nás je dýně oblíbená, takže polívka je min. 1× do měsícea k tomu ještě pečená, v bramborách… škoda, že si k tobě nemůžu dojet pro zásoby, mám dvě na balkoně a do příštího podzimu daleko
btw. mívali jsme chalupu kousek od vás - v Semicích
trávila jsem tam skoro všechny svoje prázdniny
My jsme asi zmlsaní no. Já původně chtěla jen dýni pro malého, ale sázelaa jsem ji prvně, tak jsem to přehnala se semenema
jsem si myslela že jedno semeno, jedna dýně
Jinak právě sušičku nemáme a sušit tak dlouho v troubě, to je mi strašně líto energie
![]()