Kde kupujete lyže?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kde kupujete lyže?
Ahojky,
ráda bych se optala maminek „lyžařů“.
Zapsala jsem staršího syna do lyžování. Teď řeším problém, kde pořídit výbavu. Myslím tím lyže, boty, helma. Mám dilema. Do nového se mi moc jít nechce. Kupovat za takové pálky třeba každý rok nové vybavení je docela maso.
Pak ještě nevím jestli jít do bazarového a koupit třeba jen novou helmu ta by mu mohla vydržet dýl.
A nebo půjčovat. Jak to řešíte vy? A ještě potřebuje pětileták na lyžování brýle? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Budu pořizovat po Novém roce taky lyže a podívám se klasicky na MMB… Nové ne. A brýle myslím nepotřebuje, ale my se budeme učit jen týden na horách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikky Co pujceni na celou sezonu, detske stoji kolem 2tis pujceni celeho kompletu, kdyz se s tim pocita a pujci se jiz v zari, je to kolem 1,5tis, napr zde: http://www.happysport.cz/…-lyzi-praha/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
5 letý má lyže, vázání a boty bazarový. Hlemu a brýle má nový. Kluk chtěl brýle a i je potřebuje - jinak mu na svahu při sluníčku strašně slzí oči.
- Citovat
- Upravit
Brýle stoprocentně.
Helmu jsem kupovala novou - je třeba vyzkoušet. Bazary moc nemusím.
Lyže a přeskáče jsem koupila z druhé ruky, asi na mimibazaru nebo aukro. Hledám od prvních majitelů, ne po xxx dětech z bazaru nebo výprodej z půjčovny ( což je většina inzerátů na mmb), tak aby nebyly totál ničené hrany a skluznice. A hlavně kvuli hygieně bot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@mikky Co pujceni na celou sezonu, detske stoji kolem 2tis pujceni celeho kompletu, kdyz se s tim pocita a pujci se jiz v zari, je to kolem 1,5tis, napr zde: http://www.happysport.cz/…-lyzi-praha/
za tu cenu koupíš jeté komplet vybavení. a po roce prodáš za to samé, cos koupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám instruktora lyžování už dlouho a mám 7mi letou lyžující dceru, tak si dovolím obecnou radu:za mě bazarové věci nejsou žádný problém, ale helmu bych koupila novou,max.po prvním majiteli(hlava jim tak rychle neroste a jelikož se i děti dost potí a nejde prát, po x lidech bych nebrala),lyžáky to samé-vymačkávají se stejně jako jiné boty a v používaných xx let jim pak je zima, u lyží bych koukala na kvalitu vázání a aby lyže měly ještě„nějakou“ hranu, jinak se na tom ty děti zbytečně trápí! Vím, že kupovat nové je nákladné, ale dají se sehnat velice slušné věci využívané jednu/dvě sezóny za fajn cenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novotna.zuzka píše:
Dělám instruktora lyžování už dlouho a mám 7mi letou lyžující dceru, tak si dovolím obecnou radu:za mě bazarové věci nejsou žádný problém, ale helmu bych koupila novou,max.po prvním majiteli(hlava jim tak rychle neroste a jelikož se i děti dost potí a nejde prát, po x lidech bych nebrala),lyžáky to samé-vymačkávají se stejně jako jiné boty a v používaných xx let jim pak je zima, u lyží bych koukala na kvalitu vázání a aby lyže měly ještě„nějakou“ hranu, jinak se na tom ty děti zbytečně trápí! Vím, že kupovat nové je nákladné, ale dají se sehnat velice slušné věci využívané jednu/dvě sezóny za fajn cenu
přesně, souhlas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojki, my jezdíme na hory pouze o jarních prázdninách, takže vždy lyže a boty půjčujeme přímo na svahu v půjčovně. Helmu a brýle /nutnost/ máme svoje… oboje už třetím rokem, vydrží.
Jezdíme tak od 1. třídy, zatím jsme se vešly do délky lyží 120 cm, čili dětské, cena na týden kolem pětistovky.
Jezdí s náma kamarádka, která má lyže svoje, a vždycky žasne, že v půjčovnách nepůjčují žádné šunty, jak si myslela, ale kvalitní lyže, letos v únoru dokonce „smutnila“, že má dcera kvalitnější lyže než ona. Možná jsme měli štěstí, ale byli jsme na třech různých místech a bylo to stejné.
Takže při našem lyžování se nám kup asi nevyplatí, takto jsme spokojený.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lyze, resp. cely komplet detem pujcuju za sestnact stovek na cely rok. Helmu a bryle maji samozrejme vlastni. Uz takhle jedem treti sezonu, veci jsou jak nove a hlavne kdyby jim vyrostla noha, tak zdarma vymeni za vetsi. Plus krome zakladniho serizeni pri pujceni je jeste jeden servis zdarma.
Pouzite lyze bez bot stoji minimalne dva litry a co jsem se tak divala, tak pekne opraskane a aspon se nemusim se nikde plahocit po bazarech…
Drive jsme pujcovali rovnou na svahu, ale v Alpach vzhledem ke kurzu Eura se to uz nevyplati. Navic jezdime na hory minimalne trikrat za sezonu.
- Citovat
- Upravit
Téma brýle:100% nutnost…ať je slunce nebo fouká, chumelí, někomu vadí i odpor vzduchu…bez brýlí pak chuděrky mžourají, slzí, koukají jedním okem…pak půjčuju svoje a mžourám já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já loni kupovala synovi přes mmb lyže i boty celkem za 1500,–. Lyže jsou jak nové atomic. Super kup a bude je mít i na letošek pak je zřejmě podědí dcera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Lyze, resp. cely komplet detem pujcuju za sestnact stovek na cely rok. Helmu a bryle maji samozrejme vlastni. Uz takhle jedem treti sezonu, veci jsou jak nove a hlavne kdyby jim vyrostla noha, tak zdarma vymeni za vetsi. Plus krome zakladniho serizeni pri pujceni je jeste jeden servis zdarma.Pouzite lyze bez bot stoji minimalne dva litry a co jsem se tak divala, tak pekne opraskane a aspon se nemusim se nikde plahocit po bazarech…
protože si na tom bazar přirazí provizi. když číháš, tak se dají lyže bez bot koupit po jednom dítěti za 1500-1600
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupujeme přes známého použité dovezené ze Švýcarska. Po dceři podědí syn, pak prodáváme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
protože si na tom bazar přirazí provizi. když číháš, tak se dají lyže bez bot koupit po jednom dítěti za 1500-1600
jenze ja na cihani nemam cas, takhle behem jednoho odpoledne mam na sezonu obe deti vyresene.
- Citovat
- Upravit