Odrážedlo a dětské zdraví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Musí se odrážet špičkami, ne celou nohou, pak to má špatný vliv na kyčle
jinak o ničem nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj myslim ze na nem neni nic spatneho, preci jen dite na nem nejezdi porad, mozna to neni vhodne na zadicka a treba i ohy ale lidi delaji detem horsi veci kdyz je strkaji do choditek, nebo tahaji za ruce at chodi, ja na tohle hodne dbam, a mala mela odrazedlo normalne, taky ma motorku ale tu nejvetsi sice trvalo chvili nez dosahla na zem ale dcera je vysoka a ted ji jsou 4 a jezdi na zahrade na ni porad jeste z ni nevyrostla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teoreticky je to pravda. měli jsme to na jedné přednášce. jízda na kole/odrážedle/motorce není pro dítě přirozená. pro vyvíjející organismus je to špatně. ale v praktickém životě je to jako se vším - všeho s mírou. pokud dítě vstane a bude celý den od rána do večera jedzdit na odrážedle, tak je to špatně. stejně jako když bude celý den sedět/ležet/stát na jedné noze. pokud dítě běhá venku, leze po prolezačkách a mezitim se chvíli projede na odrážedle, tak je to v pohodě. to je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka Ja jsem se docetla, ze tak male dite se ma odrazet dosiroka, aby byl pohyb vhodny pro vyvoj kycle. Proto jsme kupovali Puky, ktere podminku splnuje. Ale jestli je to pravda, to jsem dal nestudovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka
Já teda hlavně nechápu, proč kupovat k prvním narozeninám v zimě odrážedlo, když víš, že ho půl roku nevyužije. ![]()
Jinak my kupovali asi v roce a půl takové auto se 4 koly jen na ježdění doma a úplně stačilo. Odrážedlo na ven zvládla až tak ve 2 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jsem slyšela, tak je odrážedlo nevhodné pro děti, u kterých je větší sklon k tomu, mít nohy do x, právě kvůli tomu postavení kyčlí. U ostatních to je v pohodě, pokud tedy, jak už tu bylo napsáno, na tom netráví úplně celý den. Ale to asi fakt nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jakékoliv činnosti, co děti dělají, se dá najít něco škodlivého.
Odrážedlo je opravdu až někde na chvostu, takže bych se jeho „škodlivostí“ fakt nezabývala. To by děti opravdu nesměly dělat nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to už mi přijde fakt přehnané řešit škodlivost odrážedla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe píše:
@Elenentka
Já teda hlavně nechápu, proč kupovat k prvním narozeninám v zimě odrážedlo, když víš, že ho půl roku nevyužije..
proč by ho nevyužilo? vždyt v čechách snad 2 roky sníh nebyl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
proč by ho nevyužilo? vždyt v čechách snad 2 roky sníh nebyl.
Asi tak.. Já snad nepamatuju den za poslední dva roky kdy by kluk (2r) nesedl na kolo nebo odrážedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všeho s mírou, jezdit na tom denně kilometry asi opravdu není úplně košér
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe píše:
@Elenentka
Já teda hlavně nechápu, proč kupovat k prvním narozeninám v zimě odrážedlo, když víš, že ho půl roku nevyužije.
Jinak my kupovali asi v roce a půl takové auto se 4 koly jen na ježdění doma a úplně stačilo. Odrážedlo na ven zvládla až tak ve 2 letech.
tak záleží na kraji, u nás se odrážedluje a bicykluje i v zimě, pač tady sněhu je strašně málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hehehe píše:
@ElenentkaJinak my kupovali asi v roce a půl takové auto se 4 koly jen na ježdění doma a úplně stačilo. Odrážedlo na ven zvládla až tak ve 2 letech.
naší měli ve dvou už koloodrážedlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
proč by ho nevyužilo? vždyt v čechách snad 2 roky sníh nebyl.
Přesně. Starší kluk dostal před dvěma lety od Ježíška koloodrážedlo a hned s ním vyjel ven. Loni dostal pro změnu kolo a ještě tu zimu se naučil bravurně jezdit. Takže v zimě, proč ne. Pokud nenapadne sníh a nebude -15, tak bych v tom neviděla problém. ![]()
Jinak zakladatelko, myslím, že je to kvůli postavení kyčlí. Ale! Jak už zaznělo, potencionálně škodlivé může být v podstatě úplně všechno. Obě moje děti odrážedla milovaly a milují, takže na nich jezdily a jezdí denně. Nejdřív na plastovém Enduru, posléze na koloodrážedle, potom přešel starší rovnou na kolo bez koleček… Mladší syn jezdil na Enduru jak ďábel od roka, takže věk nehraje roli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den všem, dceři bych chtěla k prvním narozeninám koupit odrážedlo, nejspíš enduro motorku. Vím že v roce je na to ještě docela malá, ale v létě už by to mělo být akorát
Ale jak tak projíždím net a vybírám co koupím, narazila jsem i na názor, že odrážedlo je pro malé děti nevhodné, ovšem bez bližšího vysvětlení.
Chápu že je nevhodné třeba chodítko atd., ale odrážedlo? Víte o tom něco bližšího?
Přijde mi že odrážedlo má úplně každý, tak to snad nebude tak horké…