Odrážedlo a dětské zdraví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lama Lama píše:
proč by ho nevyužilo? vždyt v čechách snad 2 roky sníh nebyl.
Já jsem z Vysočiny…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
naší měli ve dvou už koloodrážedlo
Gratuluji! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klementyna píše:
Na jakékoliv činnosti, co děti dělají, se dá najít něco škodlivého.
Odrážedlo je opravdu až někde na chvostu, takže bych se jeho „škodlivostí“ fakt nezabývala. To by děti opravdu nesměly dělat nic
svatá pravda
@Elenentka Já bych spíš koupila takové, které by mohla využívat už teď, pokud už teda chodí. Jsou různé čtyřkolky i pro takhle malinké děti, třeba zrovna to Pukylino, nebo i jiné, levnější. Jezdit se dá i v zimě, pokud nebydlíte na horách, nětšinou toho sněhu poslední roky moc není. My jsme synovi teď k druhým narozeninám kupovali koloodrážedlo, dostal ho v neděli a venku na něm jezdí, určitě ho využije i přes zimu.
Ohledně zdraví si myslím to, co už bylo řečeno - pokud na tom nebude jezdit od rána do večera, tak bych to neřešila, to už by pak děcko nemohlo dělat nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc vám všem děkuju za příspěvky! Uklidnily jste mě ![]()
Já už taky slyšela o ročních dětech co drandí o stošest, takže nic není vyloučené
Naše je na svůj věk poměrně vysoká a šikovná, a když na něm nebude chtít zatím jezdit, vyhraje si s ním určitě i jinak, nejspíš se ho pokusí sníst ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám vyhlédnuté asi toto, ale nikde jsem nenašla - je na tom někde úchyt na provázek aby se dalo dítě jistit?
- Citovat
- Upravit
@Elenentka Máme to stejné, jen zelené. Úchyt na provázek nemá, já to teda nikdy nepotřebovala, ale vídávám hodně rodiče, že mají zkrátka špagát přivázaný kolem toho kloubu u řidítek nebo v kloubu nad předním kolem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka píše:
Mám vyhlédnuté asi toto, ale nikde jsem nenašla - je na tom někde úchyt na provázek aby se dalo dítě jistit?http://www.centrshop.cz/…upKat1ch.php
Tohle jsou nejlepší odrážedla na světě, ať si kdo chce co chce říká ![]()
Provázek nebudeš potřebovat, oni na tom zas tak rychlí nejsou, zvláště na tom nejmenším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima @Klementyna
díky ![]()
my máme od domu hned kopec, tak proto se ptám. A mám pořídit opravdu nejdřív to menší? Koukala jsem, že rozdíl je 5 cm, což není zas tam moc, a naše cácorka je na svůj věk fakt celkem dlouhán.
- Citovat
- Upravit
@Elenentka Jo to nevím, budeš muset vyzkoušet, které jí bude lépe sedět. Zase je maličká (i když vysoká
), tak aby bezpečně dosáhla na zem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď si ale uvědomuju, že náš nejmladší taky šel hned na tu prostřední velikost, tu nejmenší jsme vlastně u něj ani nevyužili
Ale určitě bych to vyzkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka Kolik měří? Při výběru odrážedla by se taky mělo dítě změřit od rozkroku dolů v ůmírném rozkročení, pokud nosí plínu tak i s plínou. Dost záleží právě i na tom. Ale pro roční bych asi určitě vzala to menší, měla by z něj dosáhnout na zem celým chodidlem, ne jen špičkou, je to bezpečnější.
Poutko na provázek to nemá, ale kamarádka má taky toto a tahá na něm dceru, která jí moc jezdit nechce, spíš se ráda vozí. Kolem toho kloubu pod řidítky omotá psí vodítko a jedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka Já mám to nejmenší. Starší syn ho dostal v 1,5 roce k svátku, měl tenkrát 87 cm. Jezdil na něm do 2,5 let, kdy dostal od Ježíška to koloodrážedlo. Ve 2 letech měl víc jak 90 cm… v těch 2,5 letech už mu bylo malé, ale v pohodě to na něm dojezdil a kdyby mohl, tak na něm jezdí ještě teď ve 4,5 letech i s koleny na zemi.
Mladší syn na něm sedl v 1 roce, ale měl nějakých 73 cm, byl a je drobek. Takže když přešel ve 2 letech na koloodrážedlo, měl nějakých 85 cm, tak mu malé Enduro pořád dobře bylo. Nebála bych se jít možná ani do toho středního, ale opravdu záleží na výšce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenentka píše:
Mám vyhlédnuté asi toto, ale nikde jsem nenašla - je na tom někde úchyt na provázek aby se dalo dítě jistit?http://www.centrshop.cz/…upKat1ch.php
očko tam není, ale doporučuju tam něco navázat (já tam mám z karimatky takovej pásek se suchým zipem), hodí se to na zavěšení třeba na kočárek nebo na přenos v ruce:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit