Kde přišla dcera k penězům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
25.8.22 09:06
@Anonymní píše:
A hlavně, když něco dostane, tak je to ve stovkách, max. dvoustovkách a ona měla schované dvě dvoutisícovky, dvě tisícovky a pětistovku, je to fakt divné.

Tak to je pravděpodobné, že vám to krade, bohužel. Je mi ale divné, že bys neměla přehled o tisícových položkách, které doma máš v hotovosti. Já jako dítě taky chodila mámě do peněženky, ale tak maximálně na drobáky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 09:11

Ne, nemám přehled, jakou hotovost máme doma, prostě se dá na určené místo částka, ze které průběžně dle potřeby odebíráme, takže se bohužel mohlo stát, že si něco vzala a my si toho nevšimli, ale je mi úplně zle z toho, že by to fakt ukradla, vždycky měla naši plnou důvěru.

A bokem určitě dary od babiček nemohla odkládat, o těch mám přehled a vždy jsem trvala na tom, aby si klidně něco nechala, ale větší část ušetřila.

Ale asi to opravdu vzala nám, z těch možných jiných variant, je pro mě tato ještě nejschůdnější, i když šílená. Kdyby mi vzala z peněženky pár drobných, tak to neřeším, ale toto je už opravdu velká částka :-(

• Citovat
  • Upravit
21311
25.8.22 09:14

No bohužel to taky vidím na krádež. A ještě od rodičů. Určitě bych domluvila s manželem jak si s ní o tom promluvite a především jaký bude trest. Měl by byt citelný, tohle uz není úplně maličkost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.8.22 09:14
@unuděná píše:
Tak to je pravděpodobné, že vám to krade, bohužel. Je mi ale divné, že bys neměla přehled o tisícových položkách, které doma máš v hotovosti. Já jako dítě taky chodila mámě do peněženky, ale tak maximálně na drobáky :P

Taky bych si par tisícovek nevsimla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195
25.8.22 09:16

Z druhé strany lepší varianta, že to vzala vám, než varianta, že to má od nějakého strejdy za hezké foto :?. Každopádně obojí je průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35275
25.8.22 09:17

Ty jo, taky to vidím tak, že ty peníze ukradla. Jsem zvědavá, co ti řekne, až se jí zeptáš kde je vzala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 09:19

@Tichošlápek no, to je další věc, nejdřív musím promyslet taktiku, jak to z ní dostat, dcera je hodně citlivá, když má nějaký malér, tak je z toho na zhroucení, proto nechápu že by do něčeho takového vůbec šla, měla jsem ji za rozumnou a zodpovědnou, prostě jsme z toho teď úplně mimo

• Citovat
  • Upravit
53190
@Tichošlápek píše:
Taky bych si par tisícovek nevsimla

My doma máme v hotovosti maximálně dva, tři tisíce pro strýčka příhodu, takže já bych si toho určitě všimla. V dnešní době platebních karet moc nevidím důvod mít doma nějaký větší obnos hotovosti, ale jak vidím, asi to tak spousta lidí dělá :think: No a děti to pak asi může svádět, když vidí rodiče běžně si brát „z hrnečku“ litr, dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10320

Ahoj,
měli jsme před asi rokem podobnou starost a byla to kombinace peněz od prarodičů a že si sama vzala ze své obálky v obýváku, kde měla peníze od Vánoc atd. Ale hrklo v nás stejně.
Po nějakou dobu jsme potom pravidelně s dítěte zapisovali kolik peněz mělo, kolik utratilo a zda souhlasí zůstatek. Asi půl roku. Peníze z obálky dítě dostalo vždy, když chtělo, ale zapsalo se to. Budovala se tím důvěra, že není třeba nic tajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 09:20

@Kfětoslava to mě taky už napadlo, proto říkám, že jestli to vzala nám, tak je to asi to nejlepší z nejhorších možností, ale opět nedovedu si něco takového u ní představit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.22 09:22

V jejim veku jsem taky kradla rodicum. Nevim poradne ani proc, proste jsem jim vytahovala penize, nekdy davala zpatky, nekdy za to kupovala darky. Nesetrila si pro sebe, proste asi to vedomi, ze delam neco, co nevi, neco, co by hodna holcicka nedelala?

Promluv si s ni o tom, proc to dela, az se vrati. Jestli mate dobry vztah, vysvetlite si to a uz to neudela. Neznamena to, ze je nutne jednou nohou ve vezeni.

• Citovat
  • Upravit
37288
25.8.22 09:22

No jestli nemáš přehled o tom, že ti chybí pár tisíc, tak je snadné vám něco sebrat no. Asi to nevyřešíš, než přijede. Spíš bych si teda dávala peníze někam, kam na to děti nemohou, jestli máš doma větší částky, tak bych pořídila třeba trezor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
25.8.22 09:24

Jestli je dcera vazne citlivka tak opravdu opatrne, nemůže ji treba ve škole nekdo vydirat, sikanovat? K čemu by si potrebovala pro sebe do oblečení krast vyssi tisice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
25.8.22 09:26
@Kfětoslava píše:
Z druhé strany lepší varianta, že to vzala vám, než varianta, že to má od nějakého strejdy za hezké foto :?. Každopádně obojí je průšvih.

Přesně tak, pokud krade rodičům, je to blbé. Pokud posílá fotky strejdům, je to totální průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.22 09:28

A není možný, že by si to u ní schovala kamarádka? Proč hned myslet na nejhorší? Jsou rodiče, co jsou schopní dětem peníze od babiček brát, tak je schovávají kam můžou. To by dcera musela být ultrablbá, aby ukradený peníze schovávala tam, kde je matka může kdykoliv najít. Kdyby měla černý svědomí, tak vymyslí lepší schovku, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi