Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A nedostává peníze třeba na vánoce, narozky apod, že by si je šetřila?
Ještě si s ní o tom nemluvila?
Ale takhle mladá holka, kde jinde by peníze vzala, než někde ukradla. Předpokládám že brigáda v tomhle věku ani nehrozí.
@Kriss Tina píše:
A nedostává peníze třeba na vánoce, narozky apod, že by si je šetřila?
Taky bych takhle uvažovala. Třeba babička tajně podstrčí? Úplně bych v tom nehledala žádný velký průšvih, i když kdoví.
@Anonymní píše:
Přeji hezký den, potřebuji asi poradit. Má dcera, téměř dvanáctiletá, odjela na tábor. Rozhodla jsem se, že jí udělám čistku v oblečení, a proto jsem začala třídit skříně, když jsem našla mezi oblečením částku 6500Kč, dvoutisícovky a tisícovky a pětistovku, absolutně nerozumím k tomu, kde takovou částku vzala. Doma míváme standardně hotovost v řádu tisíců, ale úplně se mi nechce věřit, že by nám je brala, takže se teď děsím, co se děje. Z tábora se vrací za týden, takže si s ní promluvíme, ale asi se do té doby nezbavím paranoidních myšlenek. Vím, že nemáte křišťálové koule, ale nějaké tipy na zamyšlení by bodly
nemůže to mít třeba od babiček?
Pokladničku samozřejmě má a dává si tam peníze, které dostane od babiček apod. Problém je v tom, že si tímto způsobem šetřila na nový noťas, takže jsme před dvěma měsíci pokladničku otevřeli, vybrali, my jí přidali půlku a koupil se noťas, takže odtud vítr nevane ![]()
U nás si takhle děti šetří peníze, které dostanou taky za vysvědčení, narozeniny, svátky, za pomoc někomu (syn byl sousedům pomáhat něco) atd. + kapesné. To se za rok nasbírá. Naše mládež si rok šetřila na stěně. Za rok ušetřili 20 tis. ve třech.
A hlavně, když něco dostane, tak je to ve stovkách, max. dvoustovkách a ona měla schované dvě dvoutisícovky, dvě tisícovky a pětistovku, je to fakt divné.
@Anonymní píše:
Pokladničku samozřejmě má a dává si tam peníze, které dostane od babiček apod. Problém je v tom, že si tímto způsobem šetřila na nový noťas, takže jsme před dvěma měsíci pokladničku otevřeli, vybrali, my jí přidali půlku a koupil se noťas, takže odtud vítr nevane
Tak si všechno od babiček nedávala do kasičky? Ale šetřila si „bokem“?
@Anonymní píše:
Pokladničku samozřejmě má a dává si tam peníze, které dostane od babiček apod. Problém je v tom, že si tímto způsobem šetřila na nový noťas, takže jsme před dvěma měsíci pokladničku otevřeli, vybrali, my jí přidali půlku a koupil se noťas, takže odtud vítr nevane
Po tomhle tipuju že ukradla.
@Anonymní píše:
A hlavně, když něco dostane, tak je to ve stovkách, max. dvoustovkách a ona měla schované dvě dvoutisícovky, dvě tisícovky a pětistovku, je to fakt divné.
Tak to je pak divné. To bych si fakt asi nejspíš myslela, že to bere vám ![]()
No je divny, ze penize byly mezi oblecenim, tj. schovka. Taky bych nebyla klidna, no. Pokud si bezne dava penize do pokladnicky, ktera byla vybrana, bohuzel to ukazuje spise na tu kradez.
@mackA159 píše:
A ty nevis kolik máš peněz v baráku? Co si dáváte bokem?
Já bych nějakých pár tisíc taky nepoznala ![]()
Přeji hezký den, potřebuji asi poradit. Má dcera, téměř dvanáctiletá, odjela na tábor. Rozhodla jsem se, že jí udělám čistku v oblečení, a proto jsem začala třídit skříně, když jsem našla mezi oblečením částku 6500Kč, dvoutisícovky a tisícovky a pětistovku, absolutně nerozumím k tomu, kde takovou částku vzala. Doma míváme standardně hotovost v řádu tisíců, ale úplně se mi nechce věřit, že by nám je brala, takže se teď děsím, co se děje. Z tábora se vrací za týden, takže si s ní promluvíme, ale asi se do té doby nezbavím paranoidních myšlenek. Vím, že nemáte křišťálové koule, ale nějaké tipy na zamyšlení by bodly