Kde přišla dcera k penězům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33229
25.8.22 09:29

Buď ji někdo podstrkuje peníze bokem, nebo to ukradla, vydyndala na vrstevních v rámci šikany.
Co sociální sítě, trávení volného času? Nemůže ji nějaký úchyl platit za „protislužby“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2792
25.8.22 09:38

Třeba něco prodává po spolužačkách? Moje to dělala snad už v první třídě :) nebyl to její nápad, ale někdo jí za petshopáka nabídl peníze. Tehdy samozřejmě nešlo o tisíce, ale stovku klidně. Ve 12 si umím představit, že děti mají tyhle velké bankovky.
Ale jasně, nejpravděpodobnější je, že vám je bere. Pak bych hlavně pátrala, jestli jí někdo nevydírá, nešikanuje…ale klidně to mohla udělat jen tak, „z mladické nerozvážnosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 09:41

Tezko rict, uvidis, co dcera rekne…ja bych rekla, ze to vzala vam, pokud vi, kde penize mate a ze to nepoznate…akorat bych cekala, ze je vezme na tabor…u nas to bylo stejne, nasi hotovost na jednom miste, taky nepoznali, kdyz se tisic ztratil, v tomhle veku jsem jim kradla a jak uz nekdo psal, taky nedokazu rict presne proc…asi se mi zdalo, ze mam male kapesne, take jsem nemela moc pratel a „kupovala“ jsem si je za darecky, placeni v cukrarne..je to neco, co me trapi cely zivot, nejsem zly clovek a v dospelosti jsem neukradla ani propisku v praci…tezko dnes rict, co se mi tehdy honilo hlavou..nasi meli dost penez, presto se nakupovalo u vietnamcu a drzeli nas dost zkratka…taky jsem ty penize pak ruzne schovavala…nenosi dcera domu nove veci s ruznymi pribehy? Ze ji to nekdo dal, vyhrala sazku apod?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.22 09:42

Zkusím odpovědět hromadně, z rodiny jí určitě nikdo bokem peníze nedává, to jsem si opravdu 100% jistá. Vím, že co se týká šikany, tak z její strany v žádném případě, to vylučuji, šikana vůči ní také neproběhla. Teď o prázdninách jsme navíc měli dokonalý přehled o tom co dělá, jenom asi třikrát byla se spolužáky venku bez dozoru, jinak samé dovolené s námi nebo pobyty u příbuzných a tam také vylučuji „hodného strejdu“.

Sociální sítě používá, ale nekontroluji obsah, jen třeba vidím, koho má v přítelích a všechny znám. Říkám jí, že jí věřím a kdyby se něco stalo, ať okamžitě za mnou přijde, protože já se nebudu zlobit, když se stane průšvih, zlobit se budu, až zjistím, že mi lže.

Je mi jasné, že mi o všem neříká, ale s problémem za mnou vždy zajde, myslím, že její důvěru máme, tak doufám, že to zvládneme vyřešit, aby jsme si z toho všichni vzali ponaučení.

• Citovat
  • Upravit
34789
25.8.22 09:44

Pokud to vzala vám, což, jak říkáš, by byla nejlepší možnost ze špatných, popřemýšlela bych proč. Je ve věku, kdy jejich potřeby stoupají, chce se srovnat s okolím, prostředí může vyvíjet tlak na vzhled, oblečení, vybavení, záleží s kým se styka a hlavně kdo je s ní ve třídě, stačí jedno zle zakomplexovane dítě a pro citlivou holku začne peklo. A nebo ještě jedna možnost, tam se to odvíjí od vaší finanční situace, jak jste na tom, jak hodně doma řešíte finance, jejich nedostatek, pokud vnímá, že máte problémy, nepřijde za vámi s žádostí o peníze, ale na druhou stranu je potřebuje, a tak „nemá jinou možnost“, než si je vzít.
Není to omluva pro krádež, ale vysvětlení a důvod pro citlivý přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12216
25.8.22 09:44

Kašlu na anonym :), dcera v tomto věku taky zkoušela krást, jenomže volně doma hotovost nemáme, jenom eura a vím, jestli mám v peněžence 2 tisíce nebo pár stovek. Byla jsem zklamaná a naštvaná, dcera zatloukala… i když jsem přesně věděla, kolik tam mám a najednou tam toho bylo míň.
Po nějakou dobu jsem úplně zrušila hotovost v peněžence a když už, tak jsem to po příchodu domů uklidila do ložnice. To pak vzala ty eura a přišla za mnou, že je našla venku a jestli jí to změním. Šla jsem si přepočítat euro peněženku a chybělo to tam.

Teď je starší a už by ji to nenapadlo. Nevím, jestli už ji došlo, že krást se nemá, nebo ji došlo, že se na to vždy přijde.

Rozhodně narovinu promluvit, že si na to náhodou narazila a odkud to má, když kasička se vybrala nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 09:47
@Anonymní píše:
Zkusím odpovědět hromadně, z rodiny jí určitě nikdo bokem peníze nedává, to jsem si opravdu 100% jistá. Vím, že co se týká šikany, tak z její strany v žádném případě, to vylučuji, šikana vůči ní také neproběhla. Teď o prázdninách jsme navíc měli dokonalý přehled o tom co dělá, jenom asi třikrát byla se spolužáky venku bez dozoru, jinak samé dovolené s námi nebo pobyty u příbuzných a tam také vylučuji „hodného strejdu“.

Sociální sítě používá, ale nekontroluji obsah, jen třeba vidím, koho má v přítelích a všechny znám. Říkám jí, že jí věřím a kdyby se něco stalo, ať okamžitě za mnou přijde, protože já se nebudu zlobit, když se stane průšvih, zlobit se budu, až zjistím, že mi lže.

Je mi jasné, že mi o všem neříká, ale s problémem za mnou vždy zajde, myslím, že její důvěru máme, tak doufám, že to zvládneme vyřešit, aby jsme si z toho všichni vzali ponaučení.

Proste se ji zeptej, treba to ma nejake normalni vysvetleni…,ale stejne, jestli teda muzu mluvit z tech svych zkusenosti, nenechavala bych hotovost na stejnem miste jako do ted, dejte ji na nejake, pro dceru nedostupne misto

• Citovat
  • Upravit
9085
25.8.22 09:52
@Anonymní píše:

Hodný strejda je kdekoliv, kde může být na Internetu, což je kdekoliv. Poučili jste ji v této oblasti? Šikanu jsem kdysi (u svých dětí, ale ony nebyly nijak zapojeny na žádné straně) zažila. Při vyšetřování (psycholog atd.) se ukázalo, že všichni, ale všichni rodiče šikanujících absolutně vylučovali, že by jejich dítě šikanovalo. Byli úplně v šoku. Byla to 5. třída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
25.8.22 09:59

Upřímně koukám, kolik z vás má zkušenost s krádeží peněz rodičům v dětství. To vůbec nemyslím zle, jen mě tahle možnost v tomto konkrétním případě ani nenapadla. Citlivá, hodná holka s důvěrou rodičů, vyrůstající, pravděpodobně, v harmonické rodině. :think: Nevím, no :nevim:. Prvně bych zapátrala, jestli něco neprodala, nevyloučila bych ani možnost, že si k ní někdo peníze schoval, obávala bych se, jestli v tom fakt nejsou nějaké fotky (au) a doufala bych v nějakou ne moc pravděpodobnou věc, že třeba ty peníze našla. No, každopádně držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 10:03
@Paoloska píše:
Upřímně koukám, kolik z vás má zkušenost s krádeží peněz rodičům v dětství. To vůbec nemyslím zle, jen mě tahle možnost v tomto konkrétním případě ani nenapadla. Citlivá, hodná holka s důvěrou rodičů, vyrůstající, pravděpodobně, v harmonické rodině. :think: Nevím, no :nevim:. Prvně bych zapátrala, jestli něco neprodala, nevyloučila bych ani možnost, že si k ní někdo peníze schoval, obávala bych se, jestli v tom fakt nejsou nějaké fotky (au) a doufala bych v nějakou ne moc pravděpodobnou věc, že třeba ty peníze našla. No, každopádně držím pěsti :hug:

To je totiz mozna casto dojem, ze kradou jen problemove deti…ja byla taky citliva holcicka, s rodici mam krasny vztah, ve skole jsem mela same jednicky, krouzky, zajmy… doma dost jidla i sladkosti…proste, samozrejme to muze mit nejake vysvetleni..ale schovane penize, jeste takova castka, je podezrela..nekdy je to jen o te prilezitosti..vezmes 1000, rodice si nevsimnou…tak vezmes dalsi mesic dalsi :nevim:..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.22 10:04

Co se týká finanční stránky, tak bych řekla, že jsme na tom celkem dobře, tzn. že peníze se u nás úplně neřeší, dceři pořídíme, co si přeje, samozřejmě v rámci nějakých pravidel. Žijeme na malém městě a okolí mi přijde tak nějak normální. Její kamarádky znám a myslím, že je na tom z nich nejlíp, samozřejmě má nějaké spolužáky, kteří jsou na tom líp, ale nikdy mi nepřišlo, že by jí to nějak vadilo nebo to řešila. A kdyby jo, tak proč by to teda hned neutratila ze nějaké značkové oblečení? I když, toho bych si pak všimla, já fakt nevím, nemůžu se dočkat, co z ní vypadne..

• Citovat
  • Upravit
15448
25.8.22 10:07
@šklíbakočka píše:
Hodný strejda je kdekoliv, kde může být na Internetu, což je kdekoliv. Poučili jste ji v této oblasti? Šikanu jsem kdysi (u svých dětí, ale ony nebyly nijak zapojeny na žádné straně) zažila. Při vyšetřování (psycholog atd.) se ukázalo, že všichni, ale všichni rodiče šikanujících absolutně vylučovali, že by jejich dítě šikanovalo. Byli úplně v šoku. Byla to 5. třída.

Stejně by se s ním musela setkat osobně, pokud má ty peníze v hotovosti. A o tom by asi zakladatelka věděla, píše, že mají o dceři přehled :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
25.8.22 10:07

Nechává je jen tak, ja bych ji jako první prolezla notebook/počítač, zprávy. Protože tohle už může být mnohem větší průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 10:09
@Anonymní píše:
To je totiz mozna casto dojem, ze kradou jen problemove deti…ja byla taky citliva holcicka, s rodici mam krasny vztah, ve skole jsem mela same jednicky, krouzky, zajmy… doma dost jidla i sladkosti…proste, samozrejme to muze mit nejake vysvetleni..ale schovane penize, jeste takova castka, je podezrela..nekdy je to jen o te prilezitosti..vezmes 1000, rodice si nevsimnou…tak vezmes dalsi mesic dalsi :nevim:..

V jejím věku jsem to měla stejně. To byl adrenalin a pak čekat jestli se na to přijde nebo ne :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
96
25.8.22 10:11

Každý dítě to zkouší, myslím že téměř všichni máme nějakou zkušenost z dětství ohledně krádeží. Teď záleží na vás jak k tomu přistoupíte a dcerka též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí