Kde přišla dcera k penězům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
31.8.22 10:55
@Pitaya1 píše:
Stejně ti dál lže do očí. Pokud peníze potřebovala na 1 nákup oblečení, tak proč je měnila na jiné větší bankovky? Nebo sestra měla v pokladničce peníze takových hodnot? To ta kamarádka šla nakupovat s 10.000? :think: Ty sis nevšimla nového oblečení, nemáš přehled o tom, jak dcera tráví volný čas?

No, já myslím že prostě holka hledá jen nějaký uvěřitelný důvod jak vysvětlit proč to vzala. Vůbec to nemusí být pravda. Ano, může v tom být i něco horšího (někdo ji vydírá), ale taky to může být to, co už se tu několikrát objevilo - ukradla peníze a vlastně neví proč. Ví že je to špatně ale vrátit je nedokáže, tak je schová a naivně doufá že se to vsákne… Druhou možnost vidím jako pravděpodobnější. Jako jo, hlídejte ju a všímejte si varovných signálů (šikana, nevhodné styky na internetu, projeďte historii, ať vám ukáže sociální sítě - pokud tedy nemáte detailní přehled). Klidně bych jí řekla že se mi její vysvětlení zdá taky divné, ale že oceňujete že se přiznala a dál to nebudete rozmazávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5991
31.8.22 11:33
@elda píše:
No, já myslím že prostě holka hledá jen nějaký uvěřitelný důvod jak vysvětlit proč to vzala. Vůbec to nemusí být pravda. Ano, může v tom být i něco horšího (někdo ji vydírá), ale taky to může být to, co už se tu několikrát objevilo - ukradla peníze a vlastně neví proč. Ví že je to špatně ale vrátit je nedokáže, tak je schová a naivně doufá že se to vsákne… Druhou možnost vidím jako pravděpodobnější. Jako jo, hlídejte ju a všímejte si varovných signálů (šikana, nevhodné styky na internetu, projeďte historii, ať vám ukáže sociální sítě - pokud tedy nemáte detailní přehled). Klidně bych jí řekla že se mi její vysvětlení zdá taky divné, ale že oceňujete že se přiznala a dál to nebudete rozmazávat.

Anebo je to tak, jak říká. Když kamarádka vytáhne v krámě dvoutisícovku nebo litr a ona to tam bude lovit po stovkách a dvoustovkách, ještě ušmudlaných a potrhaných, tak je to prostě jejich pohledem trapas. A pro získání prestiže stačí mít takto velké peníze v peněžence a moci s nimi zamávat, ukázat je, ale pak si případně koupit „jen“ něco kolem pětistovky. Snaha vyrovnat se a neztrapnit se může být silný motiv a vůbec to nemusí být lež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 13:31

Já jí to věřím, žiju s ní už dlouho a znám ji, občas se prostě zachová naprosto nelogicky, to ale neznamená, že je zkažená. Nehledě na to, že ani nevím, jak bych z ní dál páčila pravdu, děti nebijeme, nevyhrožujeme jim, ani na ně nelíčíme pasti. Ostražití ale samozřejmě budeme, ale určitě nemůžu mít 100% přehled o každém jejím kroku, nebudu se pasovat do role policajta, hlavně proto, že chci obnovit vzájemnou důvěru. Ty peníze mohla utratit za oblečení, ale neudělala to, schovala je a opravdu jí věřím, že to chtěla napravit, ale bála se a zamrzla v tom stavu mrtvého brouka. Uvidíme..

• Citovat
  • Upravit
40551
21.9.22 09:29
@Anonymní píše:
Domů pořídíme trezor, protože ač to někomu může přijít divné, tak hotovost prostě doma potřebujeme. Ach jo…

Tohle je super věc za pár korun, kterou jsem pořídil hned, jak u nás vznikaly dohady, jestli nějaké cennější věci fakt jenom někam zapadly a třeba pak vysály, anebo je někdo šlohl. Často máme doma cizí lidi - uklízečku, pomocnici a pod. - a není nic příjemného podezřívat nevinného člověka, ale ani důvěřovat zloději. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí