Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anniee píše:
Tak včera jsem ukazovala taťkovi ten kočár Roan Marita, co se líbí mě a nakonec jsme se domluvili na šedé variantě. Kočárek bude kupovat jedna z babiček, tak ho asi brzy objednáme, našla jsem ho teď na jedné stránce v akci za 7.500,–Kč.
No, a ten porod asi teda fakt nakonec necháme na Sokolov. Dovnitř to šlo, ven to musí. Zvládly to jiné, zvládneme to i my a aspoň to bude mít za námi taťka nejblíž.
AHojky, tak co už máte kočárek?
A jak je?
Jinak jasně, když máte Sokolov nejblíž, tak to chápu. Já jsem zas přímo z Ostrova, takže nebylo o čem, došla jsem tam dokonce pěšky
no a byla jsem 2× hodně spokojena.
Ahoj holky a hlavně čus Slalomacko. Za chvilku mi dorazí zedník a tento týden se konečně začne připravovat ložnice pro mimi
. Kočárek budeme kupovat asi příští měsíc a rozmýšlím se mezi Roan Marita a Roan Kortina. Ta Kortina má polohovatelnou rukojeť, jinak je to skoro to samé, tak možná vyhraje Kortina. Příští týden bych se něj měla jet podívat do Chebu. Kortina je asi o 2 cm kratší než Marita, ale to už by nevadilo. Je skoro o 1.000,–-Kč levnější
.
A co ty? Něco nového?
V Ostrově musí být fajn, je to takový odtržený od ostatních velkých měst, ale hodně soběstačný a tu porodnici ti tam závidím.
Já byla dneska s miláčkem na nákupech a to břicho mě prostě bolí, když dýl stojím nebo chodím, tak to asi fakt už jen doležím
, ale co? Poslední čas se válet, ne? ![]()
Anniee píše:
Ahoj holky a hlavně čus Slalomacko. Za chvilku mi dorazí zedník a tento týden se konečně začne připravovat ložnice pro mimi. Kočárek budeme kupovat asi příští měsíc a rozmýšlím se mezi Roan Marita a Roan Kortina. Ta Kortina má polohovatelnou rukojeť, jinak je to skoro to samé, tak možná vyhraje Kortina. Příští týden bych se něj měla jet podívat do Chebu. Kortina je asi o 2 cm kratší než Marita, ale to už by nevadilo. Je skoro o 1.000,–-Kč levnější
.
A co ty? Něco nového?
V Ostrově musí být fajn, je to takový odtržený od ostatních velkých měst, ale hodně soběstačný a tu porodnici ti tam závidím.
Já byla dneska s miláčkem na nákupech a to břicho mě prostě bolí, když dýl stojím nebo chodím, tak to asi fakt už jen doležím, ale co? Poslední čas se válet, ne?
Ahojky Annie, koukám u vás přípravy na miminko v plném proudě, tak to bude paráda pokojíček pro miminko
Určitě si to tam krásně zařídíš, já jsem si při druhém mimi splnila sen, že jsem si postýlku pořídila hnízdo i s baldachýnem s takovýma volánkama pod madrací.
Ta polohovatelná rukojeť u kočárku se může hodit, já ji mám a moc to využiju ve výtahu. A taky vlastně to mám nastavené na nejvyšší polohu, protože jsem vysoká. ALe když jde s kočárkem třeba tchýně, tak si to dá níž.
Jinak u nás sice mráz, ale hezky sluníčko, tak už můžeme ven ![]()
Ahojky Slalomacko, zedník jede jak čert, dneska doděláme štuky, zítra se maluje, postýlka už je v autě, připravená na vybalení, o víkendu stavíme nábytek a příští týden budeme malovat nad postýlku
. Super
.
Včera jsem viděla ten Roan Marita naživo, vyzkoušela si ho a jsem zklamaná. Ta rukojeť, která se nedá polohovat, je fakt blbá. Příští týden se jedu podívat na tu Kortinu. Jinak mi ta Marita celkem i vyhovovala (viděla jsem to v blbý barvě), ale ta rukojeť je fakt zapotřebí polohovat.
U nás je dneska tak krásně. Je tu teploučko. Koukala jsem na teletext, že u vás kolem Varů je o nějaký 4 stupně míň, než tady, blíž u Chebu.
Už jsem po testu na těhotenskou cukrovku - fůůůůj
to byl hnus.
Kolik je vůbec tomu tvýmu robátku?
Annie, malý je 7 měsíců
je to mazlík
ještě mám 6,5-letou krasavici, ta už je malinko hubatá, ale taky zlatíčko ![]()
NO s kočárkama si to pořádně promysli, vyzkoušej, kdyžtak možná koupíš i dražší, ale je to velká věc, hodně sa s tím člověk najezdí, aspoň teda já.
Já mám třeba na kočáru i ruční brzdu a to jsem v zimě hodně využila, protože bydlíme na kopci a po ledovce jsem musela brzdit. Ještě i dneska ve Varech jsem si přibržďovala, když jsem jeli z kopce na Růžáku.
Fuj ani mi nepřipomínej ten test na cukrovku, já u toho málem kolabovala, doktor mě pak vzal dovnitř a tam jsem hodinu ležela, jak mi bylo špatně.
Doufám, že ti to dopadne dobře, ať se nemusíš omezovat v jezení!
Tak to je krásný, to už pomalu ten kočár nebudeš potřebovat
. Já bych klidně byla těhotná zase od začátku znovu, ale zároveň se těším až si tu cácorku přivezeme domů.
Dneska už finišujeme s ložnicí, bude se dělat poslední malba a zítra nás čeká úklid
Příští týden ve středu by mi měli říct výsledky z tý laborky na cukrovku, tak snad to bude o.k. U nás jí v rodině nikdo nikdy neměl, tak snad se mi to vyhne taky.
Jak se jmenuje ten tvůj kočár? Zatím přemýšlím nad tou Kortinou, ale ta ruční brzdu nemá.
Annie, já mám Jane Slalom Pro 2009,
měla jsem růžovou korbičku nádhernou
ale teď už jezdím se sporťákem, vypadá takhle.
Jinak jste super akční s těma pracema na ložnici! To u nás když něco má byýt, tak si to musím nejenomže zorganizovat já sama, ale ještě mi do toho muž neustále kecá a brzdí mě. Teď taky chci nechat udělat balkon, dlažbu, omítky a celkově. NO je to na nervy musím zavolat firmu. Ještě se nám rozbila pračka ke všemu ![]()
Držím palce na výsledky z glukozoveho testu! Určitě to nebudeš mít, když to nemáte v rodině, tak to už by byla velká náhoda.
Supééér, žádná cukrovka, testy v pořádku, tak snad nám za měsíc už jen řeknou, že placenta je tam, kde má být a budeme rodit přirozeně a budu spokojená
.
Kočárek je moc krásnej, ale my máme strašně blbý a dlouhý nájezdy do kočárkárny a na to je trojkolka špatně ovladatelná
. Potřebuji kočár na 4 kolech
. Asi zůstanu u tý Kortiny
.
S těma chlapama je to se všema stejný
. Já jsem zvyklá si všechno dělat sama, ale ten můj je z toho na prášky. Vždycky se snaží mě přibrzdit, ale jak nakoupím materiál, tak ví, že už je pozdě
a pak spolupracuje, protože se bojí, abych si v zápalu boje předělávání čehokoliv neublížila
. Tentokrát jsem zedničit nemohla, tak jsem si sehnala zedníka a na miláčka zbyly přípravy a pak úklid. Zedník odjel dřív, tak jsem se pustila do oken a když drahoušek přišel domů, tak jsem dostala vynadáno a sebral mi hadr
. No, a jak je spokojenej, že máme hotovo
. Když si ty hnízdečka nezvelebíme, tak ti naši „lovci“ to fakt neudělají
.
Doufám, že máš děťátka zravé, kamarádky teď bojují s chřipkama dětiček, tak přejeme zdravíčko a klídeček s tatínkem
.
Ahojky Annie
Tak to si taky akční žena, to já znám, taky jsem už hodně věcí takhle rozběhla, že jsem nakoupila věci na malování, natírání, pustila se do toho sama a pak mužskému asi svědomí nedalo, tak se přidal
ALe abych nepomlouvala, ono ti chlapi mají někde jinde nároky na bydlení, můj prostě nechápe, co furt řeším, že stále něco chci dodělávat, mně to zas přijde nevyhnutný..
Jo kočárek.. v starým bytě při prvním dítěti jsem taky měla čtyřkolku a nakonec na ten nájezd do sklepu jsem se stejně nevešla (totiž ve sklepu jsme museli nechávat kočár, protože jsme bydleli ve 4.patru bez výtahu). Tak si to radši před koupí pořádně změř, aby si se vešla.
Jinak parádní kočár na 4 kolech je Inglesina, ale je to myslím jenom jako hluboký. Ale to nevadí, hodně maminek si stejně kupuje pak jiný šporťáček a to tak, aby se jim šikovně vešel do auta. My jsme dlouhodobě bez auta, tak tohle řešit nemusíme, ale pro autíčkové maminy je to hodně důležité.
Někdo si kupuje i dva kočárky, jeden hlubokáč na procházky a druhej nějaký lehký sportovní kočárek vyloženě na nasazení autosedačky, když jdeš třeba autem k doktoru, tak sedačku s dítětem jednoduše vyjmeš a nacvakneš do podvazku. Kamarádky to tak mají, že třeba ten druhej podvazek mají furt k dispozici v autě, je to praktické.
A gratuluju moc k dobrým výsledkům! Tak určitě bude i nadále všechno v pořádku a budeš moc přirozeně odrodit!
Nakonec to teda zkusíš v tom Sokolově?
Ahoj,první miminko jsem rodila v Plzni ve Vojenské nemocnici.Nemůžu si vůbec na nic stěžovat.Porod mi vyvolávali a říká se, že je to bolestivější než,když se rozeběhne sám.Porodní asistentky super,dokonce mi říkaly,ať jim klidně při porodu nadávám a třeba i do krav,že jsou na to zvyklé.Naštěstí jsem jim nemusela nadávat,protože samotný porod byl úplně perfektní a za 14 dní jsem nevěděla,že jsem vůbec rodila ![]()
Za tři roky jsem do toho šla znovu a jelikož jsou pro mě Vary blíž než opět Plzeň,rozhodla jsem se jít tam, i když jsem slyšela samá negativa.I samotná doktorka, která mě vyšetřovala na ozvách, se divila, proč jdu k nim, že se o nich povídá, že jsou to pěkné semetriky.Řekla jsem, že i tak to risknu.
Dneska bych mluvila jinak.
Druhý porod opět vyvoláváný, bolesti šílené od rána, v noci už k nevydržení. Asistentka přišla jednou za hodinu mě zkontrolovat a když jsem si dovolila ji přivolat zvonkem, dostala jsem div ne vynadáno, že to ještě nejsou ty pravé bolesti a že ještě rodit nejdu (v Plzni u mě vždy někdo byl alespoň po čtvrt hodině a doktor každou půlhodinu). Když už byly bolesti k nevydržení, dovolila jsem si je ventilovat a trošku jsem si na „hekárně“ zařvala. Přišla paní doktorka a sjela mě, že jim tam děsim ostatní maminky (když jsem já jezdila obden na ozvy, tak pokaždé někdo rodil a byl to kolikrát řev, že jsem byla sama vyplašená).
Když už jsem šla na sál, tak sama. (Já neměla partnera u porodu, protože u prvního taky nebyl a k druhému už jsem ho nechtěla já). Ploužila jsem se kolem zdí, asistentka (robustní) šla vedle mě, nesla mi tašku a tak ukřivděně na mě koukala, asi že jsem si jí měla taky přenést sama. Když na mě přišla v půli cesty kontrakce, zapřela jsem se o postel a dostala jsem opět vynadáno, co se opírám, že se mnou ta postel může ujet, že neni zabržděná ![]()
Na porodnim sále, když už jsem ležela, asistentka ještě ani neměla zástěru přes hlavu a už říká tlačte. To se člověk bál, jestli to miminko vůbec stihne chytnout, když se ještě oblíká.
Naštěstí samotnej porod trval asi deset minut. Rodila jsem kluka přes 4,5 kila. Paní doktorka mě pak přišla šít a šila tak poctivě, že mi tam vyšila ňáký sklady, který mě tam do dneška zlobí a můj sexuální život je na bodu mrazu ![]()
Pak jsem 2 hodiny odpočívala na sále, dostala jsem pití, ale bohužel stolek stál metr ode mě a za celou dobu za mnou nikdo nepřišel a nepomohl mi, abych se třeba napila ![]()
O šestinedělí ani psát nebudu. Ale jediné na co si nemůžu stěžovat, tak na dětskou doktorku, na kterou všichni nadávají ![]()
Když to shrnu. Po porodu v Plzni bych klidně rodila každej rok. Po porodu skoro 5 kilovýho dítěte už nikdy a už vůbec ne ve Varech. Kdybych se náhodou nedopatřením ocitla zas v jiném stavu, tak do Varské porodnice by mě nedotáhli ani za autem. Bohužel ![]()
Ale slyšela jsem hodně chvály na Ostrov ![]()
Ahojky Slalomacko. Zítra se jedu podívat na ten kočárek do Chebu. Sousedka objevila obchod, kde ho mají, tak jedeme
. Doufám, že tenhle už se mi konečně bude líbit a vezmu si ho
. Četla jsi příspěvek od lulu 28? Asi budu velice ráda rodit v Sokolově
. To, co zažila ona odmítám prožít na vlastní kůži.
Kočárek bych chtěla rovnou dvojkombinaci, autosedačku máme a nechci zabírat moc místa v kočárkárně. Už tam 3 kočárky stojí
, budeme čtvrtí
. Holky si ale na ty svoje kočáry docela stěžují, tak vybírám a vybírám, tak zítra dám vědět, jak jsem dopadla. Zatím pa
.
Ahoj lulu 28. Moooc ti děkuji za to, že ses podělila o zážitky s karlovarskou nemocnicí
. Vůbec ti to teda nezávidím a ještě víc jsi mě utvrdila v tom, že zkusím ten Sokolov. Chceme jen jedno dítko, tak bych nerada měla na porod nějaký hnusný vzpomínky
. Hodlám si to pořádně užít ![]()
Možná, že kdybys tam taťku měla, tak by se k tobě chovali jinak, ale na druhou stranu se nedivím, že po tvé první zkušenosti jsi ho tam nechtěla.
Já nevím, co mě čeká, ono se to od druhých hezky poslouchá, ale stejně si to prostě tolik nepřipustíš, takže my jsme doma domluveni, že taťka, když stihne přijet z práce, tak k porodu jde, aspoň jako nosič pití a ručníku a spoléháme na to, že snad i personál nemocnice bude příjemnější, když tam máš jako prvorodička aspoň nějaké zastání.
I když si myslím, že stejně bude plašit víc než já
![]()
Ahoj Anniee. Dneska už si to říkám taky, že kdyby tam byl taťka, tak by se snad chovali jinak.
Se mnou byla na pokoji paní, rodila na nadstandartu a taky si na asistentky stěžovala. A měla tam manžela a ten byl chudák vyjukanej, nevěděl kudy se dostat z porodního sálu, tak tam bloudil a taky ho tam sjely.
Tak ti přeju, aby sis dobře vybrala, ať máš pohodovej porod a krásný zdravý mimčo
![]()
Ahoj holky, no já nějak nestíhám, mám zas nemocný děti, už mi z toho hrabe ![]()
Lulu, tak to fakt otřes zážitek
to je teda hrozné, nechápu to…
Annie, no vidíš, aspoň to máš jasnější, že to zkusíš radši v Sokolově!
No já jdu od pocítace, protože píšu s malou na kolenách a to je blbý, sápe se do klávesnice, asi chce taky něco napsat.. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.