Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni, vím že diskuzí na tohle téma je tu hodně ale chtěla bych aktuální informace. Máte někdo v poslední době zkušenost s porodnicemi v Podolí nebo u Apolináře? Četla jsem plno recenzí a pořád se nemůžeme rozhodnout, jsem prvorodička a za chvilku se už musím někam registrovat. Má sestra rodila v Podolí a nemohla si to vynachválit ale je to 10let. Slyšela jsem že v Podolí udělají císaře i když by mohl být porod přirozený, co se týče personálu taky žádná sláva. Moc děkuji za vaše názory
Přirozeně Podolí (lepší komfort pro rodičku).
Císaře nevím, já měla plánovaného u Apolináře a bylo to bezva.
Problémy byly na šestinedělí, ale to je asi sestra od sestry.
Rodila jsem v podoli pred 5ti mesici. Rodila jsem prirozene, meli mi porod vyvolavat ale rozebehl se sam. U porodu mohl byt manzel se mnou celou dobu. Porodni sal jen pro nas i se sprchou, micem… U samotneho porodu si nemam na co stezovat (prvni PA nebyla moc prijemna, druha byla zlata - ale to je clovek od cloveka). Na sestinedeli pece dobra, i kdyz nektere sestry byly taky protivnejsi. Ale lezela jsem tam tyden, tak me to tam uz stvalo.
Jinak v 37tt jsem mela dite KP a uz mi cisare planovali.
Je to tedy uz rok a pul, ale rodila jsem v Podoli a sla bych zase. Nakonec tedy cisarem ale az po nejakych 30 hodinach. Myslim ze o prirozeny porod se snazili vic nez dost
. Je tam super porodni pokoj, asistentky super, na sestinedeli jsem mela nadstandart a vsechny sestry taky fajn. Jen jedna byla posledni den neprijemna ale na takovou muze clovek narazit vsude. Za me velka spokojenost
Co vím tak největší + pro Podolí je, že návštěvy mohou i na pokoj. Že s návštěvou není nutný sedět na chotbě. Švagrová rodila obě děti u Apolináře a tyhle návštěvy na chodbě fakt byly „divný“
Za mnou do Podolí mohli skoro kdykoliv na pokoj. Tam jsou možný návštěvy v určitou dobu, jinak taky na chodbě. Ale když se maminky dohodly a nevadilo jim to mohlo se na pokoj kdykoliv.
@KamisB píše:
Co vím tak největší + pro Podolí je, že návštěvy mohou i na pokoj. Že s návštěvou není nutný sedět na chotbě. Švagrová rodila obě děti u Apolináře a tyhle návštěvy na chodbě fakt byly „divný“
Za mnou do Podolí mohli skoro kdykoliv na pokoj. Tam jsou možný návštěvy v určitou dobu, jinak taky na chodbě. Ale když se maminky dohodly a nevadilo jim to mohlo se na pokoj kdykoliv.
U apolinare mi normalne chodily navstevy na pokoj stacil souhlas spolubydlici
Ahoj, za me jednoznacne Apolinar. Rodila jsem tam loni na konci rijna, prirozeny porod. Maximalni spokojenost, vzpominam rada, i kdyz druha doba porodni u me nic moc. Doktori i sestry perfektni, nemuzu si stezovat. Je pravda, ze pokud neni nadstandard (ja mela),zazemi nic moc, sprcha a wc na chodbe. Ale ja volila hlavne kvuli mimcu a pripadne peci, pokud by se neco zvrtlo a byla jsem pripravena i na standardni pokoj, tech par dni bych to vydrzela
Kamaradka rodila v Podoli a je pravda, ze pokud je jen mala indicie k cisari, je cisar. Zas zazemi (standard pokoj) je lepsi. I tak, pokud bych rodila podruhe, opet Apolinar.
Rodila jsem první v Podoli a skočilo císařem. Druhé Apolinar protože se mi do Podoli nepovedlo registrovat a při příjmu se mnou řešili jaky porod upřednostňuji, nechtěla jsem císaře za každou cenu a vyhověli a sledovalo mě více doktoru. Oba porody tedy byly o měsíc driv. Na podzim rodim potřetí a vybrala jsem si Apolinare. BYla jsme vic spokojena s personálem, na porodnim byli všichni úžasní. A to ze návštěvy nesměly vůbec na chodby a pokoje sestinedeli mi vyhovovalo. Protože v Podoli jsem měla po porodu problémy, byla tam 14dni, týden cevka (rozřízly mocak), týden dren, syn na nedonosencich, já problémy s kojením, musela jsem stále odsavat, na pokoji cele odpoledne návštěvy ostatních maminek a mě to hrozne rušilo, musela jsem se stále s odsavackou točit ke zdi abych měla soukromí.
U Apolinare byl na pokoji klid a soukromí, za návštěvou se šlo před oddělení na chodbu.
Příspěvek upraven 03.06.18 v 21:13
@KamisB já tedy na návštěvách na pokojích žádné plus nevidím. Když jsou na pokoji 2-3 maminky společně s dětmi je dost nehygienické a nebezpečné tam mít ještě cizí lidi od ostatních maminek. Upřímně tomuhle trendu dost nerozumím.
Znam dva pripady znamych u Apolinare, obe prvomatky a ani jedna by tam uz nevlezla ani jako netehotna. Duben 2018 a cervenec 2017
Obe nemocnice patri mezi spicku v CR, takze ve vysledku to je jedno. Zkusenost mam 2× v Podoli. Pokud budes nekomplikovany pripad, dostanes standardni peci od prumernych lekaru. Pokud budes komplikovany pripad (ja jsem byla), dostanes nejlepsi peci, jakou v CR dostat muzes! Toto je pro me jasny argument, proc jsem i podruhe sla do Podoli, s Apolinarem nemam zkusenosti.
Nicmene asi tak, ze v Podoli jsou lepsi porodni boxy, pri cisari ti nabizeji placene Hyallobarier Gel (nevim, jak v Apolinari, ale asi si ho take muzes zaplatit - bez toho bych do toho nesla), sestinedeli tvrde postele, sestry jak kde (poprve skvela pece, podruhe nic moc).
Do Podoli bych sla znovu, zejmena kvuli TOP lekarske peci (zbytek nic moc), ale myslim, ze Apolinar bude mit peci srovnatelnou.
Rodila jsem v Podolí před 9 lety, a i když mají špatnou pověst ohledně císařských řezů, u mě k němu nakonec nepřistoupili, i když už se k němu schylovalo a dokonce už stihl dorazit i manžel, kterého jsem měla přivolat. Vadil mi ale pobyt na šestinedělí, neustálé stresování vážením miminka, zapisování množství nakojeného mléka, počet močení a stolice miminka a odnášení na dokrmení bez mého souhlasu.
Před 7 lety jsem rodila na Bulovce, porod přirozený, bez zásahů, píchání vody a na šestinedělí božský klid a pohoda. Jela bych zase tam.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.