Kde sehnat prostředky k podnikání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj,
nepředpokládám, že by sis zakládala podnikatelský účet, ale i to by bylo řešení. Já řeším podobnou situaci. Potřebuji kapitál do začátku, což budu řešit úvěrem na podnikatelském účtu. Dalším řešením je kontokorent (ale ten já mám stále vyčerpaný, takže tudy u mě cesta nevede
), ale pokryje ti to náklady do začátku. Nebo do té doby musíš sehnat někoho, kdo si pronajme tu druhou místnost a taky můžeš přibrat další podnikavou maminku a pojedete na půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jullls píše:
Ahojky, mám takovou prosbičku..Mám v plánu k 15.7.2012 otevřít v mém městě dětský obchod s použitým zbožím a příjmem do komise, vlastně sekáč, ale tak tomu neříkam
a mám prosbičku a dotaz, jestli vás nenapadá kde vzít nějaké finance. Z mateřské na to neušetřím ani omylem, mám 7.600,– a z toho nájem. Přítel má výplatu, ale nepodporuje me v tom nějak extra aby mi na to peníze dal nebo půjčil… Musím dát 6200,– jeden nájem dopředu a na první měsíc jen polovinu nájmu, protože si budu sama malovat. Jsou to dvě místnosti k pronajmutí, tu druhou místnost vzadu jsem dala inzerát že nabízím k pronájmu, aby se mi pomohlo s nájemným, třeba jako sklad něčeho nebo tak, tak uvidím…
pak raději nezačínej. pokud nemáš prostředky alespoň na tři čtyři nájmy. a to tam budeš sama od rána do večera? kde budeš mít dítě?
- Citovat
- Upravit
Pokud nemas finance ani na prvni kauci pak nechapu jak se chces dlouhodobe udrzet. co budes delat kdyz si na sebe uz v tom prvnim mesici nevydelas? ono to vypada jednodusse si jen tak neco otevrit ale zas takova sranda to neni. nenapada me snad zadnej podnikatel ktery by svou firmu v zacatcich nedotoval
- Citovat
- Upravit
Představ si že teď nějak polepíš nájem a na zboží. Dáš za zboží třeba 50 tisíc. Lidi přijdou proberou a ty vyděláš třeba 20 tisíc. Jenže už musíš platit další nájem, popř. prodavačku a lidi budou chtít nové zboží… Pytel vyjde cca na 7 tisíc a potřebuješ alespoň 3-4 nové.
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
Představ si že teď nějak polepíš nájem a na zboží. Dáš za zboží třeba 50 tisíc. Lidi přijdou proberou a ty vyděláš třeba 20 tisíc. Jenže už musíš platit další nájem, popř. prodavačku a lidi budou chtít nové zboží… Pytel vyjde cca na 7 tisíc a potřebuješ alespoň 3-4 nové.
chce sekac takze zbozi za 50.000 by to asi nebylo.. ale kazdopadne aspon tech 50tisic rezervu by to chtelo-i u toho sekace
- Citovat
- Upravit
No tak já bych nejdřív zkusila sehnat peníze do začátků (tak na půl roku na nájem, než se ti firma rozjede) a pak až dojednávala nějaký nájem… co když ty peníze neseženeš? Napadá mě tak jedině nějaký úvěr, otázka je, kdo ti ho na rodičáku dá… a určitě budeš kromě nájmu potřebovat nějaké prostředky na vybavení obchůdku, na zboží… a určitě bych nebyla tak „optimistická“, abych doufala, že se mi to po měsíci vrátí zpět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lilišák píše:
chce sekac takze zbozi za 50.000 by to asi nebylo.. ale kazdopadne aspon tech 50tisic rezervu by to chtelo-i u toho sekace
jistě že bylo
pytel vyjde na 5-8 tisíc (25 kg) a pokud začíná musí mít zboží…
- Citovat
- Upravit
Jak píšou holky, je vidět, že nemáš pořádnej podnikatelskej plán a kalkulace, byť jen v hlavě.. přece tohle musíš mít spočtené ještě předtím než chceš něco otevřít, počítat s nějakou rezervou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lilišák píše:
Já myslím, že určitě by to se vším všudy bylo i víc… a kromě jiného musí mít nějaké regály, věšáky, ramínka, a nezapomínejme i tisícovku na živnosťák, pokud ho ještě nemá, a když půjdu do detailů, tak bude potřebovat i nějakou kasičku, paragony, razítko, nějaké reklamní letáky, aby lidi věděli, kam mají chodit a podobně… a za ty maličkosti se to taky hezky nasbírá, ač to nevypadá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Já myslím, že určitě by to se vším všudy bylo i víc… a kromě jiného musí mít nějaké regály, věšáky, ramínka, a nezapomínejme i tisícovku na živnosťák, pokud ho ještě nemá, a když půjdu do detailů, tak bude potřebovat i nějakou kasičku, paragony, razítko, nějaké reklamní letáky, aby lidi věděli, kam mají chodit a podobně… a za ty maličkosti se to taky hezky nasbírá, ač to nevypadá…
jo to uz se pak nasbira, ale myslim ze ciste jen za zbozi do malickyho kramu to nebude 50tisic. navic nemusi kupovat jen primo baliky odnekud z anglie, muze si najit hromadu lidi na netu kteri se zbavuji obleceni
- Citovat
- Upravit
@Lilišák píše:
jo to uz se pak nasbira, ale myslim ze ciste jen za zbozi do malickyho kramu to nebude 50tisic. navic nemusi kupovat jen primo baliky odnekud z anglie, muze si najit hromadu lidi na netu kteri se zbavuji obleceni
pokud dneska chce uspět ze sekáčem, nemůže pozbírat někde na netu hromady oblečení
i do obchůdku 50 m budeš tak 100 kg potřebovat. prostě to co píšeš v tomto příspěvku je spíš zoufalství než začátek podnikání
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
jistě že bylopytel vyjde na 5-8 tisíc (25 kg) a pokud začíná musí mít zboží…
Já mám zboží pytel 40kg za 1200,– ![]()
- Citovat
- Upravit
U zakladatelky taky vidím malé dítě obchod musí být otevřen od 9-17 hod to zn. buď celý den s dítětem v práci, nebo někoho platit
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
pokud dneska chce uspět ze sekáčem, nemůže pozbírat někde na netu hromady oblečeníi do obchůdku 50 m budeš tak 100 kg potřebovat. prostě to co píšeš v tomto příspěvku je spíš zoufalství než začátek podnikání
Nepotřebovala jsem povyšování ani tohle, ale radu, kde sehnat finance a třeba nějakou zkušenost. Ráda bych viděla second hand kde je oblečení za 50.000,– v ČB teda nikde. Vše mám, regály mám, ramínka mám, hadry mám. Takovéhle drobnosti mám.
- Citovat
- Upravit
Ahojky, mám takovou prosbičku..
Mám v plánu k 15.7.2012 otevřít v mém městě dětský obchod s použitým zbožím a příjmem do komise, vlastně sekáč, ale tak tomu neříkam
a mám prosbičku a dotaz, jestli vás nenapadá kde vzít nějaké finance. Z mateřské na to neušetřím ani omylem, mám 7.600,– a z toho nájem. Přítel má výplatu, ale nepodporuje me v tom nějak extra aby mi na to peníze dal nebo půjčil… Musím dát 6200,– jeden nájem dopředu a na první měsíc jen polovinu nájmu, protože si budu sama malovat. Jsou to dvě místnosti k pronajmutí, tu druhou místnost vzadu jsem dala inzerát že nabízím k pronájmu, aby se mi pomohlo s nájemným, třeba jako sklad něčeho nebo tak, tak uvidím…