Kde sehnat prostředky k podnikání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jullls píše:
Hmmm, docela jste mě od toho odradili… nějak jsem přemýšlela, že bych si na to půjčila… a z toho zaplatila tu vratnou kauci a pak začla.
Nechceme tě odradit, jen je důležité, abys to aspoň předem nějak propočítala, aby ses pak nedivila… účetnictví ti bude dělat někdo nebo to budeš dělat sama? Pokud sama, tak bys o tom měla mít aspoň nějaké povědomí… jen to prostě není jen takové, jak se zdá na první pohled… ale zase to není tak hrozné, když máš už potom představu, co a jak… a nájem za 6 tisíc je úžasný, tady u nás se ceny pohybují na dvoj až trojnásobku za malý obchod se dvěma místnostmi… teda podle polohy, teď beru okolí centra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
No tak snad do ceny musíš započítat kromě tvého zisku i ostatní náklady, tj. i nájem, energie, tvůj plat, abys nakonec jen neprodělala… jedna kamarádka na to dojela, nějak si spletla obrat se ziskem a nakonec zjistila, že na tom ještě prodělala…
A odpadní zboží je to, co je třeba zničené nebo jinak neprodejné a co ti zbude a neprodáš ho…
a taky DPH
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jullls píše:
2dny v týdnu já a 3dny babičky kamarádka - důchodkyně.
kolik jí chceš platit?
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
kolik jí chceš platit?
nic nechce, je vdova a v duchodu, nebídla se, ptz já jí venčím psa, kdyz jedu s kočárkem ven. ![]()
- Citovat
- Upravit
Právě že 6200,– je nejmenší nájem jaký jsem našla za dvě velké místnosti.
- Citovat
- Upravit
@jullls píše:
nic nechce, je vdova a v duchodu, nebídla se, ptz já jí venčím psa, kdyz jedu s kočárkem ven.
ale to taky nejde, co kdyz prijde kontrola, musi mit smlouvu a vyplatu a odvadet dane
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jullls píše:
tak když si na mateřské a neni pro tebe problém vypláznout hned 15.000 to si dobrá…
No patnáct tisíc je nic, máme čtyři děti, takže potřebuji mít na účtě rezervu nejméně na tři měsíce na provoz domácnosti, kdyby se cokoliv stalo, takže patnáct tisíc je tak na měsíc na jídlo a nutné potřeby…
No a jinak si myslím, že i podpora partnera v tomto směru je důležitá… takže pokud ti chybí fakt jen tahle částka, tak by to chtělo probrat s tvým přítelem a snad by to měl on, pokud máte rozdělené účty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková píše:
ale to taky nejde, co kdyz prijde kontrola, musi mit smlouvu a vyplatu a odvadet dane
Nemusí..je tam jenom na záskok, než se majitelka vrátí od lékaře.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jullls píše:
2dny v týdnu já a 3dny babičky kamarádka - důchodkyně.
Takže musíš vydělat ještě i na její výplatu… i když to bude načerno, ale pak si to musíš nějak doložit v účetnictví, což se teda určitě dá, ale nahlas to raději neříkej… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, nechci byt oskliva, ale podle toho co pises se na to radeji vykasli. Opravdu. Ted urcite. Doporucuji si neco nastudovat k podnikani, tvorbe cen a proste obycejne kupecke pocty. Mnohe bylo receno. A pises, ze prat si budes sama. Vis kolik ma tvoje pracka spotrebu vody a energie? Kolik to dela penez na jednu pracku? Kolik prasek? Jak dlouho to vydrzi? Nezda se to, ale vyper jen v zacatku 100 kilo pradla…i takove veci musis mit v cene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Takže musíš vydělat ještě i na její výplatu… i když to bude načerno, ale pak si to musíš nějak doložit v účetnictví, což se teda určitě dá, ale nahlas to raději neříkej…
A jeste zaplatit i toho ucetniho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učetní mám kamarádku, jde to snáze když máte sem tam nějaký známý…
- Citovat
- Upravit
@jullls píše:
Takže vlastně nikdo mi neporadil, děkuji.
má rada zní, pokud nemám promyšlený podnikatelský záměr nedávej do toho ani své peníze, natož aby sis na to půjčovala
- Citovat
- Upravit