Kde sehnat prostředky k podnikání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
15.6.12 08:39

Teda osobne bych do toho nesla, pokud nemas na ucte aspon 50litru do rezervi, tak ani prd. dobre si to rozmysly, to te tak akorat zrujnuje a neverim ze se sekac muze uzivit. budes rada ze pokryjes najem.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
15.6.12 08:40
@magda82 píše:
to myslíš,ale cream jakost ne 1. nebo 2. jakost.
http://momik.mimishop.cz/
koukni sem a podívej se jak se přibližně pohybují ceny balíků a jaká je to kvalita.chtěla jsem to také zkusit,ale jak jsem počítala ty finance, tak to abych měla fakt dopředu rezervu(u mě možná skoro 100 000) bohužel i vybavení(nábytek) něco stojí. ale uvidím, třeba časem, u mě by to bylo fajn, já bohužel sháním těžko práci a tohle by mě fakt i bavilo,ale blokují mě finance :( :( :( :( :(

jj cream,vyplatí se,není skoro žádný odpad a je nejvíc prodejný

• Citovat
  • Upravit
teresa20
15.6.12 08:40
@jullls píše:
„Odpaní zboží“ nevím co je :) Takže když pytel stojí 40kg - 1200,– tak si budu každý kousek rozpočítávat?

odpadní zboží je to, co prostě neprodáš. Nemůžeš počítat s tím, že prodáš všechno :nevim: a ceny se opravdu nestanovují bokem, ale klasika musíš vzít výkupní cenu, připočítat k ní náklady a zisk.. :nevim: u každého jednotlivého kusu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
jullls
15.6.12 08:41
@madi píše:
odpadní zboží je to, co prostě neprodáš. Nemůžeš počítat s tím, že prodáš všechno :nevim: a ceny se opravdu nestanovují bokem, ale klasika musíš vzít výkupní cenu, připočítat k ní náklady a zisk.. :nevim: u každého jednotlivého kusu :mrgreen:

Aha aha.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
15.6.12 08:41
@jullls píše:
„Odpaní zboží“ nevím co je :) Takže když pytel stojí 40kg - 1200,– tak si budu každý kousek rozpočítávat?

odpad je to co neprodáš. nemůže ti to v obchodě ležet, zboží se musí hýbat, žádnou ženskou nebaví sekáč kde vidí pořád stejné zboží na ramínkách

• Citovat
  • Upravit
14777
15.6.12 08:42

@jullls já si chtěla třeba doma přivydělat, tak jsem koupila lis 40kg/2500kč a asi jsem trefila na špatné složení a skoro půlku jsem vyhodila ale bylo tak snad 300ks věcí ale peníze do toho vložené se mi vrátily asi do 3 měsíců od té doby ještě nějaké věci mám a asi je vyhodím :( :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
15.6.12 08:43
@magda82 píše:
@jullls já si chtěla třeba doma přivydělat, tak jsem koupila lis 40kg/2500kč a asi jsem trefila na špatné složení a skoro půlku jsem vyhodila ale bylo tak snad 300ks věcí ale peníze do toho vložené se mi vrátily asi do 3 měsíců od té doby ještě nějaké věci mám a asi je vyhodím :( :( :( :(

Hmmm :(

• Citovat
  • Upravit
sophinka
15.6.12 08:48

Jo a komis… co myslíš, že z něj máš? velký kulový a když se to neprodá, ještě máš krámy navíc protože si to lidi už obvykle neodtáhnou

• Citovat
  • Upravit
14777
@jullls píše:
Hmmm :(

ale tím tě nechci odrazovat. držím palečky pokud se ti to povede.
právě já to prodávala jako více kusů za jednu cenu, třeba příklad: byly tam mikiny(1-2roky) tak kdybych prodávala jednu 40kč, tak musím přičíst cenu poštovného cc37kč, takže mikina která vyšla z balíku za 8,5 kč tak bych prodávala za nějakých 77kč, což je dost, tak tak jsem dala třeba 3 mikiny 50kč + ta pošta tak to bylo lepší. a prodalo se to ne hned, ale během těch 3 měsíců se mi to vrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@jullls píše:

No tak snad do ceny musíš započítat kromě tvého zisku i ostatní náklady, tj. i nájem, energie, tvůj plat, abys nakonec jen neprodělala… jedna kamarádka na to dojela, nějak si spletla obrat se ziskem a nakonec zjistila, že na tom ještě prodělala…
A odpadní zboží je to, co je třeba zničené nebo jinak neprodejné a co ti zbude a neprodáš ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
15.6.12 08:52

Hmmm, docela jste mě od toho odradili… nějak jsem přemýšlela, že bych si na to půjčila… a z toho zaplatila tu vratnou kauci a pak začla.

• Citovat
  • Upravit
29350
15.6.12 08:54

Jinak neber to ve zlém, ale přijde mi absurdní, že chceš rozjet obchod a nevíš, kde sehnat „jen“ 15 tisíc… nemyslím to jako urážku, chápala bych, že třeba potřebuješ sto tisíc a nemáš je, ale když to vázne jen na patnácti tisících… tak pokud, jak píšeš, nějaké peníze máš, tak tohle snad není ta hrozná částka, co by ti mohla chybět… v některých případech bych teda šla klidně i do nebankovní půjčky, za podmínky, že ty peníze potřebuji ihned a nemám je kde jinde vzít, ale vím, že za tu dobu, co je budu mít vypůjčené, mi přinesou zisk nejméně v té hodnotě, co budu muset i s úroky za to splatit a přišla bych tak o zakázku, kterou naléhavě potřebuji (třeba pro udržení chodu firmy apod.)…
I když třeba teď, co bereš rodičák, nepotřebuješ vydělat na svou výplatu, čili nejsi nijak vázaná za příjmech z toho sekáče, tak bys i s touto částkou v obratu měla počítat, protože provozovat obchod a nic na tom nevydělat, to je blbost… včetně nějaké té rezervy na daně a pojištění… i když v prvním roce podnikání nemusíš platit zálohy, tak na konci to stejně zaplatit musíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
15.6.12 08:55
@jullls píše:
Hmmm, docela jste mě od toho odradili… nějak jsem přemýšlela, že bych si na to půjčila… a z toho zaplatila tu vratnou kauci a pak začla.

ale když někam chceš utopit peníze musíš to mít promyšlené. Nemůžeš so přece myslet, že ceny budu střílet od boku ono to snad půjde. A jak tomáš vymyšlené s tou pracovní dobou ty sama nebo zaměstnanec?

• Citovat
  • Upravit
jullls
15.6.12 08:56
@Regina Hero píše:
Jinak neber to ve zlém, ale přijde mi absurdní, že chceš rozjet obchod a nevíš, kde sehnat „jen“ 15 tisíc… nemyslím to jako urážku, chápala bych, že třeba potřebuješ sto tisíc a nemáš je, ale když to vázne jen na patnácti tisících… tak pokud, jak píšeš, nějaké peníze máš, tak tohle snad není ta hrozná částka, co by ti mohla chybět… v některých případech bych teda šla klidně i do nebankovní půjčky, za podmínky, že ty peníze potřebuji ihned a nemám je kde jinde vzít, ale vím, že za tu dobu, co je budu mít vypůjčené, mi přinesou zisk nejméně v té hodnotě, co budu muset i s úroky za to splatit a přišla bych tak o zakázku, kterou naléhavě potřebuji (třeba pro udržení chodu firmy apod.)…
I když třeba teď, co bereš rodičák, nepotřebuješ vydělat na svou výplatu, čili nejsi nijak vázaná za příjmech z toho sekáče, tak bys i s touto částkou v obratu měla počítat, protože provozovat obchod a nic na tom nevydělat, to je blbost… včetně nějaké té rezervy na daně a pojištění… i když v prvním roce podnikání nemusíš platit zálohy, tak na konci to stejně zaplatit musíš…

tak když si na mateřské a neni pro tebe problém vypláznout hned 15.000 to si dobrá… :think:

• Citovat
  • Upravit
jullls
15.6.12 08:56
@sophinka píše:
ale když někam chceš utopit peníze musíš to mít promyšlené. Nemůžeš so přece myslet, že ceny budu střílet od boku ono to snad půjde. A jak tomáš vymyšlené s tou pracovní dobou ty sama nebo zaměstnanec?

2dny v týdnu já a 3dny babičky kamarádka - důchodkyně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat