Kde sehnat/jak vyrobit velkou nástěnku?

Radina
15.9.06 14:43

Kde sehnat/jak vyrobit velkou nástěnku?

Dohodli jsme se s manželem, že dětem buď vyrobíme nebo koupíme obrovskou nástěnku na zeď. Jindy mám dost fantazie, ale v tomto případě mne nenapadá jak ji vyrobit. Měla by to být opravdu velká nástěnka, délka aspoň 2 metry a na výšku 1,5 metru. Lednička s magnetkama nám prostě na výtvory dětí, na fotky a vzkazy nestačí. Je to sice trošku nebezpečné pro malou, ale chtěla bych nástěnku na zapichování špendlíků, ne magnetickou. Poradí mi někdo kdo se do výroby takového monstra pustil?
Moc díky
Radka a šmudlové

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1200
15.9.06 14:46

No, moje segra to řešila klasickým polystyrenem.
Ve stavebninách se za pár korun dají koupit velké kusy, protože se používají jako izolace domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
15.9.06 14:49

Přesně tak, my stím polystyrenem zrovna obkláme barák :lol: kamarádka ho měla v pokoji po celé jedné stěně a to teda byla nástěnka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
15.9.06 14:51

Nápodobně - jako učitelka jsem měla takovej potapetovanej polystyren ve třídě a perfektně fungoval! :-)

• Citovat
  • Upravit
563
15.9.06 14:56

Ahoj holky,

nevíte zhruba, jaké největší kusy polystyrenu se dají koupit? My sice nepotřebujeme zrovna nástěnku, ale kolejiště pro vláčky.

Díky.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
15.9.06 15:00

No, mne právě ten potapetovaný polystyren děsí. Budeme mít nástěnku na dost frekventované chodbě, tak bych chtěla aby to bylo trošku repre… :oops:
Asi toho chci moc, ale kdysi jsem měla možnost mít obří nástěnku potaženou sametem, zalitou v umělohmotném rámu, nabídli mi ji za směšnou sumu z likvidace naší bankovní pobočky, a já si tehdy říkala kde to budu skladovat než uplyne těch sto let a já budu chtít dítě :lol: . Mnoooo a jak by se po těch 8 letech hodila!

• Citovat
  • Upravit
563
15.9.06 15:03

A což ten polystyren tedy potáhnout nějakou látkou místo tapetou? S rámem to bude asi horší, ale třeba by taťka kutil něco vymyslel.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
15.9.06 15:05

Anebo nakoupit korkový desky,ale ty asi vyjdou dráž :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.9.06 15:43

V jednom poradu na spektru vyrábeli nastenku tak, ze polystyren potahli korkem - pripevnovali to pomoci takovy pistole na hrebicky, ten korek byl silnej asi pul centimetru. No a pak neni problem dat na hrany nejakou uzkou listu natrenou oblibenou barvou a taky pripevnit tema hrebickama a nebo kdyz si koupis nejakou fakt peknou tapetu, udela to stejnou sluzbu i kdyz ten korek asi vydrzi dyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.9.06 17:49

Ahoj. Nemám zrovna tip na klasickou nástěnku, ale dost se mi líbí zavěsit na zeď síť, a obrázky a ostatní výtvory na ni přichytávat pěknými kolíčky na prádlo, nebo prostě přivázat. Sítě se dají koupit i barevné, oka jsou různých velikostí. Mám dojem, že to na netu nabízí firma Noe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
15.9.06 21:10

Ahoj,
taky hlasuju pro ten polystyren - meli jsme takovou nastenku jako male v pokojicku a vypadalo to docela pekne :-)

Ulrika - mely jsme velikost 70×50 cm, tloustka 2cm, ale urcite by se dal sehnat i ve vetsim rozmeru - doporucuju projit nejaky hobbymarket a poptat se…

Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.9.06 21:56

Máme na výtvory dětí přes celou zeď nataženou síť. Kupovali jsme ji v Kenny, ale dá se koupit i na http://www.noe.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
15.9.06 22:04

Taky máme výtvarné počiny našich dětí na barevné síti. Přichycené barevnými klamerkami. každý to u nás obdivuje. Působí to vzdušně, není to jenom plácnutá deska na zdi. Část sítě jsme prověsili i na strop, takže si tam zavěšují i různé slepovánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
5.6.09 08:07

Ahoj,
s tou siti to je fakt skvely napad :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.8.09 18:48

Kup si polystyrenovou desku ve stavebninach, hornbach, obi a mas to.
Nebo korkovou desku, take sezenes tam.

Kdyby jsi chtela magnetickou, staci ti preklizka nebo nejaky plast a na to nalepit spec. folii, sezens v reklamni agenture.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný