Kdo by měl platit oběd?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45703
1.1.24 18:13
@Liberalissima píše:
A slušně vychovaná matka nedojede vyžírat svoje dítě ani když už je dospělé a vydělává 8)Jinak je fakt legrace, jak si tady lidé pletou slovo „názor " se slovem "fakt“ :mrgreen:

Takze kdyz matka prijede na 24 hodin k dospelemu diteti tak je to vyzirani? Zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
1.1.24 18:31
@Liberalissima píše:
A slušně vychovaná matka nedojede vyžírat svoje dítě ani když už je dospělé a vydělává 8)Jinak je fakt legrace, jak si tady lidé pletou slovo „názor " se slovem "fakt“ :mrgreen:

Slušná matka dítě porodila, starala se o něj, dala mu vzdělávání, které určitě nebylo úplně zadarmo. Takže to dítě jí do dospělosti vyžíralo a stálo jí spoustu peněz…Co je proti tomu jedna večeře v restauraci, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
1.1.24 18:36
@ibis píše:
Slušná matka dítě porodila, starala se o něj, dala mu vzdělávání, které určitě nebylo úplně zadarmo. Takže to dítě jí do dospělosti vyžíralo a stálo jí spoustu peněz…Co je proti tomu jedna večeře v restauraci, že? :roll:

ale to dítě se jí o to neprosilo, aby ho porodila atd atd - tak ho neměla mít, jestli se o něj nechtěla starat a dát mu vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
1.1.24 18:41
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
téma zakládám, protože by mě zajímalo jak to vidí ostatní, případně jak to vidí někdo zběhlý v etiketě :) :think:
Předesílám, že když ten oběd za všechny zaplatím, přežiju to a do sociální bídy mne to neuvrhne i když je teda pravda, že zdražování všeho moje konto pociťuje čím dál tím víc.
Opravdu mi ale jde hlavně o ten princip.
Popis situace.
Jsem rozvedená mám v péči 2 děti. Nejstarší dítě je dospělé žije jinde cca 150km od nás, žije s partnerem, jsou bezdětní. Za pár dní k nim s dětmi pojedeme, pozvali nás o Vánocích jsme se neviděli, předchozí Vánoce trávili několik let u nás. Pojedeme tam vlakem na jednu noc, dorazíme v době oběda druhý den dopoledne budeme odjíždět zpět domů. Na základě nejrůznějších předchozích zkušeností si myslím, že nás vezmou na oběd do restaurace a dítě bude očekávat, že zaplatím oběd za všechny. :think:
Je to podle Vás v pořádku? Troufám si o sobě říct, že rozhodně nejsem lakomá, dělá mi radost lidi kolem sebe obdarovávat a na korunu u toho nehledím.
Na druhou stranu jsem dost alergická na to, když nabudu dojmu, že mě někdo využívá ap.
Dítě je s prominutím, tak trochu vyčůraný kolenovrt :oops: Vztahy mezi námi nejsou úplně hrozné, vycházíme spolu normálně, ale bohužel pravda je ta, že když nezavolám já dítě se až na vyjímky neozve, prakticky k nám nejezdí. Je to chyba moje i dítěte, detailně to nechci rozebírat :( Dítě ale miluju a kdyby nastala situace, že bude potřebovat pomoc v jakémkoliv směru, udělám pro něj všechno co bude v mých silách.
Počítám s tím, že ten oběd všem zaplatím, nechci to setkání pokazit už kvůli mladším dětem a fakt nejsem malicherná.
Jenom by mě zajímalo, jak to vidíte Vy?
Pro úplnost ještě uvedu, že příjem dítěte je výrazně vyšší než můj, příjem partnera neznám, ale určitě je rovněž vyšší než můj.

Zakladatelko, jak to nakonec dopadlo?

Zajímalo by mě, podle čeho usuzujes, že je dítě kolenovrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45703
1.1.24 19:08
@stinga píše:
ale to dítě se jí o to neprosilo, aby ho porodila atd atd - tak ho neměla mít, jestli se o něj nechtěla starat a dát mu vzdělání

Ale to uz dovadis do absurdna, ona ho urcite chtela a chtela se o nej starat, ale na druhou stranu by 24 hodinova navsteva nemela byt brana jako vyzirani. Nebo ty bys to tak citila, kdyby k tobe prijeli rodice a ty jim bez nejake protihodnoty parkrat uvarila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
1.1.24 19:21

Já jen žasnu, na kolika stranách se tu řeší jeden oběd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
1.1.24 19:29

@veria viď, vyžírat… nás tu tchánovci na Štědrý den taky pěkně vyžrali! Jsem je sem pozvala, polívku snědli (té práce s krájením zeleniny a obíráním ryby!!), kapra (jako víš, co dneska stojí ryba?!), salát, tchýně si několikrát nechala nalít vína (a že jsem kupovala takové, které má ráda) kafe si uvařit nechali a nejen, že si dali cukroví a vánočku, ale ani neprotestovali, když jsem jim nabalila domů vejslužku! A nepřivezli nic, krom dárků, ale ty nepočítám, my jim taky nějaký dali. No ještě, že tu nepřespali, to bych je musela pozvat do restaurace, aby mohli zaplatit a nějak mi tu škodu revanšovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24840
1.1.24 19:42
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
téma zakládám, protože by mě zajímalo jak to vidí ostatní, případně jak to vidí někdo zběhlý v etiketě :) :think:
Předesílám, že když ten oběd za všechny zaplatím, přežiju to a do sociální bídy mne to neuvrhne i když je teda pravda, že zdražování všeho moje konto pociťuje čím dál tím víc.
Opravdu mi ale jde hlavně o ten princip.
Popis situace.
Jsem rozvedená mám v péči 2 děti. Nejstarší dítě je dospělé žije jinde cca 150km od nás, žije s partnerem, jsou bezdětní. Za pár dní k nim s dětmi pojedeme, pozvali nás o Vánocích jsme se neviděli, předchozí Vánoce trávili několik let u nás. Pojedeme tam vlakem na jednu noc, dorazíme v době oběda druhý den dopoledne budeme odjíždět zpět domů. Na základě nejrůznějších předchozích zkušeností si myslím, že nás vezmou na oběd do restaurace a dítě bude očekávat, že zaplatím oběd za všechny. :think:
Je to podle Vás v pořádku? Troufám si o sobě říct, že rozhodně nejsem lakomá, dělá mi radost lidi kolem sebe obdarovávat a na korunu u toho nehledím.
Na druhou stranu jsem dost alergická na to, když nabudu dojmu, že mě někdo využívá ap.
Dítě je s prominutím, tak trochu vyčůraný kolenovrt :oops: Vztahy mezi námi nejsou úplně hrozné, vycházíme spolu normálně, ale bohužel pravda je ta, že když nezavolám já dítě se až na vyjímky neozve, prakticky k nám nejezdí. Je to chyba moje i dítěte, detailně to nechci rozebírat :( Dítě ale miluju a kdyby nastala situace, že bude potřebovat pomoc v jakémkoliv směru, udělám pro něj všechno co bude v mých silách.
Počítám s tím, že ten oběd všem zaplatím, nechci to setkání pokazit už kvůli mladším dětem a fakt nejsem malicherná.
Jenom by mě zajímalo, jak to vidíte Vy?
Pro úplnost ještě uvedu, že příjem dítěte je výrazně vyšší než můj, příjem partnera neznám, ale určitě je rovněž vyšší než můj.

Taky mi přijde dost škoda, že nevíme, jak příběh dopadl..sešla se tu totiž taková spousta úplně protichůdných reakci, že by bylo fajn vědět rozuzlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.1.24 20:26
@stinga píše:

Taky mi Lucenku připomínáš. Sice tě to nebaví, ale máš k tomu jeden absurdní argument za druhým. Už ji nebaví dát dítěti vzdělání? To snad přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11213
2.1.24 07:23
@Liberalissima píše:
Pokud to nedělalo (což nevíme), tak si ho k tomu nevychovala zakladatelka sama a nemůže se tudíž divit :nevim:

Tyhle matky co nenechají na dospělém děcku niť suchou mě fakt nedojímají. Vídat se s dítětem taky není povinnost, když si ho vychovala tak, že ho teď sama nesnese, tak ať dřepí doma a snaží se to u dalších dětí udělat líp. A uleví se všem.

A vy si klidně děti vychovávejte k tomu, aby kolem vás skákaly jak kolem císařoven až do smrti, to je vaše věc a vaše právo :nevim:

Jen bych tě ráda upozornila, že výchova je jen část toho, jak se ve výsledku dítě chová.
Každý asi chce, aby se jeho dítě mělo dobře. Ale pokud jsi na tom s penězi tak akorát, živis dalsi dvě děti, a měla bys jim ukrojit kvůli dítěti, které má k dispozici peněz dvojnásobek, bude tě to možná taky mrzet.
Podle mě tady je nejlepší zaplatit každý za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.1.24 07:31
@Liberalissima píše:

Aha, takže slušně vychovaná matka tedy nejezdí navštěvovat svoje dospělé dítě, aby ho nevyžírala. A když už by náhodou přijela, tak s taškou navařenýho jídla pro všechny, protože vyžírat matku je povoleno, to je normální a slušně vychované dítě to dělá. Ale naopak neee, ještě aby to chudák dítě muselo vlastní mámě na svoje náklady upéct kuřecí stehno a kydnout lžíci bramborový kaše. To teda prr, matinko, to bys po mně chtěla moc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24840
2.1.24 07:52

@Denisa56 tak já teda opravdu nerozumím tomu, proč by dospělé zaměstnané dítě se svým partnerem nemohlo mamce na návštěvě (když předtím vícekrát jezdili oni k ní) uvařit doma oběd… a zrovna s těmi stehny by měli nejmíň práce…
ale to už je asi fuk, zakladatelka se zřejmě nedočetla reakce podle jejího vkusu, no co už..
krásný celý nový rok všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.1.24 08:16
@Lucy75 píše:
@Denisa56 tak já teda opravdu nerozumím tomu, proč by dospělé zaměstnané dítě se svým partnerem nemohlo mamce na návštěvě (když předtím vícekrát jezdili oni k ní) uvařit doma oběd… a zrovna s těmi stehny by měli nejmíň práce…
ale to už je asi fuk, zakladatelka se zřejmě nedočetla reakce podle jejího vkusu, no co už..
krásný celý nový rok všem :kytka:

Tak tak. Já jsem teda ta nevychovaná matka, protože nedávno nás dcera pozvala na oběd a ještě udělala na odpoledne dezert ke kafi. A zdůraznila mi, ať opravdu nic nedělám a nevozím, ať si taky jednou za čas užiju i já ten pocit, že mi někdo dá jídlo pod nos. S prázdnou jsme samozřejmě nepřijeli, ale jinak bych se asi měla stydět, protože jsem si to její pozvání a servis užila naprosto bez výčitek. A nejlepší na tom bylo, že si to užila i ona, vůbec se netvářila trpitelsky a nedávala najevo, jakou oběť pro mě podstupuje, ale naopak, kmitala kolem plotny nadšeně jako čečetka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.1.24 09:33
@Denisa56 píše:
Tak tak. Já jsem teda ta nevychovaná matka, protože nedávno nás dcera pozvala na oběd a ještě udělala na odpoledne dezert ke kafi. A zdůraznila mi, ať opravdu nic nedělám a nevozím, ať si taky jednou za čas užiju i já ten pocit, že mi někdo dá jídlo pod nos. S prázdnou jsme samozřejmě nepřijeli, ale jinak bych se asi měla stydět, protože jsem si to její pozvání a servis užila naprosto bez výčitek. A nejlepší na tom bylo, že si to užila i ona, vůbec se netvářila trpitelsky a nedávala najevo, jakou oběť pro mě podstupuje, ale naopak, kmitala kolem plotny nadšeně jako čečetka. :lol:

Ano, takhle si představuju dobře vychované dospělé dítě a normální vztahy v rodině. Ne, že „slušně vychovaná matka“ nedovolí svému dospělému dítěti, aby se jako dospělé taky chovalo. Pak tyhle slušné vychované nány skončí ve stáří úplně samy, protože najednou nemají, co dětem dovézt, a děti si tak nějak zvykly, že návštěva maminky = proviant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.1.24 15:39

Zakladatelko, tak kdo platil? Dozvíme se to po 18 stranách?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí