Kdo by měl platit oběd?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stinga píše:
no komedii z toho dělá ona, jede k děcku, které nemá ráda, a dělá drama z toho, jestli dceři a jejímu partnerovi zaplatí oběd? o kolik jde, dva obědy, max 600?
tak já už jsem psala, ať se na to raději vykašle
Svátky se moc nevyvedly?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Svátky se moc nevyvedly?
prečo? ty jsi ta matka?
když se na tu frašku s návštěvami vykašlou, tak nebude muset platit nikdo a matka bude spokojená, o názoru dcery nevíme nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
přesně, je to téma k vyvolání emocí a naklikání spousty příspěvků,
polovina je pro placení dcery, polovina pro placení matky - nemá to řešení
reseni to ma, ale pro kazdeho je reseni neco jineho. bohuzel jde spise o to, aby se tady ty dva tabory umlatily argumenty, ktere je to jen a jen jedine spravne… coz je blbost… jinak na to bude pohlizet clovek, jehoz mati vlastni nekolik nemovitosti a jinak pohlizet clovek, jehoz mati zivi jako samozivitelka jeste xy nezaopatrenych deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika482 píše:
Ten úvodní příspěvek je napsaný tak, že matka dceru DOST nemusí.
nemyslim si, jen popisuje, ze jeji vztah s dcerou je komplikovany. to prece neznamena, ze ji nemiluje, jen si proste pripusti skutecnost, jak se veci maji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:Že jsi taková negativní a úplně zbytečně zlá. Tak jestli je to nějaká projekce tvé nespokojenosti, protože jinak si to neumím vysvětlit. Nic z toho, co tady zakladatelce podsouváš, tam přece vůbec není.
prečo? ty jsi ta matka?
když se na tu frašku s návštěvami vykašlou, tak nebude muset platit nikdo a matka bude spokojená, o názoru dcery nevíme nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enitka píše:
To samozřejmě nevím. Beru to dle jiných diskuzí, taky jsou všichni zvědaví, jak to dopadlo, ale zakladatel/-ka už většinou nereaguje.
To je ta zvedavost. Kdyz se mne na ulici nekdo zepta na cestu, taky si pak vzdycky rikam, jestli to podle mych instrukci nasel, ale nikdy se to nedozvim
tady si taky muzou vyslechnout (precist) nazor, ale holt jak to vyresili si uz nechaji pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
no komedii z toho dělá ona, jede k děcku, které nemá ráda, a dělá drama z toho, jestli dceři a jejímu partnerovi zaplatí oběd? o kolik jde, dva obědy, max 600?
tak já už jsem psala, ať se na to raději vykašle
To jako myslíš vážně? Však psala, že to zaplatí.
Přijde mi, že tu někteří z vás jsou vůči zakladatelce hodně nespravedliví.
A jen tak OT, v řadě případů s Tebou souhlasím, ale s tímhle fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
nemyslim si, jen popisuje, ze jeji vztah s dcerou je komplikovany. to prece neznamena, ze ji nemiluje, jen si proste pripusti skutecnost, jak se veci maji.
Mně to přišlo, jak kdyby popisovala nějakého dost otravného švába.
Kdyby o mně moje maminka někde napsala, že jsem dost vycurany kolenovrt, tak mi to bude hodně líto teda a budu přemýšlet, jestli to psala moje maminka. Je to napsané škarede, podle mě aspoň.
- Citovat
- Upravit
@Veronika482 No musíš si uvědomit, že v každé rodině nejsou vztahy sluníčkové…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Veronika482 No musíš si uvědomit, že v každé rodině nejsou vztahy sluníčkové…
Jako jo no, ale tohle znělo jak kdyby popisovala snachu nebo ciziho protivu a ne dceru..:) já myslím, že ke svým dětem je člověk mnohem shovívavější a hlavně tak ovlivněny tou mateřskou láskou, že ani takováto slova by nepoužil. Ale tak nevím, možné je všechno.
- Citovat
- Upravit
@Veronika482 No proč být ke svým dětem shovívavý? Tak taková je, tak to o ní prostě řeknu…moje jedno dítě je těžce utrácivé, druhé kolenovrt…
to nemá s mateřskou láskou nic společného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik a použila bys výraz " vycurany kolenovrt " o své dceri? Vždyť tady jsou uživatelky, které řeší i velké problémy se svými dětmi- nebudu jmenovat- a jde vidět, jak volí slova, aby sve děti nepopsaly nějak moc drsne a jak spíš si to dávají za vinu ony…
- Citovat
- Upravit
@Veronika482 jo, možná i použila…
a ne, nedávám si to za vinu, prostě je každý jiný, tak to je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně z toho vyplynula dlouhodobá zkušenost. Prostě se dítě s partnerem dlouhodobě chová tak, že ona tuší, že i tentokrát to bude - vezmeme vás do restaurace a ty to za nás zaplatíš. Nejspíš podobná situace už v minulosti v různých obměnách nastala.
Jako za mně - nemám problém, když se za nás táta rozhodne zaplatit oběd a rozhodně se s ním před číšníkem nedohaduju - jeho přání, jeho volba, jeho to potěší. Na druhou stranu mi přijde hodně blbé to očekávání, že by to udělat z nějakého důvodu měl. Pokud jdeme s kamarádama, jdeme každý za své nebo jednou já, jednou ty (neb jsme rozumní, jíme či pijeme tak nějak normálně a jestli je to jednou o stovku víc či míň, jako vydělávající fakt neřešíme). Ale pokud jsem s rodičema… jako vydělávající automaticky čekám, že to budu platit já. A pouze pokud oni sami se nabídnou (a na nějakou předstíranou slušnost se u nás nehraje), tak to akceptuji. Ale fakt to od nich neočekávám.
Rovněž neočekávám, že k nám na návštěvu dojedou s taškou jídla, jsou to rodiče, proboha. Ani já k nim s taškou jídla nejezdím. Asi by na mě koukali dost divně.
Tady mi to přijde, jak kdyby ona se tam k nim měla na týden nastěhovat s novým partnerem a jeho dětma, očekávala full servis a vyjídala lednici. A ona zatím jede od jednoho poledne do druhého dne dopoledne se dvěma dětma, sourozencema hostitele. A za to jedno přespání, večeři a snídani, vlastní mámě se sourozencema na jednu noc o Vánocích by se měla nějak revanšovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit