Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My máme z přerušovaného styku holčičku. Ale tak nějak cíleně, třetí jsme chtěli, chtěli jsme zkusit, jak to dopadne, když si chlap nedá pozor úplně a bylo to.
Jinak vždycky, když jsme praktikovali přerušovaný styk, tak jsem těhotná nebyla, dokud jsme opravdu nechtěli.
Ahoj, my máme z „plné dávky“ kluka a z přerušovaného sexu (takže z kapky) čekáme za dva měsíce holčičku ![]()
@Russet píše:
@Icestar
Když zakladatelka věří přerušovanému styku jako „antikoncepci“, tak se nedivím, že si myslí, že stykem po nebo před jde ovlivnit pohlaví. To jde leda umělou cestou a i tak se embryo netestuje na pohlaví vždy, jen v nutných případech (dědičné nemoci vázané na pohlaví).
tak ono i klinickymi testy je dokazane, ze kdyz dodrzujes urcite postupy, da se pohlavi ovlivnit az s 80% pravdepodobnosti. Muzske spermie jsou opravdu rychlejsi ale zenske zase dele vydrzi a jsou odolnejsi. Tohle ale samo o sobe nestaci. Je zapotrebi upravit jidelnicek a tim ovlivnovat kyselost pochvy a podobne cirkusove cisla.
Zaver studie byl, ze sice pohlavi ovlivnit jde, ale ze vetsina lidi nema tu potrebnou vydrz se ridit takovymi svazujicimi pravidly po dobu nekolik mesicu a ze hodne ucastniku studie jim odeslo prave z tohoto duvodu. Pokud ale vydrzeli, byla uspesnost az 80%.
Jinak, prerusovany styk samozrejme antikoncepcni metda JE. Je to jedna z tech nejmene spolehlivych, logicky, ale pokud se praktikuje spravne a clovek pocita s tim, ze za 10let muze a dojde k „nehode“ a ze tyto nehody pak budou spolecne deti, ktere se s laskou bude vychovavat, nevidim na tom nic spatneho. Ja praktikovala s manzelem 5let prerusovany styk a otehotnela jsem az po roce intenzivniho snazeni. Ted jsme zase u prerusovaneho. Je to trochu vzruso, protoze jsem mela CS a nemela bych teoreticky otehotnet alespon rok. Uz ubehlo ale 7m od porodu a za 2-3 mesice se zacneme zase snazit. ![]()
@warita píše:
tak ono i klinickymi testy je dokazane, ze kdyz dodrzujes urcite postupy, da se pohlavi ovlivnit az s 80% pravdepodobnosti. Muzske spermie jsou opravdu rychlejsi ale zenske zase dele vydrzi a jsou odolnejsi. Tohle ale samo o sobe nestaci. Je zapotrebi upravit jidelnicek a tim ovlivnovat kyselost pochvy a podobne cirkusove cisla.Zaver studie byl, ze sice pohlavi ovlivnit jde, ale ze vetsina lidi nema tu potrebnou vydrz se ridit takovymi svazujicimi pravidly po dobu nekolik mesicu a ze hodne ucastniku studie jim odeslo prave z tohoto duvodu. Pokud ale vydrzeli, byla uspesnost az 80%.
Jinak, prerusovany styk samozrejme antikoncepcni metda JE. Je to jedna z tech nejmene spolehlivych, logicky, ale pokud se praktikuje spravne a clovek pocita s tim, ze za 10let muze a dojde k „nehode“ a ze tyto nehody pak budou spolecne deti, ktere se s laskou bude vychovavat, nevidim na tom nic spatneho. Ja praktikovala s manzelem 5let prerusovany styk a otehotnela jsem az po roce intenzivniho snazeni. Ted jsme zase u prerusovaneho. Je to trochu vzruso, protoze jsem mela CS a nemela bych teoreticky otehotnet alespon rok. Uz ubehlo ale 7m od porodu a za 2-3 mesice se zacneme zase snazit.
Presne.
@pe-terka píše:
Přes přeruš. styk znám jedině holčičky. Vysvětluji si to tím, že se ty spermie více nadřou, než doskáčou k cíli, neboť jim nepomohl k transportu výstřik.
Super teorie ![]()
Tak doufám, že ta holčička bude u nás taky ![]()
@warita
O té stravě jsem taky slyšela..co je tedy vhodná strava pro početí chlapečka a co pro holčičku? ![]()
Já teda jedla hodně ořechů, sýry, jogurty, zeleniny, ovoce, málo pečiva…ale nevím, jestli to nějak ovlivnuje…
Jdu googlit ![]()
@warita
Pro mě by po císaři žádné vzrůšo přerušování nebylo, ale když tady všechny tak tvrdíte, jak vám to funguje, tak ať máte štěstí i nadále. Dohadovat se nehodlám.
@Russet píše:
@warita
Pro mě by po císaři žádné vzrůšo přerušování nebylo, ale když tady všechny tak tvrdíte, jak vám to funguje, tak ať máte štěstí i nadále. Dohadovat se nehodlám.
ja se s tebou nejak dohadovala? ani nevim…
Možná pro někoho hloupý dotaz, ale…uvolňují se spermie při styku i když nedojde k ejakulaci? Je šance z toho otěhotnět, když k ejakulaci vůbec nedošlo, protože to prostě nešlo? Dítko bychom si přáli, ale prostě to včera nešlo
Nešlo včera, půjde dneska.
Malá šance na otěhotnění je, pokud se udělá kapička lásky (preejakulátu)
@pe-terka píše:
Přes přeruš. styk znám jedině holčičky. Vysvětluji si to tím, že se ty spermie více nadřou, než doskáčou k cíli, neboť jim nepomohl k transportu výstřik.
Zajímavá teorie.
vím je to stará diskuze, ale přidám se…já se takhle narodila, takže další holka do počtu ![]()
No my s mužem prerusujeme rok a žádné dítě z toho není, když jsme si řekli, ze chceme tak se manžel musel dojit do finále a otěhotněla jsem hned
Tak my dokupy mezi dětmi přerušujeme asi 4 roky, bez nehody. Děti máme jen plánované, překvápko se nekonalo. Záleží na chlapovi, jak je schopný se udržet. Event. doplnit spermicidem.
Moje kamarádka je se svým mužem od 15 let, dnes je jí 46 a celou dobu praktikují pouze přerušovaný sex. Mají dva plánované dnes už dospělé syny. Nikdy žádná nehoda. My s mužem po prvním dítěti z IVF zavedli přerušovaný styk a to ještě jenom v neplodných dnech
no a teď se těšíme na chlapečka ![]()