Kdo má nárok na OČR?

Anonymní
3.9.20 09:48

Kdo má nárok na OČR?

Kdyby se mnou něco bylo a nemohla sem se starat o dítě, kdo má nárok na OČR jen otec nebo má nárok i moje matka či babička? Nemůžu to nikde vycist

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
3.9.20 09:49

Rodič a osoba žijící ve spol. domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.20 09:50

@Lama Lama a když nás doma je víc např. Matka? Ta má taky nárok?

• Citovat
  • Upravit
53190
3.9.20 09:50
@Anonymní píše:
Kdyby se mnou něco bylo a nemohla sem se starat o dítě, kdo má nárok na OČR jen otec nebo má nárok i moje matka či babička? Nemůžu to nikde vycist

https://www.emimino.cz/…bicka-53981/ Špatně hledáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.20 09:51
@Anonymní píše:
Kdyby se mnou něco bylo a nemohla sem se starat o dítě, kdo má nárok na OČR jen otec nebo má nárok i moje matka či babička? Nemůžu to nikde vycist

Druhý rodič, případně osoba sdílejíci společnou domácnost.. Pokud babi atd nemá společnou domácnost, tak bohužel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
3.9.20 09:52
@Anonymní píše:

Hlavně by měl placených jen těch 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.9.20 09:52
@Anonymní píše:
@Lama Lama a když nás doma je víc např. Matka? Ta má taky nárok?

no, dyt píšu, rodič a osoba žijící ve společné domácnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
3.9.20 10:31

A kdyby matka žila sama a druhý rodič nebyl, tak by s dítětem po dobu hospitalizace v nemocnici bylo co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.9.20 10:34
@MKSP píše:
A kdyby matka žila sama a druhý rodič nebyl, tak by s dítětem po dobu hospitalizace v nemocnici bylo co? :think:

Klokánek, domov dětí, dovolená babičky, neplacené volno, u kamarádky na RD, ve škole, školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
3.9.20 11:15

To mi teda přijde hodně na hlavu. Takže raději než aby babičce dali ošetřovačku, tak dají dítě do klokánku. Přece jenom babička už nemusí mít dny dovolený, ve škole a školce těžko bude nonstop, a né každý má kamarádky co jsou doma @Lama Lama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.9.20 11:18
@MKSP píše:
To mi teda přijde hodně na hlavu. Takže raději než aby babičce dali ošetřovačku, tak dají dítě do klokánku. Přece jenom babička už nemusí mít dny dovolený, ve škole a školce těžko bude nonstop, a né každý má kamarádky co jsou doma @Lama Lama

Hele tohle je takovéto „kdyby byly v prd.eli ryby, nemusely by být rybníky“. Ono by to takhle žhavé nebylo, i ta babička by si kdyžtak mohla vzít neplacené volno, když už by náhodou neměla dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.9.20 11:20
@MKSP píše:
To mi teda přijde hodně na hlavu. Takže raději než aby babičce dali ošetřovačku, tak dají dítě do klokánku. Přece jenom babička už nemusí mít dny dovolený, ve škole a školce těžko bude nonstop, a né každý má kamarádky co jsou doma @Lama Lama

No tak každýá dávka má svá pravidla. A je zkrátka možné, že někdy nejsou nastavená tak, aby vyhovovala nějakým individálním specifikům. Většina dětí má dva rodiče. Pokud chodí do školky, tak o něj může pečovat i pracující osoba. Případně zaplatit placené hlídání po dobu, kdy to nevychází. stát nemůže pokrýt vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
3.9.20 11:25
@MKSP píše:

tak ono kdyby se něco takového dělo, tak si člověk zavolá na sociálku a zeptá se, jestli je nějaká možnost. I nám taky radili jak nejlépe to udělat, co jsme řešili a hlavně, aby to bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
3.9.20 11:26
@MKSP píše:

Každý rozumný zaměstnavatel by takovou babičku uvolnil. Zažila jsem to - paní měla dceru samoživitelku a tu srazilo auto. Okamžitě si mohla dovybrat dovolenou a následovalo neplacené volno. Její dcera byla rozumná a měla pojistku, peníze z pojistky vynahradily ušlý příjem oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.9.20 14:48
@MKSP píše:

Ne to je samozřejmě nesmysl s tím klokánkem. Vždycky se to dá nějak zařídit, myslím, že rodina by se semkla, i kdyby si dítko měli přehazovat jako horký brambor.
Kamarádka teď ležela dva měsíce s ošklivou zlomeninou nohy, střídal se, kdo měl ruce nohy, kamarádi, babičky, babičky kamarádů :lol: bejvalej, nynejší přítel (ti dva mimochodem náramně spolupracovali), já sama sem si malýho párkrát vzala k sobě.
V podobném případě si myslím, že by se to dalo řešit i neplaceným volnem (blízcí těch pár peněz oželí, zaměstnavatel pochopí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová