Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám na všechny z vás co rozumí počítačům prosbu. Od včerejška tu mám na návštěvě tchýni. Párkrát jsem ji nachytala, jak se mi snažila dostat do notebooku, ale mám ho zaheslovaný, tak nemám ponětí, jestli se jí to nakonec podařilo nebo ne.
Teď jsem ovšem otevřela počítač a když si otevřu klasicky ikonu „počítač“ tak se mi tam kromě klasického - Místní disk ( C: ), RECOVERY ( D: ) a Jednotka DVD RW ( E: ) objeví taky něco co tam nikdy předtím nebylo - je tam ikona Varda ( varda hp ) a po rozkliknutí mi to hlásí že…„Varda ( varda hp ) odepírá přístup vašemu počítači. Požádejte vlastníka tohoto serveru medií, aby vašemu počítači povolil přístup“ Může mi, prosím někdo vysvětlit co to je?! Moc vám všem děkuji!!
Jen pro vysvětlení - Varda je nickname mojí tchýně…
neporadím, ale tvoje tchýně je teda na facku
proč se ti snaží dostat do počítače proboha? ![]()
Tchyne je husta - vypada to, ze se ti tam pripojila na vzdaleny pristup.
EDIT: a jeste sem necetla to s tim nickem tchyne, ale je navic i blba. Okamzite ji volej, pokud ji mas po ruce, tak ji nafackuj! Prase!
A nevytvořila si tam tchýně jen správcovský účet? Pokud jo, tak myslím, že podle nastavení ho buď může zrušit jen ona a nebo i ty. A proč si jí tam necháš lízt?
Jsem z toho na nervy, nemám v počítači nic, co bych chtěla skrývat nebo tajit, jde mi hlavně o to, že mi leze do soukromí a to mi fakt vadí!!
To že to dělá celej život svýmu synovi ( mému manželovi ) mě nezajímá. Mě tohle ale dělat nebude!! ![]()
@ne-silenamatka píše:
Tchyne je husta - vypada to, ze se ti tam pripojila na vzdaleny pristup.EDIT: a jeste sem necetla to s tim nickem tchyne, ale je navic i blba. Okamzite ji volej, pokud ji mas po ruce, tak ji nafackuj! Prase!
To se spíš připojila na vzdálený přístup k vlastnímu počítači.
@ne-silenamatka píše:
Tchyne je husta - vypada to, ze se ti tam pripojila na vzdaleny pristup.EDIT: a jeste sem necetla to s tim nickem tchyne, ale je navic i blba. Okamzite ji volej, pokud ji mas po ruce, tak ji nafackuj! Prase!
Proč prase? Co znamená nick? Nemyslím nick jako nick, ale nick jako varda:)
Ono to spíš opravdu vypadá, že je jakoby připojena na dálku
Teď je nahoře u sebe v pokoji, je mi úplně zle při představě, že mi kouká „přes rameno“ komu co píšu ![]()
@checule
a když klikneš pravým myšítkem na vardu a podíváš se na vlastnosti, tak ti to píše co?
@checule píše:
Ono to spíš opravdu vypadá, že je jakoby připojena na dálkuTeď je nahoře u sebe v pokoji, je mi úplně zle při představě, že mi kouká „přes rameno“ komu co píšu
A to si pis, ze kouka!
@checule píše:
Ono to spíš opravdu vypadá, že je jakoby připojena na dálkuTeď je nahoře u sebe v pokoji, je mi úplně zle při představě, že mi kouká „přes rameno“ komu co píšu
ježiš tak tam jdi, ať ti to kouká dát do pořádku, tchýně není přece ztělesnění božstva, tak netřeba s ní tak jednat
@zuzouš píše:
Proč prase? Co znamená nick? Nemyslím nick jako nick, ale nick jako varda:)
Varda je její jméno. Je to cizinka. Česky nerozumí, ale ví, že si s manželem, který je dlouhodobě v zahraničí vyměňujeme emaily a povídáme si přes Skype a Facebook ( v angličtině ) a jsem přesvědčená, že prostě chce vědět o čem se spolu bavíme…
Mě se to taky zdá jako nově vytvořený uživatel (nebo správcovský účet).
Zkus se podívat v ovládacích panelech na uživatelské účty, jestli tam nepřibyl „Varda“ a jaké má případně oprávnění, jestli „admin“, tak se ti tam asi fakt nějak nabourala ![]()
@checule
a máš počítač zobrazený dle pevného disku, vyměnitelných úložišť a síťových umístění?