Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj Maminky
, potřebovala bych poradit - jestli dobrý nápad koupit mému 2 letému synovi k Vánocům " DĚTSKÝ NOTEBOOK, nebo TABLET "? ![]()
Předem děkuji, za rady ![]()
@Aiwa Rozhodně není, ve 2 letech by měl být co nejvíc aktivní a rozvíjet fantazii- a to mu umožní naopak co nejjednodušší hračky. taky potřebuje pro rozvoj řeči kontakt s rodičem- povídat si o všem, básničky, písničky.. musí to být živě, ne z CD.. Když bude sedět u NTB, tak vše, co bude vyžadovat jeho aktivitu(něco postavit, namalovat…) mu bude připadat neatraktivní. Neboli přínos pro jeho rozvoj v tomto věku žádný- a negativní dopad na fantazii, hrubou i jemnou motoriku a řeč..
Mame detsky notebook a je urceny az pro starsi deti, ktery uz treb umi pismenka, cisla, hodiny… musis se podivat, od jakeho veku tu vec doporucuji.
bara teda na mem tabletu umǐ, ma tu stazeny hry vhodne pro jeji vek a taky si pousti na youtube pisnicky s misou ruzickovou a tak ruzne… nekouka do toho cely den, trebaul h dopo a pul h odpo, kdyz inhaluje. nevidela bych to tak tragicky, jinak si cely den hraje normalne ![]()
Mna to pokusa uz strasne dlho, ale ziaden ma este neoslovil. Lepsie povedane, na kazdom som nasla tolko chyb, ze som nekupila.
Slecna dostala ale riadny, „dospely“ tablet. Na rozpravky do auta, cestujeme k nasim 8 hodin. Stiahla som jej nejake batolacie hry, naucila sa skrz ne farby. Ale aj tak najradsej tukala na virtualnu hrkalku ![]()
Uz ho ma zabaveny, nic ine ju nezaujimalo, len tatov tablet… a: tato, ja ti ho nepoziciam
opica jedna drza.
Tak tedy místo toho koupit nějakou stavebnici, nebo sadu nářadí ( od 2 let ), nebo třeba mluvícího plyšáka? ![]()
Moja slecna na druhe vianoce vyhodnotila ako najlepsi darcek kuchynku. Ale stavebnicu dostala uz v roku. Strasne dobre sa jej tie kocky zuzlali ![]()
Ten můj malý Miláček už má právě všechno možné a stavebnici od LEGA ( DUPLO ), už mu koupila Babička ![]()
A co třeba ten kutilský stolek s nářadím? Nebo mě ještě napadlo dětské piáno ![]()
Na detske piano je jeste maly, ten ponk je ale dobry ![]()
a co treba boby, sanky? ev odrazedlo, pokud nema na jare svatek ani narozeniny… a jeste ho nema teda : ![]()
@obrazek Ale není
jsou mu 2 roky a normálně se prodávají od 1 roku
A on hrozně rád hudebně tvoří ![]()
Boby už má a odrážedlo taky ![]()
A Filípek má narozeniny na jaře a svátek trochu později ![]()
@obrazek PS: navíc je hrozně šikovný a zručný a moc rád montuje ![]()
@Aiwa
hlasuju za ponk s nářadím. mám kluky dva a s čím si oba hrají stále je lego, magnetická stavebnice magformers (na to je ale malý, pokud ho vyloženě nebaví skládat věci), dřevěná vláčkodráha (už mají i elektrické mašinky). pak právě nářadí - mají plastové z ikei, a ponk co měli vloni v TChibo. oblíbená je vrtačka (teda, je to bosch aku-šroubovák, ale vypadá jako vrtačka a je to malé příjemné do ruky). pak si vyhrají s kuchyňkou, vždycky na návštěvách, doma mají jen nádobí, s tím si hrají. pak si hrají s miminkem.
s tabletem se mládě seznamuje teď, jsou mu 3, staršímu jsme to ukázali v 5letec. ale je to klasický tablet, tatínkův, čas omezen, výběr aplikací omezen, začínali jsme kreslením prstem, tužkou mu to nešlo a nebavilo, a tak jsme uvolňovali ruku takhle.
@Nataša Tak to s tím notebookem, nebo tabletem ještě počkám ![]()
Koupím stoleček s nářadím, další lego a ještě nějaké menší dárky ![]()
PS : to mě nenapadlo kouknout se na dětské hračky v IKEA ![]()
Take nevim co k vanocum. Stavebnice a hracky ma. Boby a sanky dostal loni. Ma trikolku odrazedlo. Tak jsem si rikala ze to co dostal loni bylo zbytecne a mohl dostat to az letos!
Asi budem kupovat modelinu, kreslici tabulku, postel? Vazne nevim. Nechci kupovat haldy hracek ty urcite dostane jinde. A notebook nebo tablet bych nekupovala! Je to brzy. Co budes kupovat za rok za dva. Pinko klidne!
Na to má ještě v životě moc a moc času. S obyčejnými hračkami si v tomto věku vyhraje daleko lépe.
Když dotane ve dvou letech tablet, co dostane v patnácti?
Vím, že jou to hračky, ale stejně…
Neblázni, má si hrát, ne ťukat an obrazovku. Děcka i na to zvyknou hrozně rychle a pak nejsou schopné si hrát se stavebnicí a nic jiného je nebaví.
Tablet nemá ani 6-ti letý - což teda neznamená, že by ho nechtěl, zná ipad od strejdy a kamarád mé taky nějaký. Ale má prostě smůlu. Je mi jasné, že nic jiného by nedělal.